Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Gost
Tole je obvestilo posebej za T Forumovce. Dr. Brane Škof s Fakultete za šport, kjer skrbi za tek, nadaljuje delo Bena Piškurja in je novi avtor Poletovih člankov o teku. Njegova želja je bila, da bi svoje znanje podelil s tistimi, ki ga potrebujejo in si ga seveda tudi želijo, in sicer čistim začetnikom, ki bi z njegovo pomočjo oktobra zmogli teči 45 minut neprekinjeno, in tistim, ki zdaj že lahko tečejo 45 minut, bi se pa v Ljubljani oktobra radi prvič spopadli z 21-kilometrsko razdaljo. No, pri drugi skupini so v igri tudi tisti, ki so 21 km tekli več kot 2 uri in 10 minut.
Za razliko od prejšnjih let Polet letos ne bo delil nobene opreme, temveč le znanje, ki ga želi med tekače spraviti vrhunski strokovnjak skupaj s svojimi sodelavci s Fakultete za šport. Skupini bodo spremljali, beležili rezultate in svetovali, kaj storiti, da bo tek lažji in v veselje. Komentarji bodo v Poletu (in verjetno tudi na TF).
Utegne biti koristno tudi za člane T Foruma, zagnanosti je že ogromno, zdaj je na voljo še nekdo, ki bi rad strokovno pomagal. Na svojo željo in brezplačno.
Podrobnosti pa bodo seveda v četrtek v Poletu.

Pozdrav Primož Kališnik
Uporabniški avatar
 Tjaša
HUDO dobro in koristno :D :D :D , le bojim se :shock: , da bo imel spet žreb prste vmes! Pol je pa to tko kot pri lotu, tisti ki so pomoči najbolj potrebni, vedno skoz padejo! :cry:

Fotr, se strinjaš?

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 lojzeP
Odlična ideja !!

Kaj pa tisti, ki ne bodo v ekipi. Bodo tudi slednji lahko prišli do kakih koristnih informacij ?

2x LP
Uporabniški avatar
 Fotr
To je za pozdravit in za sprejet, če imamo priložnost dobiti vrhunske strokovne nasvete. Kdorkoli naj bo že izbran, bi bilo fajn, da bi v Poletu ali tudi na TF objavljali, kaj vse počenjajo tekači, ki se pripravljajo pod strokovnim vodstvom, kaj jim merijo, kakšni so vmesni rezultati itd...da bi lahko to počeli še sami, tisti, ki ne bomo izbrani. Če bo vsak teden zapisano za en teden naprej, kako in koliko je potrebno teči, kaj je koristno počenjati, kadar ne tečemo, kakšne naj bodo doplnilne dejavnosti...potem bo tudi nam prišlo prav. Tako kot v Poletu pred dvemi leti! Tjaša, kar privoščiva tistim, ki bodo zraven, saj bomo ostali tudi od njih kaj odnesli.
Samo ne vem, ali je to mišljeno samo za člane TF ali tudi za ostale.
Uporabniški avatar
 Staša
Seveda, bodo na skrivaj posredovali nam... mi je kar žal, da sem že odtekla 21ko...

Predlagam še eno ekipo: tiste, ki se odpravljamo prvič na 42...
 Gost
Živjo, Primož tukaj.
Žreb bo seveda vedno diskutabilen ali celo krivičen, še zlasti, ker bo potrebno priti na treninge v Ljubljano. Tako bo npr. iz Celja težko sodelovati na tedenskih mitingih pred živalskim vrtom.
Nasveti bodo v Poletu, upam pa, da tudi na T Forumu, za kar se z Erotom že dolgo dogovarjava, pa se (ne po njegovi krivdi, šlo je za manjšo težavo znotraj hiše, kjer Polet izhaja) še nisva domenila.
Mislim, da bo s prihodom dr. Škofa in njegovo zagnanostjo to sodelovanje zlahka doseči.
Dr. Škof je v pogovoru, ki sva ga imela na to temo, tudi rekel, da ga nič ne moti, če pride kakšen človek več - sem ga pa iz lastnih izkušnej, pridobljenih v zadnjih dveh letih pri Poletovih (sodelovanje s Hervisom, da ne bom pozabil, kdo nam je stal ob strani) tekaških ekipah opozoril, da je veliko skupino težje voditi. In da je pritisk uka željnih na tistega, ki podeljuje znanje, strahovit in včasih ga je težko zdržati.
Kar spet vse kaže, da bi se dalo veliko narediti na T Forumu.
Mislim, da moramo najprej videti, kako se bo dr. Škof s sodelavci zadeve lotil, potem pa lahko naredimo kakšen korak čez število izbranih: konec koncev je naš Andrej, ki ima na skrbi treninge Poletovega prebujanja, tudi dovolj dobro podkovan o teku in bi lahko vodil kakšno skupino ob sredah.Prepričan sem, da je program lahko stalno na voljo na T Forumu in komnentarji dr. Škofa takisto. Le toliko bo pa treba počakati, da se najrpej zadeva začne v Poletu. OK?
Prepričan sem, da bomo našli pot, ki bo dobra za mnoge.
Pozdrav Primož
Uporabniški avatar
 Magnitude
Hehej, jaz sem zainteresiran za "priklop" v to skupino. Odtecem 12 km in sem za prestop naprej proti 21 km. A se rabim kje posebej pofockat, a se to sele formira, a je je ze vse v teku in so to prakticno tekaske nedelje izpred ZOOja? Help.
Uporabniški avatar
 obi
stasa napisal/-a:Seveda, bodo na skrivaj posredovali nam... mi je kar žal, da sem že odtekla 21ko...

Predlagam še eno ekipo: tiste, ki se odpravljamo prvič na 42...

Jaz sem tudi za 42ko. Sicer sem jo planiral za drugo leto, vendar če je prilika jo je treba izkoristiti.
 mojA
Dragi Primož!
Moram priznati, da me je že večkrat imelo, da bi ti kaj po mailu napisala ali pa kar poklicala. Kaj hudiča se vendar greste na Poletu?! Že kar nekaj časa namreč zavijam v mojo nekdaj kultno revijo krompirjeve olupke in ostale ostanke hrane ter jih mečem v smeti. In vsakokrat me srce zaboli, ŠKODA, PA VENDAR HVALA, VSAJ 2 LETI JE TRAJALO. In pridobila sem ogromno tekaškega znanja z vašo pomočjo. Moram pa poudariti, da zelo pogrešamo Piškurjeve članke. Vsak teden, ob odpiranju Poleta sem mrzlično prelistala Polet, če je vendar kakšen Benotov članek. Dokler me nisi polil z mrzlo vodo v zadnji številki. Dragi Primož ! Le kaj se vam je zgodilo? Še v Marcu nam je bilo obljubljeno, da nas bo Piškur še vedno vodil in usmerjal v Poletu s svojimi programi in nasveti. Pa je bilo to morda 2x ali 3x. Potem pa nič in vse tiho do danes. Tako se pa tudi ne ravna s svojimi zvestimi bralci! Sedaj nas pridno futrate z že stokrat slišanim in videnim, z nekakšnimi pravljicami in modnimi smernicami. Samo še reklama za anticelulitne kreme manjkajo! In čisto iskreno: članek dr. Škofa v revijo kot je bil Polet dve leti ne paše! Res pa paše v Polet za ovijanje olupkov.

Tako Primož. Nisem hotela žaliti. Vem, da si pravi človek in dober urednik zato ti želim samo povedati, kar sam že veš. Polet se slabša! Hvala bogu za tekaški forum, kjer lahko izveš marsikaj zanimivega, pametnega, poučnega in novega. Naj bo tudi Polet spet tak ! KAR SE TEKA /TEČEM, TEČEŠ, TEČE, TEČEMO, TEČETE, TEČEJO/ tiče.
Uporabniški avatar
 Filipid
Se strinjam s teboj močka :D .

Močka napisal/-a:Kaj hudiča se vendar greste na Poletu?! Že kar nekaj časa namreč zavijam v mojo nekdaj kultno revijo krompirjeve olupke in ostale ostanke hrane ter jih mečem v smeti.

Se strinjam s tabo Močka. Ampak komentirati pa ne morem, ker ne poznam razlogov, zakaj je tako. Računam (in čakam) pa na boljše (stare) čase.
 Gost
Močka, hvala za neposrednost. Pošteno. Čas bo pokazal, če imaš prav.
LP Primož
Uporabniški avatar
 Staša
obi napisal/-a:
Jaz sem tudi za 42ko.

Naju mal ignorirajo... ?!? :wink: :roll: :lauf:
 Gost
Staša, živjo.
Ne, ne ignoriramo vaju, gre le za to, da je odločitev za 42 km povsem druga in gre dobesedno "za drugo tekaško ozvezdje". In za posledično zelo spremenjen način življenja, kar je za marsikoga neizvedljivo. Predpostavljamo, da tisti, ki se odloči za 42, že ima toliko znanja in izkušenj, da si najde načrt in nadzor treninga. No, vsaj malo, čeprav iz lastnih izkušenj vem, kako na pamet sem se lotil svojih 42 leta 2000, pri starosti 40 let. Kolesaril sem do skonca septembra, potem pa oktobra in novembra naklepal tekaških 400 km in ajd v Milano. In sem preživel, časa sem imel namreč na pretek, tako da sem si med tekom v 3 urah in 25 minutah mesto dodobra ogledal.
No, pa k stvari: največ pomoči potrebujejo začetniki in tisti, ki se z nekaj osnove spuščajo v mali maraton.
Sicer pa: ko bo delo dr. Škofa dobilo zagon in se bo jelo veliko dogajati, sem prepričan, da bo gospod znal svetovati tudi velikim maratoncem.
Zares ima velike načrte in veliko željo delati z rekreativnimi Slovenci..

Pozdrav vsem Titovim pionirjem in živel Dan mladosti.
LP Primož
Uporabniški avatar
 Magnitude
Yesyes, tudi jaz se pridružujem slavljenju Njegovega rojstnega dne, živel Dan mladosti, že vlečem titovko in rutko iz ropotarnice.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA