Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 brzinca
Pripravljam se na prvi maraton in sicer že 2 meseca tečem dolge teke (od 13-15,najdaljši 24 km)vsaj 3-4x tedensko;približno po enem programu.Po teku naredim streching.Ponoči me večkrat bolijo meča,čeprav jemljem več Mg.Prav tako spim bolj malo 4-5 ur pa še to bolj tako(mali otroci in na teden imam,še vsaj 3 - 12 urne nočne službe)
.Kaj naj naredim da me nehajo ponoči bolet meča?
2.Koliko moram spati teden pred dnevom D?
3.Kaj naj tisti teden jem?
4.A lahko zadnje tedne malo bolj npr.kolesarim?,ker mi postaja že preveč enolično
Uporabniški avatar
 Radolca
1. Kaj naj naredim da me nehajo ponoči bolet meča?
Po mojem mnenju malo pretiravaš za začetnico.
2.Koliko moram spati teden pred dnevom D?
Spi čim več, da se telo čim bolj spočije.
3.Kaj naj tisti teden jem?
Jaz jem veliko testenin in pa sladkih stvari z glukozo, da se mi energija nabere v mišicah.
4.A lahko zadnje tedne malo bolj npr.kolesarim?,ker mi postaja že preveč enolično
Zadnje tedne pred maratonom nikar ne pretiravaj!
Zadnji teden pred (pol?)maratonom pa odteci kratke teke
Pa veliko uspeha in veselja ti želim :clap:
 brzinca
Je kar 42-ka,pri 21 sploh ne bi bilo problema.
Uporabniški avatar
 Radolca
ehmmmmm :?
za 42-ko pa jaz nisem pravi naslov.
Čestitke za 42-ko!
Tudi jaz se bom lepega dne spravil to laufat!
Uporabniški avatar
 mediterano
Glede meč se pridružujem mnenju enega od predhodnikov; pretiravanje. Mogoče si si zadala za začetnico malo prevelik zalogaj.
Drugače pa sem sam dneve pred maratonom vedno jedel malo več pašte, pil veliko tekočine (voda), in se čimveč izležaval ter si tudi vzel čas sam zase in kakšno meditacijo. :D :wink: Skratka ni treba ne vem kako komplicirati, našteto zgoraj je dovolj da prideš na štart kar fajn spočita in pripravljena.
 brzinca
Svetovali so mi malo več Mg in turbogel,tako da je zdaj vse o.k.Hvala vsem.
 robert4
JAZ PA MISLIM DA JE TUDI KRIVA PREHRANA.ZATO PO VSAKEM TRENINGU SPIJ REGENERACIJSKI NAPITEK OZ. SPIJ PROTEINSKI NAPITEK DA BODO IMELE MISICE ZADOST HRANIL ZA OBNOVO IN VERJEMI REZULTAT BO VIDEN CEZ NEKAJ DNI PA SRECNO
Uporabniški avatar
 Tasko
robert4 napisal/-a:JAZ PA MISLIM DA JE TUDI KRIVA PREHRANA.ZATO PO VSAKEM TRENINGU SPIJ REGENERACIJSKI NAPITEK OZ. SPIJ PROTEINSKI NAPITEK DA BODO IMELE MISICE ZADOST HRANIL ZA OBNOVO IN VERJEMI REZULTAT BO VIDEN CEZ NEKAJ DNI PA SRECNO

...Tudi jaz se strinjam s tole izjavo.

PS.: Bi te pa malo offtopic opozoril, da če se boš odličila za nakup, pazi na sestavo teh napitkov. Ni vsak dober, ker zelo veliko (oz. večina) vsebuje dodake, ki so zdravju škodljivi (kot recimo: aspartam, acesulfam K, ip.). Seveda se vsak ne bi strinjal v mojem pogledu na te dodatke, vendar jaz se jih na široko izogibam.

lp, Blaž
 brzinca
To napako sem tudi začela popravljat,tako da zdaj spijem en regeneracijski shake z 500 ml mleka,(ker voda mi je bljek) od gGensan-a in kupila sem še sirotko v prahu od Dm,pa čokoladne ploščice s sirotko s tudi fine.Mislim pa da na splošno ful premalo pijem,ker preprosto ne čutim žeje oziroma rajši kaj pod zob ,kot pa spit 2 dcl vode.
 klopotec
Skoraj samo umetno hrano ješ. Pojdi enkrat na tržnico in poglej kakšne vse rastlinice se dajo dobit. Izberi kaj lahko poješ surovega, malo poglej v knjigo kje najdeš magnezij in si iz tiste zelenjave naredi sok in to redno uživaj (ne kot kakšno tedensko kuro, ker to ni nič, redno je treba).
Neposredno po treningu pa si najprej naredi sok in se šele mnogo pozneje baši z OH in beljakovinami. Vem, da ti bodo drugi svetovali čisto drugače, ampak drugače delaš že sedaj, pa ti ni dobro.
Sicer sem pa pred dnevom ali dvema poslušal Mravljeta. Po teku samo dosti pije, je pa mnogo mnogo pozneje.
Homogenizirano in pasterizirano mleko pa čim prej opusti. Zdaj ti je sicer všeč v shakeju, ampak z leti bo prišla osteoporoza, ker ti bo ta mlekec pokradel kalcij iz kosti.
Mnogo teka brez bolečin želim.
Uporabniški avatar
 Tasko
Skoraj samo umetno hrano ješ. Pojdi enkrat na tržnico in poglej kakšne vse rastlinice se dajo dobit. Izberi kaj lahko poješ surovega, malo poglej v knjigo kje najdeš magnezij in si iz tiste zelenjave naredi sok in to redno uživaj (ne kot kakšno tedensko kuro, ker to ni nič, redno je treba).

Absolutno, zdrava prehrana je osnova za zdravje in šport.

Sicer sem pa pred dnevom ali dvema poslušal Mravljeta. Po teku samo dosti pije, je pa mnogo mnogo pozneje.

ja, pije že, samo kaj. :) Tudi sam po treningu "samo" pijem, vendar so notri OH, B, itd ... Mislim, da Mravlje pije dodatke po treningu in ne zgolj vode. Seveda, jesti (kot hrano) pa je priporočljivo recimo 2 uri po treningu.

Homogenizirano in pasterizirano mleko pa čim prej opusti. Zdaj ti je sicer všeč v shakeju, ampak z leti bo prišla osteoporoza, ker ti bo ta mlekec pokradel kalcij iz kosti.

Homogeniziano mleko je zelo škodljivo. Edina podobnost homogeniziranega mleka z mlekom, ki ga lahko pijemo izpod krave (torej neobdelano) je barva.
Za pasterizacijo pa še nisem slišal, da bi bila škodljiva. :?
Lahko pa mleko nadomestiš s sojinim mlekom (ki ni genetsko manipulirana).

lp, Blaž
 brzinca
Zelenjavco pa kar doma pridelamo -vse samo bio,pa še malo polžjih beljakovinc.od naravnih pa kikiriki in bučnice,banane,...
Mlekec Planika kobarid-pasteriziran.Normalna prehrana.Do sedaj nisem po treningu uživala ničesar in odkar spijem regeneracijski napitek ,se resnično pozna ,tako kot pri od reklamah od kosmodiska-Bolečin ni več :D :D :D
Sicer pa to pijem samo zdaj po dolgih tekih v normalnih aktivnostih pijem samo limonadko s sladkorjem in malo soli.
Uporabniški avatar
 Tasko
Sicer pa to pijem samo zdaj po dolgih tekih v normalnih aktivnostih pijem samo limonadko s sladkorjem in malo soli.

Dobra zadeva je tud polovica (ali pa cela) ožete grenivke in pomaranče, sladkor in sol. :wink:

lp, Blaž
 robert4
KLOPOTEC PRVE POL UE DO MAX ENE URE JE CAS DA OPTIMALNO ZAPOLNIMO GLIKOGENSKE ZALOGE TLO NAHRANIMO Z HRANILI DA SE ZACELIJO MIKROPOŠKODBE IN SELE NATO VITAMINE PIJEMO O TEM SI LAHKO PREBERES V NASVETIH MAG. DR. KOZJEK
 klopotec
Saj poznam to, ni treba glih kričati. Ti pa bi lahko vedel, da so tudi drugačni pogledi na to, čemu dajemo prednost takoj po naporu.
Več načinov pač obstaja. Ti si slišal samo za tega in misliš, da je to edina optimalna izbira. Je v redu? In našel boš veliko tekačev, ki najprej razkisljujejo svoje telo, šele nato pa jejo. Tusi veliko takšnih z de. je med njimi. De. Kozjekova pa pač tako. Ne gre toliko za vitamine, gre za popravljanje bazno kislega razmerja. Malo si preberi še o tem pa potem kriči.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA