Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

moj prvi tek je bil ...

super
19
34%
kar v redu
16
29%
bolj tako-tako
13
23%
čista katastrofa
4
7%
moj prvi tek še pride, kmalu!
4
7%
 kiddo
zdravo,

pravkar sem odtekla svojih prvih 12x 1min teka z vmesno hojo (navdih za program treningov sem našla na nekem blogu) in hotela sem svoje navdušenje deliti z vami. vem, da to vse skupaj ni nič, ampak s treningom in motivacijo bom kmalu že veliko dlje. veliko uporabnih informacij sem našla tudi na tem forumu, zato se vam zahvaljujem za vaše navdušenje, ki je prav gotovo velik vir motivacije za vse začetnike. držite pesti, da bo šlo vse po načrtih tudi pojutrišnjem, ko je na sporedu drugi trening. odlično se počutim!

lp
Uporabniški avatar
 si05400
Čestitam.
Poišči si kolegice in kolege ter se skupaj pojajte naokrog.
Uporabniški avatar
 Hojca
Bravo,
kar tako naprej. Tud jaz sem podobno začela letos marca. Prebrala sem knjigo Tek za začetnike (trinajsttedenski program hoje in teka) po programu tekla nekje do 8 tedna, potem pa bolj po občutku, dokler nisem zdržema tekla 30 minut, nakar sem počasi podaljševala (vsake dva tedna 5minut) do 1 ure. Sedaj tečem 1x na teden dobro uro in 2x 30-45 minut in čakam na LJ 10.

Lep pozdrav,
Mojca
Uporabniški avatar
 Vlajko
Komentar na anketo, z obzirom, da sem oddal svoj glas. :arrow: Moj prvi tek v življenju je bil super, saj me je rešil pred fotrovim zamahom proti zadnji plati. :wink:
Uporabniški avatar
 Radolca
hehe vlajko, a ima fotr težko roko?
kiddo, čestitke da si zbrala toliko volje in poguma!
potem, ko imaš nekaj kilometrov v nogah, gre pa vse lažje. tečemo zaradi veselja in uživanja pri tem. gotovo boš tudi ti po vsakem teku bolj zadovoljna.
Pa kar pogumno naprej :laola
Uporabniški avatar
 Radolca
mojculja napisal/-a:Bravo,
kar tako naprej. Tud jaz sem podobno začela letos marca. Prebrala sem knjigo Tek za začetnike (trinajsttedenski program hoje in teka) po programu tekla nekje do 8 tedna, potem pa bolj po občutku, dokler nisem zdržema tekla 30 minut, nakar sem počasi podaljševala (vsake dva tedna 5minut) do 1 ure. Sedaj tečem 1x na teden dobro uro in 2x 30-45 minut in čakam na LJ 10.

Lep pozdrav,
Mojca

čestitke mojca, tako se stvari streže
 kiddo
samo, da ne boste mislili, da sem ze obupala: danes sem tekla drugic. bilo je se boljse kot prvic!
Uporabniški avatar
 Radolca
vidiš, jutri pa že tretjič! ali ne?
 kiddo
ja, opravljeno, tretjič, super, tokrat po soncu, res fenomenalno! mislim, da endomorfini že šopajo in zanesljivo postajam odvisna :)
Uporabniški avatar
 Radolca
se pa spreminjaš v zagreto rekreativno tekačico.
Čestitam za dosežke in elan, ki ga dobivaš za tek! :laola
Uporabniški avatar
 Wega
Super, tudi sam sem šel po tej knjigi. Res ti svetujem, da se držiš programa, ker je tak, da sicer gre postopoma ampak kakor gre včasih kar malo prepočasi v resnici stalno in vztrajno stopnjuje zahtevnost.
Sam sem bil najbolj ponosen, ko sem pretekel 5 (PET!!!) minut naenkrat in prva tekma konec trinajstega tedna.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
moji prvi kilometri.... :?: :?: :?:

z možem sva bila na poti proti severnim sosedom na oddih, med potjo mi je kupil tekaške copate in me še isti dan najagal v fitnes na "trak". to so bili moji prvi 4. kilometri. da ne govorim o naslenjem dnevu... katastrofa: kolki so me tako boleli, da sem šla komaj po stopnicah :bum: . potem sem en dan počivala, čez en dan pa me je predragi "gnal" 5 kilometrov v največji vročini in brez pijače :bum: :bum: :bum: vsak komentar tu bi bil odveč.

ja, začetniške napake :oops: ko sem čez en mesec staknila še vnetje pokostnice, zapravila krepke denarce za masažo in počivala cca 3 tedne, pa sem lahko prišla k pameti. malo po malo :!: in uspeh ne sme izostati.

v petih mesecih mi je uspelo natrenirati toliko, da bom šla lahko brez skrbi na LJ 10-ko :D
 kiddo
mene jutri čaka prvi trening drugega tedna, moram reči, da komaj čakam. držite pesti, da bo šlo dobro.
Uporabniški avatar
 Radolca
veš da držimo pesti!
čeprav ne vemo zakaj? saj imaš veselje in zagon!
Aja, treniraš po knjigi, to je to.
Na kakšno desetko v ljubljano gotovo še ne upaš?! :lauf:
 kiddo
joj itak da ne, zdaj se je komaj začel drugi teden: danes 12x2min teka, 2 min hoje, šlo fino. mičken me bolijo trebušne mišice zdej :) v četrtek pa spet!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA