Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Nataša
Nekaj vprašanj:
- je priporočljivo pred polmaratonom enkrat pretečt tako razdaljo za trening in kdaj? je en teden prej prepozno?
- koliko dni počitka pred 21km in kakšnega? vseeno tek (v manjših količinah) ali kaj drugega ali čist nič miganja?
Uporabniški avatar
 milkec
Jaz sem pred prvim polmaratonom prelaufau okoli 16-18 km, vendar približno 3 tedne prej!

Drugače če redno laufaš in nimaš problemov preteči 10-12km, je prav lahko preteči maraton, le preveč zagnati se ne smeš!
Uporabniški avatar
 gregorb
V knjigah priporočajo da pretečeš pred tekmo razdaljo 21km pa rajš še kakšen km več. Pomoje najmanj 14 dni pred tekmo, rajš pa 3 tedne. Zadnji teden je tko al tko počitek.
Jest sem pred svojo prvo 21 tko odtekel 23 km 3 tedne prej.

PS: A ti bo znesel 21km pa težave z ahilovo? :? Rajš se fino pocajtej, 21- tke lahko počakajo jih bo še velik, ahilove maš pa sam 2.
Uporabniški avatar
 matjaz
Natasˇa napisal/-a:Nekaj vprasˇanj:
- je priporocˇljivo pred polmaratonom enkrat pretecˇt tako razdaljo za trening in kdaj? je en teden prej prepozno?
- koliko dni pocˇitka pred 21km in kaksˇnega? vseeno tek (v manjsˇih kolicˇinah) ali kaj drugega ali cˇist nicˇ miganja?

hja, ce gres 21-ko, ene tri tedne prej, je kar oki, samo ko bos sla, teci zares lagano, cas sploh ni vazen ce malo hodis tudi nic narobe, vazen je filing 21-ih km. Zadnje tri ali stiri dni pred dirko pocivaj, jasno privosci si strecing, pa kasen sprehod. Jaz grem obicajno se predzadnji dan kaksne 3 km lagano, glih tok da me trema spusti.
 Nataša
gregorb napisal/-a: PS: A ti bo znesel 21km pa težave z ahilovo? :? Rajš se fino pocajtej, 21- tke lahko počakajo jih bo še velik, ahilove maš pa sam 2.

bom vidla... 8) v bistvu me lih skoz neki mal boli, se bom šla mal v snovik namakat namest teka, če bo v redu, pridem v nedeljo na drenov grič (bovec je predaleč :D ), Radenci pa...rada bi šla, sam na vso silo ne. bomo vidl, bomo vidl :shock: ...to tud ray charles rad reče :D

hvala za nasvete.
Uporabniški avatar
 milkec
Nataša napisal/-a:
gregorb napisal/-a: PS: A ti bo znesel 21km pa težave z ahilovo? :? Rajš se fino pocajtej, 21- tke lahko počakajo jih bo še velik, ahilove maš pa sam 2.

Radenci pa...rada bi šla, sam na vso silo ne. bomo vidl, bomo vidl :shock: ...to tud ray charles rad reče :D

Se z Gregorjem kar strinjam, tekov je ogromno! Jaz ciljam iti 23. maja na Jasko v Zagreb, 28. maja je evro tek v Budimpešti, potem jih še nekaj, pa spet original budimpeški tek pa lj maraton.....

Sam mislim, da je bolje elegantno preteči prvi maraton kot na silo komaj na cilj priti. Sam sem šel mogoče celo malce prezgodaj, ampak sem vseeno zelo elegantno tekel 17 km, potem me je zvilo.

Sem pa Sežano pretekel z lahkoto, malce hitreje in manj utrujen, pospeševanje proti cilju, med tekom vseskozi dovolj energije, da sem se ful zabaval, brez bolečin.... To je užitek. Sem v zagrebu občutil na zadnjih 2 km kakšna muka je teči ful utrujen, kaj šele če bi bile bolečine...

V glavnem odloči se sama, vedi pa to, da si sposobna preteči 21km, vse ostalo je v tvoji glavi! Bolj kot jo imaš pod nadzorom, lažji je tek (se ne zaganjaš, kontroliraš hitrost....).

Srečno!
 Lučko
milkec napisal/-a:Jaz ciljam iti 23. maja na Jasko v Zagreb, 28. maja je evro tek v Budimpešti, potem jih še nekaj, pa spet original budimpeški tek pa lj maraton.....

Ehehehee milkec ustav kojne, a bo tvoje "truplo" tole zdržalo :shock: , mal velik pikic je tamle na koncu :shock: :shock: :shock:. Saj ti privoščim ampak... :?:
Uporabniški avatar
 matjaz
Lucˇko napisal/-a:
milkec napisal/-a:Jaz ciljam iti 23. maja na Jasko v Zagreb, 28. maja je evro tek v Budimpesˇti, potem jih sˇe nekaj, pa spet original budimpesˇki tek pa lj maraton.....

Ehehehee milkec ustav kojne, a bo tvoje "truplo" tole zdrzˇalo :shock: , mal velik pikic je tamle na koncu :shock: :shock: :shock:. Saj ti privosˇcˇim ampak... :?:

:D :D :D LUCKO, ne sekiri se vsi so prvi dve leti zagnan, da je za umret. Je pa dejstvo, da Milkeca ne moreva prepricat, dokler sam ne placa cene. Saj smo jo vsi placal. Milkec upam da bo tvoja cena nizja. :D :D :D
 Lučko
Samo njemu ne bi bilo treba plačat :shock: . Poglej koliko člankov i nasvetov je od raznih poškodb, koliko člankov in nasvetovs ste napisali vi "stari mački": kako in kaj tečt, trenirat, tekmovat, ... Naj malo nazaj pobrska in prebere po Foromu 8) .
Miiiiiiilkeeeeeeecccccc beeeeeeeeeriiiiiiiii :evil:
Uporabniški avatar
 milkec
Lučko napisal/-a:
milkec napisal/-a:Jaz ciljam iti 23. maja na Jasko v Zagreb, 28. maja je evro tek v Budimpešti, potem jih še nekaj, pa spet original budimpeški tek pa lj maraton.....

Ehehehee milkec ustav kojne, a bo tvoje "truplo" tole zdržalo :shock: , mal velik pikic je tamle na koncu :shock: :shock: :shock:. Saj ti privoščim ampak... :?:

Si me malce narobe razumel (no saj sem tudi smotano napisal), jaz sem samo prireditve naštel, saj nisem zmešan, da bom šel na vse! Verjetno v Zagreb in jeseni v Budimpešto! V Zagreb zato, ker mi je blizu, v Budimpešto pa zato, da združim prijetno s koristnim!

V glavnem pa oba teka bolj za trening kot da bi tekmoval. Saj je vseeno, ali grem na Urha in laufam 17 km v tempu 5min30s ali pa grem na tekmo in prelaufam 4 km več z istim tempom. Na vseh teh tekmah mislim laufati nekoliko pod 2h. Razlog pa je zato, ker je to najboljši način, da se prelaufa na vsake toliko časa nekoliko daljša razdalja.
 dpop
Curiculum Vitae
1995-1996 Normalni Darko se odloci da bo tekel, 2-3 krat na teden
po (recimo) 5 km, casa ne meri (tko na uc pol ure), pocuti se sijajno

1997-1999 Pametni Darko dela tedensko 70-90km (ce ne gre vsaj
5x na teden po 10K je slabe volje) tempo pa mora bit pod 4:45/km

2000-2001 Se bolj pametni Darko dela 100-120 km tedensko
(rekord julij 2000 - 29dni teka skupno preteceno 410km) tempo vsaj
5/km, shujsa za 20 kil--> cilj opravicuje sredstva

2002-2003 Najbolj pametni Darko kljub nekaterim poskodbam (kje neki jih je staknil? :twisted: ) vztraja pri 5-6x tedenskih tekih po vsaj 15K naenkrat, tempo je sicer samo 5:20/km ampak tri lekadole al pa kaksen ketonalcek pa gre....
2004-???? Neumni Darko ima letos za sabo celih 30 km teka, hodi bolj
s tezavo (Cooperja so tekli Lekadoli.... Bravo Lek), zacne brati zgodbe
drugih... zacne se UCITI (2 LATE?!)

LP Darko

P.S. itak se ne bo nobenega prijelo...ampak ce vsaj pri enem lahko
z izkusnjo in nasvetom preprecim en sam zulj na nogi... potem nisem
zastonj trpel
Uporabniški avatar
 matjaz
P.S. itak se ne bo nobenega prijelo...ampak ce vsaj pri enem lahko
z izkusnjo in nasvetom preprecim en sam zulj na nogi... potem nisem
zastonj trpel[/quote]

:D :D :D no darko, tole je pa lep primer, dokler ne placamo ne verjamemo, tudi sam sem zagnano pocel vse mogoce.

DOKLER SE NISEM SPOTAKNIL NA SVOJIH VEZALKAH, NISEM VERJEL STARIM TEKACEM, DA JE SE KAKO POMEMBNO
PRAVILNO ZAVEZATI JIH.
 Ursa
http://www.beginnertriathlete.com/Ron/a ... onitis.htm

Oj Natasa!

Mal sem na netu zadnje case... me cas base :? Upam, da je noga ze bols... tale link je kar ok, tut kak nasvet dobis kaj narediti v takem primeru. Preberi!

Se vidmo v Radencih, verjetno grem na 10ko!

Lp, Ursa

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA