- 13 Dec 2007, 14:29
Ko sem se začel ukvarjati s tekom, sem seveda tako, kot večina nas vseh na veliko prebiral vse o teku in povezavah z njim. Pa vendar imam sedaj občutek, da sploh še ne vem vsega, oziroma ne dovolj natančno. Zato sem vso literaturo začel prebirati ponovno, bolj podrobno in bolj natančno, kjer bom vsako malenkost skušal udejanjiti tudi v praksi. Moje znanje lahko primerjam z gradnjo hiše; trenutno stanje mojega znanja je podobno postavljeni hiši. Vendar pa je hiša prazna in jo je potrebno še opremiti, določiti vrsto parketa, kakšne ploščice, pohištvo ipd. To je moje manjkajoče znanje, se pravi tiste malenkosti, ki zapolnijo celoto. Zdi se mi, da pri vseh zadevah drži sledeči pregovor: KO ŽE VELIKO VEŠ, ŠELE SPOZNAŠ DA NIČ NE VEŠ.
Da odgovorim na svoje lastno vprašanje. Mene moje trenutno znanje o teku "obremenjuje" (ne dobesedno), ampak razmišljam o tem, ker me moti, da ne vem vse dovolj natančno. Včasih sem mislil, da vem veliko o teku, počutil sem se "oboroženega" z znanjem, čeprav sem v resnici vedel veliko manj, kot sedaj.
Upam, da nisem preveč zakompliciral. Konkurenca Venclju v razmišlajočih temah.
Da odgovorim na svoje lastno vprašanje. Mene moje trenutno znanje o teku "obremenjuje" (ne dobesedno), ampak razmišljam o tem, ker me moti, da ne vem vse dovolj natančno. Včasih sem mislil, da vem veliko o teku, počutil sem se "oboroženega" z znanjem, čeprav sem v resnici vedel veliko manj, kot sedaj.
Upam, da nisem preveč zakompliciral. Konkurenca Venclju v razmišlajočih temah.