Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 vlado7
zanima me kakšno mora biti razmerje tekov po "mehki" podlagi in tekov po asfaltu za nekoga, ki se osredotoča predvsem na ceste. zanima me zaradi morebitnih poškodb.
Uporabniški avatar
 lukkka
Nekje sem zasledil, da je na splošno bolje tečti po mehkejših podlagah, od katerih je asfalt pač najtrši 8)

Imaš pa skoraj ob vsaki cesti kakšno bankino - makadam ali travo, pa to malo izkoristiš, tam kjer se le da...

To da se osredotočaš na ceste si predstavljam kot, da misliš tekmovati po cestah. Tudi v tem primeru vseeno treniraj na mehkejših, če se le da. Samo asfalt je pa kriza. Pa tudi če ne vem kako pravilno in nalahko tečeš.
 guc
tle je precej pomembna tvoja teza... ce si tezji tekac se tako trdim podlagam kot je asfalt raje izogibaj, ker s tekom po njih dobesedno zabijas kolena...
tudi ce s koleni nimas tezav, trpijo zelo tudi ostali sklepi...
poleg tega ce bos treniral na mehkejsih podlagah oziroma "tezje" premagljivih, verjami da bos dobil kaki % ali dva ko bos naslednjic tekel po asfaltu (npr. na tekmi)...
ko sem se vec tekel, sem treniral nekako 20% po asfaltu, drusga pa makedamu oziroma deloma pesku... ce sem treniral nekako tako, sm na na asfaltu na 10km dobil skoraj 3 do 4 minute, napram makedam oziroma pesek... dober primer so ti tudi afričani, ki v mladosti vecinoma tekajo po tezjih terenih (in to bosi...), pol ko pa pridejo na asfalt pa zgleda kot da bi jim bilo ime petardomavriti...lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA