Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 gregorb
#6985
Ojla!
Ravnokar sem se vrnil s teka trojk na 28km in imam en velik problem. Moje lepe superge, ki mi tako dobro služijo so čisto blatne.
Dilema, kako naj jih očistim, ali "na roke" ali naj si jih drznem dat v pralni stroj. V podplatu imajo vložke z gelom in ves drug hi-tech tako, da res ne vem kaj storiti. :?:
Zanima me kako pa vi čistite superge? :?: :?:
Ko sem pritekel do Urha, sem se hotel, kar sezut in bos odteč tisti blatni del, superge pa v roko! :lol:
 Lučko
#6995
Gregor, speri jih z šlauhom z navadno mrzlo vodo, pa mal podrgni s sirkovo krtačo ali krtačko za roke (nohte) in boš mel lepe, boš lepi :lol: :wink:.
 superga
#6996
Se kar strinjam z Lučkom; ko jih opereš jih napolni z časopisnim papirjem in zaveži. Tako so bodo hitreje sušile, ker bo papir posrkal veliko vlage. Tudi oblika copata se bo obdržala.Ne jih sušiti na soncu ali pod radiatorjem, ker lahko gladki deli zato razpokajo. Gladke dele je dobro še namazati z kremo za čevlje (belo ali prozorno).
Pri pranju v pralnem stroju je lahko težava previsoka temparatura oz. kemična sestava praškov, ki se uporablja in lahko nastane "reakcija" med lepilom in praškom. Če se pere copate v pralnem stroju jih daj v vrečo iz blaga in namesto praška uporabi blag šampon. Tako se kar dobro zaščiti copat pred tem, da se kaj odlepi.
Načeloma sicer vsi proizvajalci obutve odcvetujejo pranje v pralnem stroju. Je pa zgornji recept že velikokrat prizkušen in večjih težav še nisem imel.
Uporabniški avatar
 gregorb
#6998
Hvala obema za nasvet!
Sem se kar odloču in jih lepo z Štrajfiksom umil, so take kot nove! :lol:
Sam da so mokre. Bom probal tole s časopisnim papirjem!
Thanks!
Uporabniški avatar
 gregorb
#6999
Pa še eno vprašanje za supergo:
A se je po vstopu v Evropo, kaj spremenilo pri zastostvih za tuje firme. Zanima me predvsem, če bo na našem trgu možno dobit kakšne superge proizvajalcev, ki jih do sedaj v Sloveniji nismo poznali.
No če sem malo bolj konkreten me predvsem zanima firma Brooks!
Hvala!
 superga
#7034
Načeloma bi bilo možno dobiti vse kar se prodaja kjerkoli po EU. Carina se plača samo ob vstopu v EU in med članicami sedaj poteka promet brez omejitev.
Torej je možno, da bi se tudi blagovna znamka BROOKS ponovno pojavila na našem trgu. Pred časom smo jo že prodajali vendar se je zastopstvo zaradi slabe prodaje ukinilo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA