Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Aleksandra
Lep dober dan!

Upam, da me ne boste napak razumeli in preveč obsojali, toda prosila bi vas za pomoč.

Že od otroštva se borim s preveliko težo. Tudi trenutno imam več kot 50 kg preveč. Na zunaj se mi niti ne opazi toliko, toda jih je. Sem ena tistih, ki jim tehtnica pokaže nekaj čez 100. Lani sem shujšala za več kakor 25 kg, ker pa je bil moj način hujšanja ne pravilen, sem dobila vse in še dodatnih 5, da bo za ziher, nazaj. Takrat sem tudi tekla, čeprav mi je miganje celo živlejnje predstavljalo hud napor in se mi je razna telovadba celo gabila. Ko je bila na urniku telovadba, je bil poslabšan dan. Groza, kako sem jo sovražila, z vsem bitjem.
Fant je strasten športnik in potegnil me je v vse skupaj. Začela sem tečt in lani sem pretekla že celih 5 km, postopoma, toda uspelo mi je. Najprej sem hodila, pa 1 min tekla, pa 2 hodila, potem sem to stopnjevala in tako sem celo pretekla nekajkrat 5 km. Ker se je začela vročina, zjutraj pa ni bilo volje po teku, sem vse skupaj opustila. Sedaj bi rada ponovno začela. Kupila sem celo Polarja m61, da bi spremljala svoj napredek. Začela sem tečt.
Vem, da je moja kilaža za moja kolena in sklepe zelo nevarna, ampak lazenje v hrib mi je še bolj odvratno.
Sedaj tečem na stadionu, mislim, da je en krog dolg okoli 300m. Prve tri kroge tečem, enaga hodim, dva tečem in enega hodim, spet tečem dva in zadnjega hodim. Toliko zmorem za sedaj. Spremenila sem tudi prehrano, ki pa ne vem če je pravilana. Poslužuejm se diete s kombiniranjem (3MD).
Zanima me, kako lahko oblažim delo mojim sklepom in ali delam pravilno kar počnem?
Kako lahko izboljšam vso zadevo, volje mi trenutno ne manjka? Denarja za trenerje in strokovnjake, ki bi mi sestavili jedilnik in trening pa nimam. Kam se lahko obrnem po več informacij, po več nasvetov.

Hvala za vašo pomoč in razumevanje.
Uporabniški avatar
 runner
Upam, da me ne boste napak razumeli in preveč obsojali

hej nikoli!
ce malo posearchas po TF bos nasla priloge super ljudi, ki so odprli svojo duso in povedali stvari zaradi katerih jih se bolj imamo radi.
Tudi nasvete o prehrani bos najdla (prosim te ne gledati Bajsijeve kulinaricne nasvete) :-) o treningih, o poskodbah...ma tukaj je vse kar je povezano s tekom.

Torej na pravem forumu si in si dobrodosla! :-)
P.S.
ce rabis kaksno motivacijo poisci kaksen post od Rolce (meni je to najboljsi motivator - ne samo za treninge - temvec tudi da se trudim biti boljsi clovek)
Uporabniški avatar
 mojcej77
Draga Bajsika! (In le glej, da te zadnjič tako kličem!!! :twisted: )
Naj ti najprej povem, da natanko vem, kako se počutiš. Sama sem imela lani 30 kg več kot sedaj, ostalo jih je še 4-10. Odvisno, pri kateri teži se bom najbolje počutila.
Rada bi ti povedala, da nisem edina, ki bi ti rada stala ob strani. Sploh pa ne na temle forumu. :wink:
Nasvet številka ena - začni drugače! Moje osebno mnenje je, da je tek zaenkrat za tvoje sklepe preveč obremenjujoč. Sama sem lani z vso odvečno težo vred, tako, za dušo in motivacijo, trenirala (januarja ob petih zjutraj) in tudi uspešno pretekla 8km v Sežani. Potem pa sem nehala zaradi mojih kolen, ki so ob vsakem počepu škripala kot staro vreteno. Takrat sem nadaljevala na eliptičnem trenažerju (kokr Orbitrek), vsak dan po pol ure do 45 minut. Tako sem zbila prvih deset kg. In nadaljevala s tistim, kar mi je pasalo. Šla sem na morje, prvič po šestih letih, in čeprav sem bila najbolj debela (in bela) v družbi, sem jaz osebno bila največja faca na plaži!!! Sama sebi nisem mogla verjet, da se niti enkrat nisem zavila v brisačo, da sem bila prva v vodi, pred vsemi tistimi zagorelimi mladenkami itd. Veš, ne rečem, da mi ni bilo nerodno zaradi vseh tistih belih blazinic na mojih stegnih...ne! Ampak KLJUB TEMU sem šla uživat. Začela sem se obnašat, kot da sem že taka kot sem, čeprav še nisem bila. In takrat se mi je še bolj odprlo. Začela sem spoznavat, v čem uživam. Tudi to, katera vrsta gibanja mi paše itd.
Zato ti predlagam dvoje (vendar se moraš še vedno odločiti sama):
-tek zaenkrat zamenjaj s hitro hojo ali vadbo na eliptičnem trenažerju (mislim, da je boljši kot kolo, ker lepo pretegneš celo postavo), da boš potem lahko še vse življenje UŽIVALA v športu, ne pa da se mučiš!!! Take it easy and be brave! Poizkusi različne vrste športov, da boš ugotovila, kateri ti najbolj paše. Ponavadi je itak tako, da nam paše kombinacija nečesa - ko se enkrat navadiš, ne moreš več brez!!!
-obnašaj se, kot da si že vitka!!! Zato nujno in obvezno - AMPAK RES :!: :!: :!: :!: ZAMENJAJ SVOJ NICK!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: .
Bodi to, kar si v resnici - vsaj tukaj na forumu!!! Ne skrivaj se za imenom, ki te samo vleče navzdol in spominja na nekaj, kar nisi!!! Izberi si PRAVO IME!!! Že zdaj, ne čakaj na idealno težo. Ta je že v tebi, živeti jo moraš že zdaj!!! Skratka, da ne bom predolga - predstavljaj si, da si že vitka, samo sebe vrzi na finto, da si že in se začni obnašat tako, kot da si!!! To pa pomeni šport in zdrava prehrana. Taka, ki paše TEBI!!! Ne boj se - počasi boš že odkrila, kaj ti paše in kaj ne, kaj tvoje telo res potrebuje in česa ne...Zraven pa malo zdrave pameti zarad sklepov pa tko. Vsaj na začetku. Kakšen obisk pri zdravniku tudi ne bo odveč, veš!

Sej se še kej bereva!
Želim ti prijetno potovanje k sami sebi!!!
To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Ampak pripravi se - spoznala se boš do obisti!!! Kot bi odlagala lupino za lupino...in včasih jih boš po sto spet oblekla nazaj, pa spet... Zapomni si, da nisi sama, a da tega namesto tebe ne bo naredil nihče drug!!!

pogum,

m
 dpop
moje mnenje (pa ne kar neki... sem tudi sam shujsal iz 95 na 75
in to tezo zdej ze 3 leta uspesno drzim)

tako kot pri teku tudi pri hujsanju velja... HUJSAS V GLAVI

ce ni ZELEZNE volje... pa samodiscipline... potem bolje da danes
nehas...

predvsem... pisi si kaj in koliko kalorij ima tisto kar pojes...
(danes to ni problem.. ima vsaka stvar napisano na embalazi)

izracunas... koliko porabis na dan... in to je to... naredis majhne dnevni
primankljaj pri bilanci (pozitivna nula :lol: ) pa gredo kile same od sebe dol

pomaga pa ce migas... tudi hoja "ni od muh"... ceprav bojo zdej tlele rekli
da je to tekaski forum in da je tukaj govoriti o hoji tako kot ce bi v
krscanski cerkvi zacel Alaha castit :wink:

LP Darko

P.S. aja pa se to... shujsat je PI**IN DIM...
obrzati to tezo... to je BISTVO!!!!
Uporabniški avatar
 mojcej77
Joj, skor sm ti pozabla povedat!!!

Če hočeš, sem lahko tvoja "shujševalna partnerka"...Se še kdo javi?
Kaj zdej, banda? A smo al nismo? Ma še kdo kkšno kilco za zgubit? A gremo ustanovit shujševalni klub TF? Pa si povemo cilje in si pomagamo do njih? K kkšnmu rata, pa žur? Al bi pa kdo kej stavu za motivacijo pa to?...

B.(drgač te ne bom klicala, pa reč, kar čš)...sploh če si iz Lj. - če me rabiš, sem tukaj!

m
 Nataša
Mojca :cast: :cast:

Bajsika ( in se strinjam, tole je nikakav nick!!), poslušaj Mojco!!! Sem že razmišljala, kaj bi ti napisala, pa nimam skoraj nič za dodat. Razen tega, da nas je bilo veliko po moje tukaj na forumu, ki smo imeli ali imamo preveč kil in ki se borimo s samopodobo, tko da kar upoštevaj, kar ti napišemo. Komandiram, ane? :P :P

meni je najbolj padlo v oči, ko si napisala, da ne maraš športa, lazenja v hribe in tako dalje. dokler se boš gibala z odporom in težavo, boš rabila nečloveške napore, da se boš spravila k rekreaciji, pa še potem boš komaj čakala da bo konec. Tko da res probaj začet uživat v športu. Če te je sram začudenih pogledov, teci kje po gozdu in naravi, kjer ni ljudi. vzemi si veliko časa in pojdi čisto počasi, hodi, uživaj, premišljuj, dihaj, se mal pretegni, malo teci, skratka mej se fajn. isto je s hribi - izbereš kakšen nizek hribček, za urco hoje, in greš gor počasi, uživaš v razgledu, svojih korakih kot v ene vrste meditaciji...dokler ti bo gibanje mučenje, bo najlažje nehat.

želim ti veliko volje, pa javi se še, da te še mal brcnemo :P :P hec!!
Uporabniški avatar
 mare
Mojca me je že prehitela z zelo podobnim odgovorom, pa ti bom vseeno tudi jaz napisal še enkrat zelo podobno.

1. Spremeni si nick. Jaz te že ne bom klical bajsika, (razen če si morda žena od našega prvoborca bajsija, ki pa ima ta nik iz drugih razlogov)
2. Kot je že povedala Mojca, tek zate še ni najbolj primeren. Jaz vidim poleg nevarnosti za sklepe še en razlog. Če hočeš, da bo efekt tudi na hujšanje, je potrebno biti športno aktiven dalj časa skupaj, po moje vsaj 1 uro, če ne še dlje. Mislim, da bo preteklo kar nekaj časa, preden boš ti lahko tekla eno uro skupaj. Jaz vseeno predlagam kolo, saj na kolesu pa lahko hitreje prideš do tega, da si 2 uri aktivna. Seveda se pa na kolesu ne smeš vozakati kot kakšna branjevka, temveč glej na svoj merilec srčnega utripa, da bo v pravem območju. Mislim tudi, da se je bolje izogibati klancev, saj ti bolj koristi daljša aerobna aktivnost, kot matranje v hrib.
3. Kljub vsemu ti priporočam, da malo tudi tečeš, za to sicer ne najdem nekih zelo strokovnih argumentov, ampak smo pač tekaški forum in tek je super.
4. Najbrž boš morala nekoliko spremeniti tudi svoje življenjske navade mogoče tudi družbo. Če si navajena, da se z družbo dobivaš v slaščičarnah, na večerjah, v gostilnah (ugibam), da vsako srečanje zalijete npr. s kokakolo, najbrž to ni prava družba zate. Poizkusi jih pripraviti do drugih aktivnosti ali pa si najdi drugo družbo (npr. forumovce, ki niso sami maratonci, nekateri na prireditvah pretečejo svoj km ali 2 in nato navijajo za ostale)
5. Jaz sem na tem forumu sicer znan tudi po tem, da ženske prepričujem, da pretiravajo s hujšanjem, toda v tvojem primeru tega ne bom storil. Ti se mi namreč zdiš nekoliko bolj kritična. Pa ne zaradi 100 kg, pač pa zato, ker si se telesno tako zapustila, da nisi bila v stanju preteči niti 1 km skupaj, ne glede na tempo. Torej z vso resnostjo k treningu. Najdi si nekoga, s katerim bosta migala skupaj in eden drugega spodbujala, da vaju ne bo ustavil vsak dežek ali sončna pripeka.
Uporabniški avatar
 vanja
Jaz tudi sploh nimam kaj pametnega za dodat, sem pa ponovno ocarana nad tem forumom! Kako fajn ljudje! Mojca, kapo dol.

Pri hujsanju se mi pa zdi, da ne smes delat nekih drasticnih posegov v prehrano, ker pol tezko zdrzis. Je treba postopno. In potem, ko vec migas in se rekreiras, sam od sebe zacnes poslusat telo in vidis, kaj ti pase. Jaz vcasih, ko sem bila se sedec clovek in sem imela 10 kg vec kot sedaj, sploh nisem marala sladkega! Zdaj pa naravnost obozujem sladoled! Pa kile kar ostajajo iste!

B. (jaz te tudi ne bom klicala tako), dobrodosla in obilo uspeha! Ja, in porocaj!
Uporabniški avatar
 pia
Starši so ti dali ime zato, da ga uporabljaš :lol: ! Vsi te prosimo, da spremeniš nick - torej piši Eru na ZS in uredita stvari.
Ravno včeraj so bili na Holmerju tekači, ki so imeli kar nekaj kilc preveč. Občudujem njihovo odločitev, da spremenijo življenje in videz. Občudujem njihov pogum in voljo.Sicer pa, ni važno ali tečeš kilometer 4 ali 8 minut oz. ali si popolna (kaj sploh to je?) ali imaš postavo, ki ni za naslovnico revij - naša članica si; mi pa se spodbujamo, si pomagamo in imamo luštno skupaj :wink: ! Le pogumno na kakšen skupen trening ali organizirano prireditev, da se spoznamo...
Pozdravček, p
Uporabniški avatar
 H2O
najprej da ti rečem "dobrodošla ....BABY" :wink: tist tvoj nemogoč nick sploh ne bom izustila.
pregledala sem tvoj profil, če si mogoče iz ljubljane, ker če bi bila, bi te kot prvo povabila na en špancirgang. strinjam se z mnenjem večine, da mogoče res pri kilaži, ki jo navajaš, tek ni najbolj primeren. vsaj v tem momentu še ne. jaz bi začela najprej s hujšanjem. in ti povem, da imam s tem OGROMNO izkušenj. ne zato, ker bi se otepala kilaže, te imam še premalo, ampak zato, ker se otepam z večnimi želodčnimi težavami in bi ti med najinim lahkotnim španciranjem na kakšen hribček v bližini ljubljane, natrosila malce nasvetov glede prehrane.
lahko pa mi pošlješ privat sporočilo in bova o prehrani premlevali na ta način.
kakorkoli, lepo, da si se nam pridružila!!! BABY! pika! :wink: :D
Uporabniški avatar
 Aleksandra
Kaj naj rečem, ostajam brez besed.
Ni se mi niti sanjalo, da obstaja ta forum, še manj pa, da obstajajo toliko energije, razumnosti, prijaznosti in spodbud polni ljudje. HVALA!!

Nick, kaj pa vem, mislim, da ni tako napačen, vsaj za nekaj časa. Ga bom s časom zamenjala, če bom videla, da je napredek očiten.Ta stavek sem že napisala in ko je fant poškilil v moje pisanje je rekel: "Madonca, ali res ne bi enkrat popustila?" Popraskala sem se za ušesom in začela razmišljati o nicku. Nič, kar s polnim imenom na dan, Aleksandra. Upam, da mi bo administrator pomagal.
Res hvala za vse spodbude in nasvete!
Očitno bom res kdaj in kdaj zavila na kašen kucelj, predvsem pa več hodila. Upam, da bom v kratkem tudi nabavila kolo. Tako sem od danes naprej aktiven kupec rabljenega kolesa. Morda kdo ve za kakšnega kje, ki je uporaben in ne predrag?
Navade samega življenja, hvala Bogu ni potrebno veliko spreminjati, saj ne počnem nič takšnega, kar našteva Mare. Sladkih in z mehurčki oplemenitenih pijač nisem uživala nikoli. Tu in tam res popijem kakšen sok, toda to je maksimalno enkrat do dvakrat na mesec. Spijem pa veliko čajev, zelenih, sadnih, zeliščnih, ...Vsi so obvezno brez sladkorja, saj sladkor obožujem le v kakšnem pecivu, ki pa tudi ni več kakor enkrat/teden na mojem jedilniku. Prvo, čemur se zlahka odpovem, je sladkor. Sedaj boste rekli, kje je potem bistvo tvoje teže, takoj vam bom povedala. Krompir pečen v pečici, testenine z omako, kruh v kakršnikoli obliki in veliko mesa. To so bile stvari, ki se jim nisem odpovedala nikoli in nikdar. Res je tudi, da velikokrat ne jem po 18 ali 19 uri, lahko bi celo rekla, da redko sploh jem po takšni uri.
Moja največja napaka je pač bila premalo gibanja in preveč hrane.
Sedaj že nekaj časa pridno pazim kaj dam v usta, toda najhujša kriza se mi pojavi dopoldan. Pogrešam obilne zajtrke in malice.

Hvala za vso ponujeno pomoč, ki jo bom z veseljem sprejela in zagrabila z veliko žlico. Res ste enkratni.

Lep pozdrav, Aleksandra
Uporabniški avatar
 Tjaša
Hojla, ALEKSANDRA!

Shujševalne diete bom prepustila drugim, ker tega sama ne obvladam (predvsem v izvedbi). Vedno znova namreč podležem okusni hrani.
Hotela sem se spotakniti v »lazenje v hrib«. Vem, da ga ne maraš, ampak z mano je naredil čudeže, čeprav sem ga sprva gledala tako sovražno kot ti!
Tam v hribu sem našla MIR, notranjo harmonijo, se naučila opazovati naravo in v njej uživati, zjutraj srečujem srne, zajčke z belimi repki, spremlja me prelepo ptičje petje in kar brez joge pozdravim sonce, ko vzide. Si predstavljaš pod seboj morje megle, ti pa zgoraj v sončnih žarkih, v daljavi pa belo gorovje! Dobila sem veliko, veliko kondicije, PODLAGO ZA TEK in se brez diete znebila 8 težkih kil. In priznam, še danes me vedno znova vleče v hrib. Najlepše pa je, ko v jutranjem mraku srečujem vedre obraze upokojencev, z njimi poklepetam, da sem se potem v službi pripravljena soočiti z dolgimi ksihti zdolgocajtenih sodelavcev. Ko so zrele borovničke, si privoščim izdaten vitaminski zajtrk, v poletni vročini si med drevesi hladim možgane, v zimski idili, še posebno, če čez noč sneži, gazim in uživam v belini.

Te dni sem praznovala obletnico tekanja in priznam, da se pri teku še močno matram. V hribu nikoli, kljub temu da imam kar odločen marš korak. Morda ravno zaradi prej napisanega, česar pri teku ne doživljam, ker imam še vedno preveč dela sama s seboj in s svojim dihanjem, pa z avtomobili, da ne omenjam smrdečih motorjev in tovornjakov in vročine, ki bo (upam ali pa tudi ne) prišla kmalu. Pri teku kar naprej nekaj lajajo vame (psi in ljudje), v hribu nikoli, čeprav smo vsi prešvicani, zaripli in zadihani.

Draga Aleksandra, čimprej zgrabi palice (okrepila boš mišice celega telesa – to potrebuješ, da boš hitreje kurila kalorije), se priklopi na Polarja, potem pa šibaj v hrib (šparaj kolena za tek). :P Izberi si daljšega in položnejšega, strmine pa prepusti drugim (spet čuvaj kolena). Pa naredi si tabelo in vpisuj čas, utrip in porabljene kalorije in jih seštevaj. Mene je to tako zelo motiviralo, da sem lani naredila preko 200 vzponov v hrib in mesečno pokurila čez 10.000 kcal, kar je za mojo majhnost kar precej in to pomnoži z 12 in videla boš koliko špeha skuriš v letu! :shock: :shock: En dan hrib, drugi dan kolo in boš čez čas tako vitka, da se boš skrila za ročaj metle. :D
Ob tem ti ni potrebna nobena radikalna dieta, saj nimaš svoje teže zaradi ene žličke olja ali tablice čokolade preveč. Raje se vprašaj ZAKAJ in KDAJ in ne samo kaj ješ. Jaz sem zaradi pretiranega počivanja bila vsa utrujena, brezvoljna in sem kot magnet vlekla nase ves negativizem tega sveta in ga podoživljala. :? Tolažila sem se pa s hladilnikom in to predvsem zvečer, ko sem ugotovila, da sem spet zafurala cel dan, ko sem ga preživela tako kot so drugi hoteli. Zdaj pa je konec tega. Vsa filozofija gibanja, brskanja po sebi in modrih ugotovitev pride z gibanjem, sama od sebe, če to počneš z zadovoljstvom in ti gibanje, ne da bi se zavedal, postane način življenja. :P

Kar nekaj nas je, ki so s hribom »začeli teči«: Nada, NatašaP, pa poglej kakšne tekačice so danes: 21 km, tako za malico! ENKRAT BOMO TUDI DRUGI!

Še nekaj. Čeprav morda še nekaj časa ne boš tekla, se le udeleži kakšne tekme, kjer smo forumovci. Zato, ker nujno potrebujemo navijače, pa še spoznali se bomo. Veš koliko volje in moči ti bo dalo, da dosežeš svoje cilje. Pričakujemo te! :D :D

Pozdravček,
 dpop
"Ne živimo zato da jemo, jemo zato da živimo"

Ce se bos tega drzala Aleksandra (Saška,Saša, Sandar, bajsika, suhica...
or whatevere... si pac za kar se imas) potem ti bo mnogo lazje...

Sam sem bil od pubertete na svojih 90 kil (pustmo vojsko.. tam bi se
Šerbi shujsala) in dokler ni reklo KLIK v glavi... se ni nikamor premaknilo

Potem pa... zacnes razmisljati... zacnes spoznavati sebe in svoj
(dosedanji) nacin... odpoves se necemu, pridobis in osvojis nekaj novega

Ni je hitre poti, niti ni bliznjice... obstaja le POT... in ce na koncu te poti
vidis smisel potovanja... potem kar zakorakaj... ce ga ne vidis....
vzemi daljnogled :lol: :lol: ... ne, resno... na koncu je vedno nekaj za
kar se je splacalo potovati

uffffffff... sem se zafilozofiral... ampak danes je tak dan... kot nalasc
da stopis na pot...

ONE SMALL STEP FOR MAN... ONE GIANT LEAP FOR MANKIND
(a prevedem :wink: )

LP Darko

P.S. predvsem pa brez panike (je reku Švejk)... tudi Rima niso
zgradili v enem dnevu...
pa porocaj nam.. kao gre... tle smo sami firbci
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Evo, bom se jaz svoj loncek pristavil. Aleksandra prav lepo dobrodosla. Kolikor je meni znano ima tukaj vec ali manj vsak za seboj svoj 'osebni pekel' skozi katerega je moral ali pa se mora. Zase lahko recem, da ko sem zacel imeti rad sam sebe sem stopil na prvo stopnico. In tako potem pocasi napredujes. Skozi solze in znoj isces in tudi najdes veliko lepega v sebi in drugih. Veliko trme bos potrebovala, saj se bos vsako jutro na novo spopadla z dnevom. Ne, ne bo vsak dan na koncu zmaga, velikokrat bo vse kaj drugega. Ampak naslednje jutro je pred teboj nov dan, nova moznost, da naredis nekaj dobrega zase.
Torej kako se zacet gibat? Zame je dosti univerzalna tista, da moras vsak dan dvakrat za eno uro peljat na spancir svojega psa, pa ce imas psa ali pa tudi ne. Moj 'fido' me zmeraj zvlece ven vsaj zvecer in je zelo vesel, ce greva na kaksno daljso turo. ;-) Kaj bo tebi dalo motivacijo bos pa sama najbolj pogruntala saj si pametna punca. Tempo naj bo malo pojacan, da se bo se srcek malo razmigal in bo vesel in bos ti vesela in boste vsi veseli in bomo vsi veseli. :-)
Javi se se kaj in napisi nam kaj o svojih zmagah in tudi tistih bolj crnih dneh. Naj ti ne bo nerodno saj ta forum prav poka od custev. In upam, da se kmalu vidimo tudi na kaksni prireditvi. Obvezno branje pred tem je vsekakor Natasin 'mali ' navijaski prirocnik. Ob branju se moras zavedat, da je avtorica en tak strasno nagajiv knedeljcek. 8)
No, toliko je moja pocasna in storasta glava spravila skupaj za danes. Jaz ti bom rekel samo se Srecno!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Z*
Aleksandra napisal/-a:Vem, da je moja kilaža za moja kolena in sklepe zelo nevarna, ampak lazenje v hrib mi je še bolj odvratno.
Poslužuejm se diete s kombiniranjem (3MD).
Zanima me, kako lahko oblažim delo mojim sklepom in ali delam pravilno kar počnem?

Če te kolena še ne opozarjajo, potem verjetno nimajo hujših težav. Res pa je, da je tek za kolena zelo obremenjujoč, zato bi bilo dobro poiskati kako alternativo. Meni so priporočili plavanje, seveda intenzivno gor-dol, ne namakanje v bazenčku, a ker me voda nekoliko odbija, sem se raje oprijela kolesa. Kolo je po svoje podobno teku, ob primerni intenziteti kar dobro kuriš, a dosti manj obremenjuješ sklepe. Povrhu vsega si v naravi, daleč od hladilnika, mar ne? Sama obožujem vožnje v hrib, saj ima vsak svoj vrh in vsak vrh odpre nova obzorja ... Če se kolo ustavi, je tu še vedno hoja, a ne , Tjaši? ... :) :wink:
O dietah nimam dobrega mnenja, vsaka te prikrajša za nekatere sestavine, kar možgančke spravlja ob pametSlika. Menim, da je za počasno hujšanje najbolje počasi zmanjšati običajne obroke in jim dodati primerno količino dovolj intenzivnega gibanja, s čimer skuriš presežke. Poleg je nujen veelik ščep potrpljenja, kar je najtežje imeti vedno na zalogi.
Sem že pridigarska, ne? Obžalujem :-(( , pač preskoči ... Voščim obilo volje in držim pesti zate. :juhuhu:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA