Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Alessandro
Oyla!

Najbrž nisem ednini, ki ima po dolgotrajnejšemu ter pogostejšemu teku kakšen žuljček, boleč podplat...

Za vse izkušenejše tekače imam eno vprašanje ( žal ne nagradno... ) in sicer:

KATERO KOZMETIKO TER KREME ZA STOPALA UPORABLJATE PO DOLGOTRAJNEJŠEM TER POGOSTEJŠEM TEKU TER KJE SE DOBIJO?

Sam desedaj nisem uporabljal nič, baje pa se dobijo zelo kvalitetne kreme za stopala, noge...

Za odgovore se lepo zahvaljujem!

Lp, Alessandro.
Uporabniški avatar
 pia
Tudi moji tekaški začetki so bili povezani z ogromnim žuljem (čez četrt podplata) lani v Senožečah, ko je na vseh 12 km fino lilo. In po nasvetu drugih tekačev si zdaj tik pred tekom na debelo namažem stopala s hladilnim mazilom :lol: , potem pa čez navlečem štumfke. Tisti trenutek je občutek precej masten :wink:.... Mislim, da firma ni pomembna, samo da je krema dovolj mastna in da ni predraga, saj se namažem pred vsakim tekom / treningom ali tekmo - ne glede na razdaljo.
Ero se (samo pred dolgimi teki) maže v GEHWOLovo kremo EXTRA - srebrno (iz prospekta: naj bi intenzivno negovala in krepila obremenjena stopala teh hkrati dezodorirala. Preprečuje pojav pekočih stopal, neprijetnega vonja, trde kože, suha in razpokana koža postane spet prožna).
 Lučko
Recimo jaz pa predno si obujem nogavice, si vedno potrosim stopala z otroškim pudrom. Ker se mi noge močno potijo, mi puder zelo pomaga, tudi kasneje med tekom imam dober občutek. Po končanem teku in umitih nogah, si pa našpricam tisto zadevo od Medexa-Pedosal. Priporočam pa ti vsak mesec obisk pri pedikerju. Mene vsak mesec, zmasira, namaže...ena luštna pedikerka :oops: , ki mi stopala uštima v nulo. Meni to zadostuje :D .
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D tako kot Pia, tudi zame ni pomembna firma, Najbolje mi pomaga Melem krema, ali pa kar 48 za rokle. Dedci si namazemo se pirhe, rit, bradavice (ali flajster cez), pri dolgih tekih je to nujno. Kaj je pa za zulje ne vem. Ne boste verjeli, Ampak se NIKOLI nisem imel zuljev. Potem tudi ogrevalne kreme so potrebne, in jasno po teku ohlajevalne. Ce si bolj skromne sorte te ta stvar ne bo toliko stala, le malo moras pobrskat. Je pa seveda zelo odvisno od posameznika.Aja, da ne pozabim, bog ne daj da si postrizes nohte na nogi dan ali dva pred dolgim tekom. To stori ze teden prej. Drugace bo joj. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Fotr
Podplati po maratonu brez mazanja: :D :D :D :shock:

Slika
 maraton 100
Tekaški pozdrav!
Za utrditev nog najbolj koristi,da pred tekom nasujete v copate droben pesek in zalijete z vodo..ha..ha..ha!
Šalo na stran.
Jaz navadno uporabljam kremo Gewoll, pred tekmo namažem ispostavljena mesta(je pa včasih neprijeten občutek,da ti noga drsi po copatih) Rajši uporabljam otroški puder, enostavno ga potresem po stopalih v copat in po nogavicah. Uporabljam pa tudi posebne tekaške nogavice. In pa čim manj polivanja vode po copatih.Vse to je uporabno od maratona in naprej. Še takšna nobl oprema in maže ne nadomestijo treninga.Ste gdaj opazovali elitne tekače, kaj uporabljajo:Opremo,ki jo rabijo za vsakdanji trening(včasih še copate z blatom od prejšnjega dne) in nič drugega.
LP, Stane
Uporabniški avatar
 izidor
Mene pa zanima s cim se je naboljse namaz proti odrgninami hlac?
Kaj svetujete? Verjetno nekaj kar je mastno in da taksno dolgo ostane?

LPi
Uporabniški avatar
 Primozs
Mene pa po daljšem teku začnejo zize bolet. :oops:
Uporabniški avatar
 Matevz
ero napisal/-a:
Primozs napisal/-a:Mene pa po daljšem teku začnejo zize bolet. :oops:

obrij se, namaži z vazelinom in prelepi s flajštrom iz blaga

Ali pa uporabljaj ful oprijet dres. Meni s triatlonskim dresom ni še nikoli nič odrajsalo bradavic.
 Lučko
Primozs napisal/-a:Mene pa po daljšem teku začnejo zize bolet. :oops:

Prikaz zaščite ziz na sliki v Matjaževi galeriji :wink: .
Uporabniški avatar
 GaGa
Tudi mene daje en problem ... po nakupu novih superg so se mi en mesec na obeh sredincih delali žulji pod nohti, pa tudi okoli. Zdej so šli nohti dol, vendar mam že pod ta novimi sttrjeno kri. :--(
Za nas deklice je to še bolj nerodno. Adijo, poletni sandalčki...
Uporabniški avatar
 matjaz
GaGa napisal/-a:Tudi mene daje en problem ... po nakupu novih superg so se mi en mesec na obeh sredincih delali zˇulji pod nohti, pa tudi okoli. Zdej so sˇli nohti dol, vendar mam zˇe pod ta novimi sttrjeno kri. :--(
Za nas deklice je to sˇe bolj nerodno. Adijo, poletni sandalcˇki...

:D :D :D ali so suprge premajhne, asm nosim kar stevilko vecje, ali pa si moras drugace zavezati superge, noga ne sme po klancih navzdol uhajati naprej :D :D :D
HOJLA!
Stvar je taka.V primeru, da je vreme bolj toplo se pravi, da je kar vroče in da je proga dolga mali maraton in dalje.Takrat je dobro, da svoje zizike, upam da dekleta in žene ne zamerijo temu izrazu.Prelepite s trakom, ki se uporablja pri manjših ranicah je kot selotejp izdeluje ga pa TOSAMA ali pa kaj podobnega.Lahko je tudi kakšen večji obliž, ki se lahko po teku relativno hitro odstrani, razen če niste bogato poraščeni ha, ha, ha malce šale.Lahko pa se uporablja tudi depilacijska športna krema, ki jo uporabljajo tudi plavalci.Gre pa redvsem za to, da zmanjšaš vpliv sonca na telo saj se tako lahko manj znojiš.Nekateri pač tega ne potrebujejo.V glavnem moraš ugotoviti koliko se pač znojiš in kdaj.Na podlagi tega potem ukrepaj.Za boleče mišice ali pa ogrevanje bi se temu reklo pa uporabljam izredno kvalitetno kremo iz USA imenuje se pa ALOE HEAT LOTION, ki izredno hladi in ima velik efekt učinka.Če koga zanima mu lahko pošljem informacijo po e-mailu kje se dobi.Možnost imate tudi do 45% popusta.To podjetje pa ima sedež v Trzinu, tako ga ni problem najti.Vsem želim čimmanj žuljev in odrgnjenih zizik ha, ha, ha.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA