- 04 Nov 2007, 08:42
Naj vse skupaj prav lepo pozdravim in se opišem na hitro, za lažje podajanje nasvetov.
Konec aprila 07 sem začel z rekreativnim tekom, predvsem z namenom izgubiti kakšen kilogram in pridobitvi kondicije za nogomet, katerega igram. Takrat sem imel 96 kg pri 181 cm višine in do danes sem jih izgubil 13 kg, zmanjšal se pa nisem prav nič.
Tečem predvsem enakomeren tempo v povprečju nekje okoli 5,30min/km. Vem da sem sposoben več, vendar zaradi SU nočem pretiravat. Razdalja je 10km po PSP ali po malo bolj razgibanem terenu okrog tivolija, Kurešček, itn. SU v povprečju iz zadnjega obdobja pri takem tempu znaša okoli 155/min. Udeležil sem se tudi na 12. Ljubljanskem maratonu in dosegel cilj, ki sem si ga zastavil da pretečem polmaraton v časovnem okviru 1:55:00 SU v povprečju sem imel165/min. Tedensko tečem 2-3x, igram vsaj 1X nogomet, ter 1X badminton. Za moje pojme, se rekreiram kar veliko, glede na prejšna leta.
Upam da ste si ustvarili neko okvirno sliko o meni, sedaj pa k vprašanju.
Želel bi si trenirati po nekih reglcih, predvsem bi želel pridobiti na tem da zmanjšam SU pri bolj intezivnem tempu. Torej kakšen trening mi svetujete, da povečam tempo teka in zmanjšam SU?
Zgolj v info, uporabljam forerunnerja 305 za spremljanje na teku, ter nadalnjo analizo.
Se že vnaprej opravičujem, v primeru da post na to temo že obstaja, hkrati pa se zahvaljujem za odgovore.
Konec aprila 07 sem začel z rekreativnim tekom, predvsem z namenom izgubiti kakšen kilogram in pridobitvi kondicije za nogomet, katerega igram. Takrat sem imel 96 kg pri 181 cm višine in do danes sem jih izgubil 13 kg, zmanjšal se pa nisem prav nič.

Upam da ste si ustvarili neko okvirno sliko o meni, sedaj pa k vprašanju.
Želel bi si trenirati po nekih reglcih, predvsem bi želel pridobiti na tem da zmanjšam SU pri bolj intezivnem tempu. Torej kakšen trening mi svetujete, da povečam tempo teka in zmanjšam SU?
Zgolj v info, uporabljam forerunnerja 305 za spremljanje na teku, ter nadalnjo analizo.
Se že vnaprej opravičujem, v primeru da post na to temo že obstaja, hkrati pa se zahvaljujem za odgovore.