Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
Ja sigurno je tema že razpisana, saj težko verjamem da niso tekle debate o nočnem teku. Toda nisem hotela brskati po arhivu, zato sem odprla novo temo. Namreč včeraj, ko sem tekla sem rekla da moram absoluttno povedati ostalim tekačem, tekačicam...

Skratka, kakor ste opazili že nastopa počasi Zima, in zimo je hitro tema. Toda naj vam opišem, da teči po trdi temi ni vedno slabo.
Včeraj sem imela slab dan, :bum: in ko sem prišla domov je že ura krenila proti 20.30, skratka vsak normalni človek bi se spravil v posteljo. Toda NE, jaz sem se spravila v tekaško opremo, vzela lučko in odšla tečt po mestu.
Po prvih korakih je vse postalo jasno (to je del, ki ga obožujem pri teku), svet je postal lepši in svetlejši (kljub temi navkljub :lol: ).

Ko sem tekla, sem si mislila, da sem edina, ki teče tako pozno in da najbrž "netekačem" zgledam ko manijak.
Toda, ko sem bila sredi mojega 1. kroga, sem videla lučko, ki gre proti meni. Mislila sem si "kaj pa kolesar dela na pločniku??" Toda lučka, je vztrajno hodila nasproti. Pogledam malo bolje in vidim! TEKAČA! najsmejem se, da nisem edina, in potem še ENA LUČKA, še en tekač.
SUPER!! si rečem kjer je volja tam je pot.

Vesela, da nisem edina, ki se poslužuje poznega treninga, sem lahkotno naredila še en krog, in polna optimizma in dobre volje zaključila trening.
Taki treningi, ti res dajo voljo. Le kaj bi brez teka.

LP evelina
Uporabniški avatar
 bobr
Po katerem mestu to tečeš?
Probaj enkrat po Rožniku ali Golovcu ponoči in dvomim da boš videla lučke 8).
Uporabniški avatar
 zajc
Eve;)ina napisal/-a:Ko sem tekla, sem si mislila, da sem edina, ki teče tako pozno in da najbrž "netekačem" zgledam ko manijak.

Jaz večkrat slišim od drugih, da sem "norc", ker tečem ob 4h - zjutraj. Oni takrat sicer spijo in ne vedo kaj zamujajo. Vedno več je takih "zgodnjih" tekačev in vsaka "lučka", ki jo srečam, mi da novih moči.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
zajc napisal/-a: ... Jaz večkrat slišim od drugih, da sem "norc", ker tečem ob 4h - zjutraj....

Ob 11 zvečer zame po Golovcu ni bilo problem, ob 4 zjutraj pa kjerkoli halooooo Zajc ti si res "norc". :wink:
Ti kar zavidam 8) 8) :lol:
edino, zvečer je potem verjetno treba s kurami spat.
Uporabniški avatar
 Mija
zajc napisal/-a:Jaz večkrat slišim od drugih, da sem "norc", ker tečem ob 4h - zjutraj. Oni takrat sicer spijo in ne vedo kaj zamujajo. Vedno več je takih "zgodnjih" tekačev in vsaka "lučka", ki jo srečam, mi da novih moči.

mene pa zanima, kaj je razlog za tek ob 4h zjutraj?
Uporabniški avatar
 EVicA
Tek ponoči bom letošnjo zimo prakticirala že tretjo sezono. Zadeva mi tekom zime/teme pride tako v kri, da mi je spomladi, ko se zdani, nekaj časa prav neprijetno, ko vidim vse okoli, in vsi mene.
Tečem ob Savi, ko je res skoraj čista tema (razen ko je luna in/ali sneg), zato je lučka nujna. Čeprav se mi zdi, da bi se oči prilagodile tud brez, vendar vstrajam z lučko, že zato, da me vidijo drugi - da se ravno ne zaletavamo z občasnimi sprehajalci in še kakšnim tekačem. S tega vidika pa se sprašujem, če je za nočni tek po mestu lučka sploh potrebna, ko je takoalitako vse razsvetljeno?
Uporabniški avatar
 Wega
Kar se mene tiče grem kot vedno v skrajnosti: po kRožniku smo tekli s tako lampo, da so vojaški helikopter poslali v pozdrav marsovcem, sicer pa sem dolgo tekel samo v temi brez lučke in enkrat celo del PSTja - ja, miže! Ima ludih...
Nazadnje spremenil Wega, dne 14 Nov 2007, 09:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 dexi27
Tud jaz se na tek odpravljam ponavadi zgodaj zjutraj bolj poredko pozno zvečer, skor nikol pa sred dneva, tak da sedaj pozimi to pomeni tek po temi, no imam pa srečo da mam 80% trase osvetljene, preostalo pa pretečem kar na pamet, tak da za enkrat še ne uporabljam lučke samo oblečem telovnik z svetlečimi trakovi, se pa mi zdi, da so se me ljudje že navadli tak da že kar vejo vozniki, da sem to jaz, ker vedno tečem po isti trasi.
Edino kar je žalostno je to, da žal jaz do sedaj nisem srečal več kot enga tekača pozno zvečer, tak da sem pri tem početju bol kot ne osamljen.
 Leon81
Wega napisal/-a:..sicer pa sem dolgo tekel samo v temi brez lučke in enkrat celo del PSTja - ja, miže! Ima ludih...

Ja, jaz sem to poskusil včeraj. Saj se da. Pravzaprav je še koristno, če si tak tip tekača, da se ti rado zgodi, da si prehiter. Ampak naslednjič bom vseeno raje vzel lučko s sabo.
Uporabniški avatar
 Eve;)ina
ja tečem po Mengšu, sicer naj bi bilo osvetljeno, sam se vidi da smo že proti gorenski, in na nekaterih koncih kr mal šparajo s svetlobo. :lol: :lol:

Ja lampica je pa nujna, ker se zna zgodit da zgrešiš kakšen poločnik, al pa naletiš na kakšno neljubo (pasje) presenečenje, ki leži kje ob cesti. (To se mi je zgodilo, ko sem šla brez svetilke)

Drugače Zajc!! NORO ob 4h... kje jst sem najprej šla ob pol6. Prej pa nekako ne uspem, sj ne da ne bi hotela, samo moje telo se enostavno ne zbudi. Tudi mene zanima čemu taka zgodnja ura ZAJC?
Uporabniški avatar
 Miha65
Wega napisal/-a:Kar se mene tiče grem kot vedno v skrajnosti: po kRožniku smo tekli s tako lampo, da so vojaški helikopter poslali v pozdrav marsovcem, sicer pa sem dolgo tekel samo v temi brez lučke in enkrat celo del PSTja - ja, miže! Ima ludih...

Res, sicer skrajnost je vedno vprasljiva :wink: ...sam tecem zelo pogosto ponoci, tudi po gozdu in to BREZ lucke...tecem zelo pocasi in mehko... se da, se da......
Uporabniški avatar
 zajc
Mija napisal/-a:mene pa zanima, kaj je razlog za tek ob 4h zjutraj?

Začelo se je, ker popoldne nisem nikoli našel časa. Potem sem začel zjutraj, vendar ker sem vedno zamujal službo, sem premikal na vedno bolj zgodnje ure. Ko enkrat cel teden nisem mogel teči zjutraj sem poskusil popoldne in ugotovil, da ne gre, enostavno ni šlo. Cel teden sem trpel ker sem moral teči popoldne. Telo mi je popolnoma odpovedalo, imel sem krče, utrujen sem bil 2x bolj kot običajno... Enostavno sem prišel do zaključka da mojemu telesu paše zgodnja ura (tam do 10-11 ure zjutraj), pa pika. Ker če ne tečem zjutraj moje telo tako ali drugače ne funkcionira.

Kot zanimivost. V Nedelu sem pred 14 dnevi prebral, da ima Dušan Mravlje iste probleme. Če ne gre zjutraj teči, ne funkcionira.
Uporabniški avatar
 ZEBRA
Hja,
Zame je 5 zjutraj precej normalna ura za tek, prav tako zvečer po 8 uri. v obeh primerih to dobršen del leta pomeni tek v temi.
In pa ima po svoje veliko dobrih strani.
Recimo to, da se v temi bolj malo vidi pa je zato med tekom več časa za ukvarjanje z aktualnimi ugankami v glavi... :?
Pa recimo to, da sem po teku zjutraj ob sedmih že do konca nabit z energijo in je to en ok začetek dneva... :lol:
Pa recimo to, da je bolje sopihati v mrzel zimski večer kakor dremati na kauču pred televizijo.... :wink:
Pa recimo to, da so jutranja doživetja ob vzhajajočem soncu in prebujajoči se naravi nepopisna... :D (v najbolj visoki zimi mi sicer to ni dano)
...in še en kup razlogov bi našel,
čeprav je pa tudi to res. da je osnovni razlog za tek zgodaj zjutraj ali pa zvečer je pri meni precej praktičen - čez dan enostavno ni časa. Svetloba pozimi pomeni manjši del dneva...
Lep tek,
Brane
 luzr
Miha65 napisal/-a:
Wega napisal/-a:Kar se mene tiče grem kot vedno v skrajnosti: po kRožniku smo tekli s tako lampo, da so vojaški helikopter poslali v pozdrav marsovcem, sicer pa sem dolgo tekel samo v temi brez lučke in enkrat celo del PSTja - ja, miže! Ima ludih...

Res, sicer skrajnost je vedno vprasljiva :wink: ...sam tecem zelo pogosto ponoci, tudi po gozdu in to BREZ lucke...tecem zelo pocasi in mehko... se da, se da......

He, he, se pridružim :lol: Najbolj zabavno je kolesarjenje brez luči, ko si moraš narediti idealno linijo v glavi. (brez špeglov :shock: )
Tek v temi, je koristen za tehniko nog. Tretjič zelo paziš na napol saniran zvin gležnja...
...Romantika in kresničke v mraku Poti Spominov in Tovarištva, v samotnem poletnem večeru. Čez polje v gozdič se spreletavajo utripajoče bleščice...
 luzr
:oops: Podvojeno :oops:
Site admin pobriši, prosim.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA