Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#7112
Kot sem ugotovila na teku trojk, je navijanje prava mala umetnost. (Tu seveda ne govorim o navijanju ur - to bi bolje obvladal moj fotr, ki skrbi, da družinska kukavica (trdovratna žvau, ki se nikakor noče vdat pod udarci kladiva :cry: ) redno vsako polno uro povzroča nepotreben hrup po bajti. )

Navijanje pa znam še bolj cenit, odkar sama tečem in vem, koliko pomeni to, da nekdo stoji v cilju, pred ciljem ali ob progi in poskakuje in kriči in ti s tem daje nevidne pospeške v rito, da v trenutku povečaš tempo in iztisneš zadnje atome moči na poti do zmage. hm... :oops: o tem bi Simi več vedla povedat :D

Kot pa sva s Tjašo ugotavljali na teku trojk, je navijanje pravzaprav naporna zadeva - dlani se vnamejo, glas postane hripav, dioptrija naraste, komolci so otekli od odrivanja tistih, ki zastirajo pogled...lahko je vroče, potem pa v naslednjem trenutku pada dež in prezebli navijači s premrlimi ročicami pogumno čakajo še zadnje tekače. v levi devžej jim nihče na natrese suhih fig, jabolk in drugih dobrot.

to je nehvaležno delo. Smetarji, poštarji, poslanci in navijači...potrebno je imeti dovolj znanja, jeklene živce in glasno srce.

zdaj pa k praktičnim napotkom. za navijanje potrebujete:
- udobne čevlje, zračne in nepremočljive

- sončna očala, dežnik, kapo, rokavice, klobuk, fotoaparat, povečevalno steklo. zaželjeno je, da se da dežnik in fotoaparat montirati na osebo in ostanejo roke proste za ploskanje, kazanje sredinca in odrivanje nezaželjenih ovir. po želji se lahko opremite s transparenti, vendar naj bodo tudi ti montirani na osebo. proste roke so namreč največja prednost profesionalnega navijača in v trenutku lahko preglasite soseda, ki ima preveč dela s prekladanjem dežnika in pritiskanjem na sprožilec (fotoaparata, ne pištole, hej, to so vendar miroljubne prireditve!).

- najboljši navijači imajo rahel presledek med sprednjimi zobmi, da lahko žvižgajo. glede tega se dogovorite s svojim zobarjem, če pa imate že protezo, je stvar avtomatsko urejena. seveda pa potem med dodatno opremo spada tudi prenosni kovček za protezo, kamor jo lahko priročno odložite med žvižganjem in kazanjem sredinca.

- glas naj bi bil čist, treniran, kričite s trebušno prepono. dan prej potrenirajte izgovarjanje samoglasnikov in soglasnikov, naj bodo razločni, jasni, prodorni. glavni cilj je biti glasnejši od drugih!!! če se vam zdi, da vam primanjkuje navijaške samozavesti, se postavite pred ogledalo in si govorite: "najboljši sem, moram zmagati, najbolj glasen sem, popolnoma sem sproščen, diham globoko, nič mi ne morejo..." in to ponavljajte, dokler ne boste verjeli. Za nadaljnje informacije o tej tehniki samomotiviranja kontaktirajte Smiljana Morija, Dr.Phila ali Dannya (slednji vam bo še napovedal vreme, zmagovalca in datum smrti).

- besede, ki jih boste pri navijanju največ potrebovali, so:
"Dejmo, dejmo"
"bravo bravo"
"še mal"
"stisn"
in
"spotakn ga"

to be continued...
Uporabniški avatar
 Tjaša
#7115
Uvau, Nataša, to NUCAMO!
Pozabila si še na finte, ki našega tekmovalca spodbujajo, da prehiti konkurenco in da slednja tega ne ugotovi. Bom še razmislila kako!

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 Staša
#7116
HAHAHA, Nataša, ful dobr. Me ma, da bi nehala tekat in kar navijala. No, ko bom enkrat zmagala, bom navijala za vse za mano! Sam tale Simi... :evil: Bo že vidla čez 2 leti, ko bo šla v drugo konkurenco!!! :evil: :wink:

Ej sam pazi, da ne boš s povečevalnim steklom kdaj komu ožgala učk! :) 8)

Nataša in fotr, mislim, da nobenemu od vaju kakšna knjiga ni daleč! Mislim pod vajinim avtorstvom!!! :)
Uporabniški avatar
 sbojan
#7118
Na zanimivo navijanje sem naletel lani v Radencih. Ko smo po 5 km že za kakšne 3 km zaostajali za vodilnimi, nas je skupina mladih (verjetno domačinov) vzpodbujala z besedami: Lejko ste prvi.

Zelo simpatično in vzpodbudno, saj se najprej smeješ, nato razmišljaš, če te ne zaj.... in nato preračunavaš, kako hitro bi moral leteti, da bi dohitel vodilne, se spet smeješ..... in 2 km mineta, kot bi mignil.
Uporabniški avatar
 Fotr
#7138
Čeprav je Nataša že izkušena navijačica, :shock: saj je njeno navodilo za uporabo navijanja, bodrenja, spodbujanja, stimuliranja, opogumljanja, vzburjanja, dajanja impulzov in dražil, animiranja, oživljanja, hujskanja, šuntanja, nagovarjanja, draženja in tolaženja vredno kakšnega fana angleških nogometnih klubov, :D skupaj s Tjašo pa jima niso dorasli niti Turki, :evil: :evil: je od dolgoletnih navijaških dogodkov preizkušenega in zrelega človeka po mojem dobrodošlo še nekaj dodatnih predlogov. :?
Pomembno je, da s seboj pripeljete ves podmaladek, kar se ga da mobilizirati, da se naučijo navijaških manir že v zgodnji dobi. :D Ob navijanju lahko uporabljajo vse tiste besede, ki jih doma ne smejo. :shock: Tukaj je nazoren prikaz, kako naj se podmladek obnaša:

Slika

Zelo važna je obleka. :shock: Najbolje je imeti oblečeno čimveč majic, srajc, puloverjev, jopičev, rekelcev, vestij, ibercigerjev, iberokov, bund, plaščev ki morajo biti kar se da preveliki. To je važno zaradi dveh vzrokov: :D Prvič, ko popusti nadzor nad čustvi in ne veš več kaj delaš, takrat ti pomaga k pameti policija s pendreki, ki največkrat pojejo po hrbtu in množica oblačil ublaži udarce. :D Drugič, ko tudi bikovke ne pomagajo več in te hočejo prijeti, se jim izmuzneš tako, da slečeš gornje oblačilo, ki ostane v njihovih rokah, sam pa lahko pobegneš tolikokrat, kolikor puloverjev imaš oblečenih. :D :D

Kakšen glas moraš imeti, je nazorno opisala že Nataša, :o kot pripomočke k temu glasu pa štejemo: raglje, trobente, trobente v spreju, činele, bobne, dober pa je tudi saksafon, pozavna in v skrajnem slučaju pikola in sodniška piščalka. :D

Drugi pripomočki so še baklje, petarde, baloni napolnjeni z obarvano vodo, v skrajnem slučaju pa tudi ključi, fajercajgi, čevlji in ostali osebni pripomočki. :shock: Zastava je nujna, mora pa biti nasajena na močnem in trdem drenovem drogu s čimveč grč, kajti pravi navijači zastav ne nosijo zaradi blaga, ampak zaradi drogov, ki so neprecenljivo orodje v bližnjem srečanju z navijači tistih, za katere mi ne navijamo. :shock:

Toliko samo kot dopolnilo k že tako popolnem Natašinem navijaškem priročniku. Lahko samo pohvalim njena navodila. :D :D
Uporabniški avatar
 polžek
#7187
A bomo še navijaško skupino TF naredili? :lol:
Uporabniški avatar
 Filipid
#7189
Sigurno polžek. Brez tega pa ne gre. Zdaj je treba vzet v roke priročnik in prebrati kar sta napisala Nataša in Fotr, pol pa v akcijo. Sam bo treba kar pohtet in čim prej zadevo naštudirat :lol: .

__________________________
Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto
Uporabniški avatar
 Filipid
#7191
Ojla Nataša in Fotr kolk pa stane vajin priročnik. Sta ga zaščitila z avtorskimi pravicami, da ga ne bo kdo kopiral :D .

_________________________
Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto
 aleksander
#7193
Nataša,ko sem prebral parole za navijanje sem ob tisti "spotakn ga" taprvo pomislil kako blo če bi me kdo spotaknu med Urhom in Golovcem :twisted: ,bi gvišno pisalo v cajtngu,da je za TF tekel tudi en črnc :wink: :wink: .Sem mi je tolk dopadlo da ni blo nobenega blata...
Uporabniški avatar
 Tjaša
#7197
polžek napisal/-a:A bomo še navijaško skupino TF naredili? :lol:


Zagotovo, polžek! Sicer pa že obstaja :!: Zaenkrat jo tvorijo vsi bolni, poškodovani in leni tekači, upam pa, da se bodo pridružile še boljše in slabše polovice aktivnih tekačev skupaj z mladiči!

Duš, bomo močni in GLASNI! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA