Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Čebelica Maja
Hej tekači in tekačice!

Še ena nova navdušena tekačica vas prou lepo pozdravlja :).
Po kar precej dolgem odločanju za tek sem se odločila, da poiščem kakšen nasvet in mogoče malo motivacije.
Pravijo da je vsak začetek težak in tudi moj je. Čeprav bi se zelo rada navadila, da bi šla tečt 2-3 tedensko, mi vseeno kritično manjka motivacije. Probala sem že popolnoma vse in je še vedno ni. :) Motivacije, seveda :)
Premišljevala sem in prišla do zaključka, da bi bilo najlažje, da začnem z nekom skupaj tečt. Saj prvi mesec, da mi tek pride v kri in, da pridobim nekaj kilometrov ter tudi izkušenj. Tko da, iščem tekača/tekačico, ki bi se bil/a pripravljen ''žrtvovat'' in me vpeljal/la v svet teka :).

Vem, da ste tukj gor sami fejst forumaši in, da se bo zihr kdo najdu, k bo za. :wink:
Prosim pošljite ZS ali pište na MSN.
Hvala vsem že vnaprej.

Maja
Uporabniški avatar
 marčni zajec
lahko se bašeš z makaroni, tortami... ker rabiš ogljikove hidrate in beljakovine. pivo lahko piješ, ker potrebuješ B vitamin... in ob vsem tem se nič ne zrediš, če pridno laufaš.
dobro, saj vem, da je še dosti bolj pametnih razlogov glede zdravja in to, ampak meni so ti, ki sem jih navedel zelo simpatični kar se motivacije tiče. :ignore:
 Čebelica Maja
Namen teka zame NI hujšanje! Pač.
Mi niti ni treba.
S tekom bi rada le zbistrila glavo in misli po službi in vsakdanjih problemih...
Uporabniški avatar
 marčni zajec
no, saj tudi jaz ne mislim shujšat, malo sem na hec poskusil obrnit, ampak mi zgleda ni uspelo. :oops:
sicer pa je meni motivacija prav to kar si omenila v svojem zadnjem stavku. tečem da zbistrim glavo, da grem ven, da se gibam, in da se potem fino počutim.
Uporabniški avatar
 Mija
Čebelica Maja, mogoče se bo javilo več prostovoljcev, če boš napisala vsaj okvirno lokacijo, kjer bi rada tekla.

Lp, Mija
Uporabniški avatar
 Radolca
Pa smo dobili novo navdušeno tekačico Majo.
Pri meni velja pravilo o teku, da če celo dopoldne v službi načrtujem tek, potem bom na tek šel z zelo težkim srcem ali pa sploh ne bom šel.
Najbolje je, da se "odklopiš od dela ki ga trenutno počneš" in se odpraviš tekat.
PS: Tek je najboljše zadravilo! :lauf:
 Čebelica Maja
Jutro vsem!

Okvirna lokacija?? Ja tečt nočem po centru katerega koli mesta. Še vedno je narava na prvem mestu ( se pravi makadan, gozd, obrobje mest...). Sama sem doma iz okolice Tržiča, službo imam v Ljubljani. Tko da relacija mojega teka naj bi bila nekje v teh konch ouiroma nekje vmes. Se pa prilagodim.
Na Stajersko, Dolenjsko, Primorsko....ravn ne mislm hodt tečt :) :)

hmmm ves sj jst ne premisljujem cel dan o tem, da dons bom sla pa laufat. ko pridem domov si recem, da bi blo it fajn, a potem najdem tisoc in en izgovor :oops:
začetniške težave?? ;)
Uporabniški avatar
 Andraz
čau

mogoče sem mel tud sam mal težav z rednim tekom na začetku, ampak sem si postavil cilj pretečt 21 km na LM in tko se je začelo....

Tle na forumu sem najdu 15. tedenski plan teka

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=6094&postdays=0&postorder=asc&start=0

po katerem zdej lepo tečem vsaj vsak drug dan, pa si dam kr dost dela z njim! Pomagalo mi je 100% tud to, da sem si nabavil monitor srčnega utripa (polar) in z full velikim veseljem prenašam zdej podatke na računalnik, pa na nvatlasu merim razdalje in si pišem dnevnik.

še vedno pa velja, da uživam med tekom po naravi...

Vse to meni pomaga.... tebi pa v premislek...

lp
A.
Uporabniški avatar
 Radolca
maja, če najdeš tisočinen izgovor da ne greš na tek, potem vse kaže, da sploh nimaš veselja do teka :nono:
 Čebelica Maja
Mogoče res. Ampak ne bom odnehala, da ga nebi našla.
Še vedno ostajam mnenja, da smo si ljudje različni in da potrebujemo različno časa, da se najdemo v novi stvari oziroma športu. Tko pač je.
Važna je želja ane ;)
 Čebelica Maja
Hej.
vidim, da bi eni res radi pomagali.
Ja Brdo poznam ja. Sem že laufala tam okoli. Je kr dolga trasa za začetnico a ni?? ;)
Sem pa pozabila omenit, da iščem nekoga, ki ni prou ''hud'' tekač, če se razumemo. ( da ga bom lahko sledila ) :oops:
Uporabniški avatar
 Radolca
čebelica Maja, res je važna volja.
in tudi po tvojem pisanju sodeč, jo boš našla.
pa seveda čestirke za tvojo trmo, prijatelj Vili :D
 luzr
Čebelica Maja napisal/-a:Hej.
vidim, da bi eni res radi pomagali.
Ja Brdo poznam ja. Sem že laufala tam okoli. Je kr dolga trasa za začetnico a ni?? ;)
Sem pa pozabila omenit, da iščem nekoga, ki ni prou ''hud'' tekač, če se razumemo. ( da ga bom lahko sledila ) :oops:

Če so na Brdu tak prijazni kot TFovci v Ljubljani se jim pridruži. Sicer lahko iz izkušenj priporočam Ljubljano. Tempo je prilagojen večini. Tu so teki sicer skoraj v centru mesta, pa vendar je večinoma gozd in so stezice! Odvisno od ure in dneva srečaš tudi nekaj dest ljudi in avtomobilov, hako pa samo nekaj.
Na ljubljanskem Golovcu, Rožniku in ostalih gričih ki obkrožajo kotlino je mogoče teči po popolnoma samotnih potkah, hkrati pa imaš lep razgled tudi na mesto. Seveda je tako mnogokje...

Načeloma je tudi takoj trikrat tedensko možno začeti trenirati nekaj (veščine, tek). V primeru pretiravanja lahko pričakuješ kak prehlad zaradi pretrenitranosti in mačka, pdobnega pijanskemu.
Predlagam :oops: enkrat tedensko pol ure teka, če bi šlo tudi več (7min/km) po ravnem, enkrat lahkoten "jogging", enkrat sprehod v nek hrib. Idealno je kombinirati z razteznimi vajami kot v šoli :) .
Nazadnje spremenil luzr, dne 20 Okt 2007, 00:06, skupaj popravljeno 1 krat.
 Čebelica Maja
Vili hvala ti za vzpodbudne besede ;)
Luzr tebi bom pa tako napisala, da meni osebno - saj zdj še, ko sem šele na začetku - ustreza bolj individualna oziroma vadba v manjših skupinah ( beri jst pa max 2 osebka zraven :) ). Pretiravala ne bi rada, ampak vsi vemo, da na začetku do tega kaj hitro lahko pride.
Polar sem si že kupla, ker ga uporabljam pri hoji v hribe in drugih aktivnostih.
Tvoj predlog ''treninga'' se zdi meni zelo primeren. Saj tisto kar se hribov tiče, ker grem že tako ali tako 1x tedensko v hribe oz gore. Samo še tek dodam....

Sem se pa odločno odločila, da grem danes po službi odlaufat nekej km! 8) Sama...:)
Enkrat morš začet ane.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA