Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 IRA
#122998
Hojla ...

Uh je minilo že kar nekaj časa od kar sem se javljala tukaj na forumu.
In predvsem je trajalo veliko časa, da sem sploh pogruntala kakšen nickname imam :roll: :roll: :roll:

Je bila še moja najstniške bixy? Morda soncica, ki me spremlja že od najstniških let dalje in se me še kar drži ... ali je bila mogoče IRA, ker je bil nickname soncica že zaseden????

O, da ... IRA - to sem torej jaz :twisted:

Ja, res je že dolgo se nisem javila. Niti brala vas nisem, priznam. Tekla pa sem vseeno. Lahko bi se reklo, da sem nenehna začetnica :lol: Ponavadi gre tako, da spomladi začnem, tečem dokler me ne ubije vročina in nato spet začnem jeseni in se izgubim nekje v temnih do dna črnih zimskih dnevih oz. se prestavim na sobno kolo ali orbitrek ali v fitnes 8) 8) 8)

Moram pa se pohvalit, da mi iz leta v leto uspeva zdržat dlje časa ob teku, poleti podaljšujem. Letos mislim, da me je zmanjkalo zares samo za en mesec, drugače sem nekako lovila krivine med vročino in znosnostjo :twisted:

Pa še en zelo pomemben korak se je zgdil v lanskem letu pri meni ... premagala sem svoj strah skupinskih tekov in se zbrcala (priznam, so mi pomagali) na tek okoli blejskega jezera.
Čudovita izkušnja, fotodokumentirana. Morda enkrat prilepim slike in poročilo, ki sem ga napisala na en drug forum. Moram prej še malo prečekirat kako je tu pri vas :P :P :P

Skratka, spet sem med vami tekači. Kljub mojim skokom sem in tja pa sem še vedno tekačica po duši.

V ponedeljek začenjam s planom - nike - za 21 kilometrov. Ta plan se mi zdi super, že takoj prvi dan si fraj, a ni to lepo :lol: :lol: :lol:
Tako, da se bom tukaj več javljala in poročala kako pa kaj.

Ko sem si malo ogledala plan, sem si rekla, da je to čisto prešvoh zame in da bi jaz to lahko malo pojačala. Potem sem se spomnila besed Wege v svojih zapisih in začetkih - da je verjetno ključ do uspeha ravno v tem, da slepo slediš planu in čim manj delaš na svojo roko - svojo pest!
Pa poizkusimo, morda pa me ravno to vedno znova odnese - pretiravanje ...


Lepo vas pozdravljam in vam želim lepe tekaške akcije!
Se vidimo!

Pa Pa
Nazadnje spremenil IRA, dne 02 Apr 2009, 18:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 vencelj
#123000
Lep pozdrav, IRA, ponovno med nami!
Pa je res minilo skoraj tri leta, od junija 2005 (tvoji zadnji prispevki).
Ali je bila lanska blejska desetka, če prav razumem, tvoja prva uradna tekma? In seveda, glede na to, da si jo doživela kot čudovito izkušnjo, ne tudi zadnja :?: :!:
Torej se beremo in morda tudi kje vidimo.
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 IRA
#123006
Tri leta je že ????
O madona, skrajni čas, da se vrnem :D

Hvala, za dobrodošlico. Vsekakor se kaj vidimo!!


Evo moje poročilo s prvega teka - okoli blejskega jezera.
Bom kar prilimala. Če imate kako politiko glede slik pa sporočite pa jih umaknem, drugače zapakiram, prestavim ali kakorkoli pač že poteka pri vas!

Na Bledu pa ni šlo za 10km, ampak za 6km.
Moram pa povedat, da se je ta tek zgodil po tistem bolj slabem mesecu ali dveh, kar se tiče teka.
Nisem bila ravno natrenirana, tako kot je treba! :twisted: :twisted: :twisted:

Lp
Uporabniški avatar
 IRA
#123007
Hojla...

Evo, sem se odločila za reportažo, da vam malo pribljižam moje včerajšnje dogajanje.
Torej pisala se je nedelja, 12.8.2007! Moj prvi tek - okoli blejskega jezera.

Dan se je začel že zelo zgodaj. V soboto popoldan je prišla prijateljica, katere nisem videla že dolgo. Vesela sem jo bila in preživeli sva lepo popoldne, z goro klepetanja in razlago, kaj vse se je dogajalo v zadnjih tednih.
Zaspali sva pozno ponoči ...

Dan pa se je začel zgodaj, že pred šesto je zvonila budilka ... malo čez šest pa sva že sedeli v avtu, dirkali na gorenjski konec z Omarjem do daske - KRASEN DAN!
Vožnja skozi meglo se je vendarle okoli Podnarta razkadila in prikazalo se je prelepo sonce. Na eni strani megla, na drugi sonce, cerkvica obsijana s soncem v ozadju pa ledena hladovina hribov - prelepo.
Meni je Gorenjska prelepa, vedno znova to ugotovim.

Prišli sva na Bled v slabi urici, presenečeni nad prazno cesto in nad množico ljudi, ki že teče okoli jezera ... meni nič jasno .. pa menda se ja že ne ogrevajo ... in takoj obramba ... jaz se ne mislim.
Kasneje sva ugotovili, da so bili to rekreativci, ki jutra začenjajo športno in tisti, ki se teka kasneje ne mislijo udeležit.
S parkihgom ni bilo težav, z Marikino pomočjo sem takoj našla parking tam ob plaži in imela 5 minut od avta do veslaškega centra -ali regatnega vsak reče drugače ...

Kave se pred osmo na Bledu enostavno ne da dobit, tako ... sva se malo sprehodili. Se pofočkali, dobili številko, kup revij in se razgledovali naokoli.
Končno KAVA ... moj jutranji obred z Orangino ... sonček nas je že malo grel ... in prelepo sva si spočili učke na naših prelepih, postavnih VESLAČIH!
Spoznala sem celo Špika in Čopa ... madona .. vedno sem mislila, da je ta špik suh kot trlica, ampak dečkota je sama mišica, nabit je kot konj ... prelep fant, čeprav na vseh slikah nekako poseben, konjski ... resnica je drugačna ...
Vsekakor človek, ki se ves čas SMEJE! To mi je všeč.
Opazovali sva veslače pri ogrevanju, tečejo kar v šlapah ... migajoče ritke so bile vsekakor prava poslastica pri jutranji kavi ... med njimi je bila celo ena ženska ...

Potem se je počasi začelo ... ljudje so začeli prihajati, vedno več nas je bilo, vedno bolj poln lokal ... treba se je bilo pripravit, preoblečt, namontirat številko in čip ... gospa pri sosednji mizi mi je pokazala kako se namontira čip, kako mora bit obrnjen ... tako, da kasneje sem obvladala, ko sem resnično to potrebovala.

Slika

Slika

Slika

Počasi smo se prestavili na štartno ciljno ravnino, malo sem si ogledovala naokoli in nestrpno čakala start. Sonček se je skril, prekrili so ga oblaki - FENOMENALNO ZA TEK!

Slika

Slika

V daljavi sem zagledala gospo o kateri sem brala pred enim tednom. Gospa se imenuje HELENA ŽIGON!
To je ime, ki ga napišem z vsem spoštovanjem. Gospa je najstarejša maratonka, s svojimi 79-imi leti se še vedno udeležuje tekmovanj in je prava, prelepa vitalna ženska - z obvezno šminko na ustnicah.
Prosila sem no, če se slika z mano!
Vsekakor gospa, da jo VIKAŠ :ava: :ava: :ava:

Slika

Pa še en podatek ... gospa je gladko malo pritekla na cilj tik pred mano :waw: (kasneje sem zvedela, da je po času vendarle bila za mano).
Bivša maratonka, triatlonka, udeležena na maratonih po vsej Evropi, celo zloglasnega maratona v New Yorku se je udeležila ... :ava: :ava: :ava:

Potem smo stekli ... tek je potekal lepo ... začetek nekoliko zastrašujoč ... gužva, kolona .. vsi čakajo ... a nenavaden mir te objame na tem startno ciljnem prostoru ... pulz je bil po večini visok, menjavali smo se ...vlečejo te dalje ... eni naprej, drugi nazaj ... na koncu me je malo zvilo. Prišel je hribček, kjer so se vsi ustavili - pognala sem v dir in jih obšla ... potem pa dolina ...tam me je zvilo, mi začelo obračati želodec, hja seveda .... pulz preko 190... malo sem zmanjšala in nato v nove klančke ... v hribčkih mislim, da sem jih prehitela največ ... v dolinah pa največ spustila naprej ...
Pritekla sem na cilj s časom malo pod 35minut. Bila sem nekje na sredini ...

Slika

Za spremstvno sem si vzela res pravo prijateljico - Mio. Prijateljica, ki ve kaj meni pomeni tek. Ki ve, kaj je ta dogodek meni pomenil ... in vsekakor super fotoreportekra, škljocala je namreč vsakokrat, ko sem se premaknila in res dodobra dokumentirala za mene tako pomemben dogodek.

Slika

Še zadnje športno slikanje pred jezerom - in zmaga na obrazu

Slika :waw:

Potem se je bilo potrebno preoblečt in odločila sem se da gospodu Borisu Kociančiču (bil je kip) pokažem svoje joške ... :waw:
Ravno se razrešim vseh oblek in se pripelje Jan Plestenjak. Mia začne kričat, da naj se ne obračam, da naj se oblečem ... jaz pa se obrnem v modrcu, pogledam Jana z bodigardom poleg in rečem glasno - bo vsaj enkrat videl prave joške, saj itak pozna samo silikon :P
Verjetno se je naredil, da ne sliši - dvomim, da je gluh na tako blizu :o

Ampak moje preoblačenje je padlo v vodo. Pritekli so fotografi in nekako ni bilo ravno pametno, da si preoblečem še gate :waw:
Tako sem se spravila v lov za preoblačenjem, zavila sem v veslaški center in vprašala enega gospoda, če se lahko preoblečem. "Seveda se lahko problečeš" ... poiščem nek košček miru in hop gate dol ... gospod se obrne in reče "samo veš, jaz nisem od tukaj" ... o ti mater - bemtiš dedce ... hitro se preoblečem in norim kolkor me nesejo noge ...

Slika

Potem pa je bil čas za odhod ... rezultati so sicer prišli, a jih nisem razumela ...
Čakam, da jih dajo na internet ...

Jan je začel hreščat ... in z Mio sva se odločili, da je skrajni čas, da zamenjava lokacijo.
Odšli sva na prelep hribček nad bledom, pri železniški postaji in si privoščili sladoled, kavo in sok ... se dobili s prijateljem ... in počasi krenili proti domu.

Pot je bila kar znosna, na začetku kolona ... a taka premikajoča ... edino temperatura mi nikakor ni in ni ustrezala ... enkrat prevroče, od klime boli glava, od okna piha ...
Pirstali sva na pici, pivu in palačinki ... potem sem jo pospremila do vlaka in utrujena zasedla sedežno ... dolgo nisem mogla zaspat ... zbudila pa sem se vseeno na sedežni pred TV-jem!

Takole ...
Moj prvi tek je bil poseben ... in vsekakor OSEBNA ZMAGA!!!

Hvala vsem vam, ki razumete kaj je ta tek pomenil zame ... in hvala vsem, ki ste name mislile in navijale!

Upam, da se na kakšnem teku srečamo!
:waw:
Uporabniški avatar
 vencelj
#123008
vencelj napisal/-a:Ali je bila lanska blejska desetka, če prav razumem, tvoja prva uradna tekma?
lp, vencelj

Tole mi je ušlo zato, ker sem tudi lani tekel na Bledu, vendar na nočnem teku, ki je bil dolg 10 km in mi je v računalniku (beri glavi) ostala ta razdalja.
Sicer pa lepo poročilo :clap:
LP
Uporabniški avatar
 pajo
#123017
Ja Bled je bil tudi meni prav tako prvi res malo bolj resen tek, ki mi je pokazal vse moje napake v celoti. Z veseljem se ga spominjam - tja se bom še vračal zaradi same narave in trase teka. Res je lepo in tega ne kaže zamuditi.
Uporabniški avatar
 IRA
#123018
Vencelj, ja najprej je bila nočna 10-ka, potem kasneje še dnevna 6-ka 8)

Drugače pa se vsekakor strinjam s tabo pajo, Bled je pač zame nekaj posebnega, že od nekdaj. Tako, da ni naklučje, da sem želela svoj prvi uradni tek opravit ravno na Bledu.

Tudi sedaj imam nekakšne načrte z Bledom.
In sicer, v mislih imam, da se po končanem 15 tedenskem nike programu, odpravim na Bled in pretečem svoje slavnostne 4 kroge ....

... torej 4x6 = 24km :roll: :wink:

Hja klinc, pravijo, da je cilje vedno treba met :twisted: :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 IRA
#123294
1. APRIL OZIROMA KAKO SEM ŠLA DANES ZJUTRAJ TEČT!!!

Pa je le prišel, torek ... od petka ali četrtka (zdelo se je kot cela večnost), ko sem našla nike program sem komaj čakala na torek, da začnem s programom. Uh kako me je vleklo, da bi začela že prej, ampak Rado je rekel, da je treba po reglcih. Sej sem šla vseeno tečt pa na hrib, ampak ni bilo po programu ... no danes, danes pa je TOREK!

Naj grem najprej za dve uri v službo potem vmes tečt in potem spet malo delat pa potem na sestanek, ah to bo pobralo preveč časa. Torej idealno bi bilo, da grem tečt zjutraj. Oh spet to zjutraj, kar se zdi tako neverjetno in nemogoče.
Budilka zvoni ob 5:45 - to je po tastari 4:45 ????
Ok snoozam do 6:30 in v glavi delam plan, kako bom ipak šla tečt med službo. Potem se spomnim, da če vstanem in grem nebi bilo tudi nič tako drastična, ker sem itak že zbujena. Popijem tisto reč za pred treningom, ki sem si jo postavila na mizico v dnevni sobi (ja spet spim v dnevni) aha sedaj pa moram počakat pol ure, tako so rekli, tako piše ....
Ležim negibno, čisto pri miru z občutkom, ki sem ga včasih imela v srednji šoli. Takrat, ko sem hotla zaspat in sem mirno ležala, tiho kot miška, da se slučajno starši ne zbudijo in me spravijo na vlak

Pa si le priznam, da je tole brez zveze in da nisem več v srednji šoli in da na tisti pijači ne piše, da moram potem ležat pol ure, da drugače ne prime ... Se oblečem in počasi odpravim. Ugotovim, da je v bistvu kar hladno - 3 stopinje piše, med ogrevalno hitro hojo me kar zebe, potem stečem.

Tečem hitreje, saj na programu nič ne piše easy - kar pomeni, da je treba tečt bolj zagnano kot pri tistem kjer to piše. V glavi sem že imela plan kje bom tekla, do kje pretekla in kje se obrnila. Pridem do tja, kjer naj bi bilo pomojem pol poti in pogledam na uro 4min - Huh Huh Huh Haloooo! Ok, plan B, gremo dalje ... ampak do kje, kje še lahko skrenem s svoje stalne poti, ki navadno traja okoli 35min .... mah tečem. Pridem do predzadnje možnosti, da obrnem - ura ... 11min ... ha, če grem naprej je še kar dolga, če se obrnem bom prehitro pod hribom. Zavijem, naredim krog po KROŽIŠČU (tu pri nas na vasi imamo tako krožišče, ki to sploh ni - gre pravzaprav za križišče, kjer v sredini stoji kapelica in korito za vodo - tisto za konje??? Ok to sem opazila šele danes), tečem dalje mimo šole ... pod hribom 17minut pa še malo .... jah kurc bom tekla pa še v hrib. Sem ga mislila namreč prešpricat z izgovorom, da je po teku potreben tudi iztek, kar je lahko tudi hitra hoja....
Pridem gor ura 20min 08 sek - genau!

Vmes sem se pokazala še v službi, spila kozarec vode. Samo tolko, da so vidli, da sem pa res tekla.
Ja hudiča, če se tako zmenim, da hodim med službo tečt, jim moram to vsaj pokazat, a neda ....

.... in tuš ... zaslužen zajtrk, ki so mi ga prinesli že včeraj zvečer in bi ga z levo roko pojedla pred televizorjem.
Naša tamlada je namreč sedaj ostala doma, na porodniški in glede na to, da je nora na peko, sem dobila pica kruhek in neke čokoladne zvitke. Lepo sem se zahvalila, zavila v folijo in se pogovorila s sabo.
Barbara, glej. Zdejle si jedla beljakovine - si? Sem! Ok, si lačna? Nisem ... Ok, torej si prišparaj tole za zajtrk, ki si ga boš lepo zaslužila s tekom! Ok? Jah ... sam, a veš, zdej je frišno pa še vroče pa ... njam ... Aha, pa saj imaš mikrovalovko, a nimaš? Mam, mam ... torej .... Ok, ok jutri zjutraj po teku, deal!

Želim vam prelep sončen dan, pa ne pozabite, da je prvi april - nategnite koga!
Jaz vas nisem, tokrat ne!
Uporabniški avatar
 Wega
#123325
Ja, evo nov navdih za vse začetnike tega sveta. Ampak jaz sem en tak digitalen tip, kot vsi moški torej: koliko, kako hitro, to da je 20:08 vemo ampak kako daleč???

Čeprav najbrž spljoh ni važno ;)
Uporabniški avatar
 grb
#123344
Pase tale jutranji tek a ne :-) No ce si dovolim sklepat po moji boljsi polovici mora bit budilka ob 5:45 (po tanovi uri :-) kar kruta zadeva. Eni smo pa bolj debilne sorte in pridemo takrat ze izpod tusa. Po teku seveda ;)

Je pa jutranji tek, vsaj meni, ful nora zadeva, ko vidis, kako se zacne dan prebujat.

pa se velik lepih juter

G.
Uporabniški avatar
 IRA
#123362
grb ti pa si jutranji človek, kdaj pa vstajaš???

Ja meni je tudi lepo zjutraj tečt, kakorkoli obrnem ima jutranji tek ogromno prednosti in eno veliko slabost - težko se spravim pokonci :shock: :lol:
Nisem jutranji človek, nikakor ne :roll:
Mogoče sem pa sam premlada :D

Wega, ti si me pa zdej zrajcu s to kilometrino. :P
Niti na pamet mi ni padlo, da bi jo šla računat. Tiste ture po katerih ponavadi tečem imam izmerjene, tole danes pa je bilo čisto nekaj ekstra.
Skratka, sem šla na tis in premerila. Slabe 4km je bilo, 3.800 je pokazalo na tisu ... koliko je pa tis verodostojen pa nimam pojma.
Pulz je bil pa previsok - 164HR povprečni!

Je pa res super tale jutranji tek, sem naspidirana že cel dan. V službi sem bila ko avijon, sestanek odpade, tako da bom sedaj verjetno letela na sonček.

Danes pa tudi mene boli piščal al kaj je že ta kost "kamor se primejo fuzbalerji in se vržejo ob tla :lol: :lol: :lol: :lol: " (ta je bla carska). Me je bolela že pred tekom, ko sem hodila. Nimam pojma zakaj. Sumim malo na nedeljski hrib. Pa še rit me boli, sam to vem od česa - vsekakor od hriba, k sem šopala gor k taglavna ... jah klinc kaj je pa tolk velka, če bi mela majhno rit bi me melo bolj malo za bolet 8) 8) 8) :P

Tko pa ...

uživajte :twisted:
Uporabniški avatar
 IRA
#123544
Dober večer!

Danes je dan počitka.
Priznam, da me je danes popoldan prav prijelo, da bi šla ven malo tečt. Po tistem nežnem dežju, jaz tako rada tečem.
In ko sem prišla ven z namenom, da grem v delavnico je ravno še malo kapljalo po nevihti, čudivito!
Oh kako lepo bi bilo, še posebno, da si napolnim svoje škrge.
No, potem v delavnici sem nekako pozabila na vse skupaj.

Sem se odločila, da sedaj, ko je bolj tako - gužvasto, bom dni, ko nimam treninga skušala izkoristit v delavnici.

Veselim se jutrišnjega jutra, komaj čakam.
Po drugi strani pa me tudi malo grize.
Nikdar nisem trenirala tako, nikdar po nekem programu. Vedno sem obula superge in stekla. Tekla 30min, 45min, 60min.
Sedaj pa imam plan. Fino je met plan, vodi te naprej, kliče po napredku, ko ne veš kako in kaj te vodi - samo slediš mu.
Po drugi strani pa vedno obstaja tisto - bo šlo?

Jutri imam na planu 6min hitrega teka, 2min počasnega 4x.
Torej intervali. Nikdar nisem tekla intervalov. Navadno sem jih počela le na orbitreku ali Fricu pa še to eno minuto do daska, eno minuto na izi.
Saj vem, da jutri ne bo težav in da bom odtekla z levo roko. Itak vedno tečem prehitro, če se ne kontroliram in zanalašč držim nazaj, gledam na pulzmeter in se imam na pravih obratih.
Čutim pa v sebi nekakšen nemir, tak prijeten - v pričakovanju. Mogoče bi ga lahko primerjala s kakšnim potovanjem, veseliš se ... pa vendar ... kako pa bo? Kakšno bo pa vreme? Kako bo pa na cesti?

Samo to sem hotela zapisat pred jutrišnjim dnem.
Da ne bo jutri, ko bom vsa ponosna in napihnjena kot žaba tukaj pisala - kako u izi je blo, izgledalo kot da nikdar nisem imela treme, dvomčkov, misli ...

Lep večer želim!
Uporabniški avatar
 grb
#123554
Evo moje jutro je ze za mano :-) Klasicnih "nocnih" 6,5 km. Vstanem ob 4.40 navlecem nase cunje in gremo.

Tud jaz tecem ze od nekdaj po programu Forrest Gump :) in mi to se najbolj odgovarja. Mogoce pa se kdaj lotim tudi kaksnega znanstvenega programa.

no lep dan se naprej, grem zdej pocas familijo budit pa frustke pristimavat.

G.
Uporabniški avatar
 pajo
#123560
Nimam nobenih problemov če imam delo, da vstanem ob 1h ponoči in grem delati tudi tek tam okoli 6h zjutraj še gre... Ampak tole :? uživaj kaj naj ti povem!
Uporabniški avatar
 IRA
#123565
Dobro jutro!

Današnji tek je bil res ODLIČEN!
Priznam, da sem se težko spravila ven. Pa ne, da bi se težko zbudila, samo tista megla zunaj mi je pomagala, da sem kar eno uro pritiskala na snooz :roll: Vmes sem spila tisto reč, ki mi je nekakšna garancija, da bom šla tečt, ker drugače je tega seveda škoda :lol:
No, potem sem se zvlekla iz postelje šele nekje ob sedmi :shock: :?
Pač, nehala sem se smilit sama sebi, se oblekla - danes sem se celo pretegnila in šla.
Aja vmes sem se še usedla za računalnik, videla kaj je napisal grb in KATAPULTIRALO me je ven - priznam, HVALA :lol: :lol: :lol:

Tek sam je bil super. Začela sem zmerno. (Včerajšnji dan za počitek je prišel zelo prav, saj me je kar močno bolela piščal. Me je že skrbelo, da nisem kaj staknila - da sem pretiravala je bilo očitno!) Tekla sem nekako tako, da sem 6 min tekla na zgornjem aerobnem območju, ki je pri meni 167HR, ko je 6 minut minilo sem naredila par korakov, da je padel pulz na cca 140HR in nato lahko tekla nekje med 140 in 150HR .... potem sem se spet zagnala na 165HR ....
Zadnjo šestko pa sem se spustila iz vajeti in tekla v hrib in še nekoliko hitreje, tako da je bil pulz nekje cca 170-180HR!

Je bilo pa fenomenalno, ko sem pod moj hrib pritekla ravno ob času - GENAU, še 2 minutki hoje v hrib in sem fertig :P

Kakorkoli obrnem je bil današnji tek res super.
Naslednji je v soboto, 2o minut po Izoli - carsko, komaj čakam!

Na jutranje teke se vsekakor splača navadit, res so super.
In kot sem zadnjič prebrala pri Wegi - po jutru se dan pozna!!!

grb, tebi pa res čestitke, da se spraviš pokonci sredi noči.
Imaš kakšen nasvet, kako se lažje spravit pokonci????
Meni bi bilo idealno, da bi se ob 6-ih skotalila iz postelje. :wink:

Sej enkrat se bom, se počasi navajam.
Bo pa smeh tole čez vikende, kadar bom s fantom .... zjutraj bom odtekla svoje, potem pa vsa naspidirana njemu težila, dokler me ne bo vrgel čez zaprto okno :shock: :twisted: :oops:

Še današnji rezultati:
Čas: 33:30
Avg: 163HR

Razdalja cca: 4800km
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA