Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 mojcej77
Živjo, banda!

Tkole je. Že Aleksandri sem pisala nekaj o tem in mislim, da je odpiranje tele teme kar dobra ideja. Če pa ne, bo pa itak kmalu pozabljena v drobovju elektronike...

Torej. Na tem mestu bi rada pred vsemi vami, ki vas imam rada in za katere vem, da boste razumeli, izpostavila svoj novi osebni cilj, izziv pred katerim stojim...potem to, kar bom naredila za to, da ga dosežem...in nenazadnje kaj bom naredila potem, ko ga dosežem. Vmes pa seveda tukajle nakladala o tem, kako mi gre. Kakor en dnevnik oziroma nekaj takega. Če kdo čuti podobno, naj se pridruži s svojim izzivom sorodne sorte.

1.) Rada bi dosegla svojo, glede na ITM in zdravniška priporočila, idealno težo 53kg. To pomeni izgubo cca.10kg (koliko natančno vam povem jutri zjutraj, ko se stehtam, tko lepo, na tešče in "na nudl"...).

2.) Kako bom to dosegla?
Za začetek - ne računam, da bom 10kg izgubila v tako kratkem času:
4 tedne (28 dni) se bom držala naslednjega režima (spremembe pred tem datumom (28.6.2004) so dovoljene in zaželjene le v primeru, da so boljša izbira, če mi teža v trenutku pade pod težo 53kg ipd. Skratka - ne bom blefirala, a ne!!??!! :!: )
Prehrana: po principu t.i. Čelanove diete oz."90-dnevne ločevalne diete" - imam 4 različne dneve, ki imajo vsak svoj režim prehrane in se ciklično ponavljajo. Na kratko:
Za zajtrk (med 4:00 in 12:00) vedno dva kosa sadja ali 2-3dcl naravnega sadnega soka.
Kosilo in večerja (med 12:00 in 20:00) sta v dnevu vedno enaka, s tem, da za večerjo pojemo pol manj kot za kosilo in takrat, ko imamo za kosilo kruh, le-tega pri večerji izpustimo.
Hrano pripravimo na zdrav način - z malček olja (po možnosti oljčnega), brez pohanja itd.
1.dan: proteinski - čista juha, solata ali kuhana pusta zelenjava (uporabimo razne začimbe, sol ipd), proteini (naravni zrezek/hrenovke/jajca/sir/skuta ipd.).
2.dan: kompleksni ogljikovi hidrati - zelenjava kot prejšnji dan, zraven pa stročnice/rjav riž ipd.
3.dan: enostavni ogljikovi hidrati - pizza samo s paradižnikovo omako/testenine (spet samo s paradižnikovo omako in začimbami)/izdelki iz nakvašenega testa (preste, grisini). Za večerjo ta dan: 1-2 kosa torte ali drugega peciva/tri kepice sladoleda + 1 rebro temne čokolade
4.dan: sadje - po želji, vendar čimmanj banan.

Naj še povem, da osebno ta način prehrane poznam, da imam z njim že izkušnje, da sem z njim izgubila veliko kg, lepo "hitro na počasen način" in da sem se vedno zelo dobro počutila ter z lahkoto opravljala tudi težje delo. Toliko na kratko.

Gibanje: poleg čimbolj aktivnega preživljanja dni tudi namensko in sicer:
4-6krat na teden 40 - 60 minut na dan.
Enkrat tek, drugič Tae-Bo Advanced (za moč celega telesa), izmenjaje.
Vsaj en dan v tednu, vendar maksimalno trije (cca.vsak drugi dan) je namenjen počitku in regeneraciji.

3.)Pa potem?
Ko dosežem težo 53kg, se pri profesionalnem fotografu slikam v kopalkah in slike "prej" in "potem" objavim na TF. :shock:
eeeeeemmmm...vsaj meni je to velika motivacija, da bom "pridna".
O kaki pijački in praznovanju pa drugič, ne? :wink:

Tako. Tkole mamo. Vse vabim, da si postavite svoj osebni cilj sorodne tematike in na podoben način opišete, kako ga boste dosegli. Seveda, če čutite, da bi objava le-tega korostila vam samim, ali pa vsaj komu drugemu.

Držte se, banda!

m

pies: če ugotovim, da je teža 53kg prenizka, se z veseljem zredim, obljubim!!!
Uporabniški avatar
 lojzeP
Čakej no mal !

Sicer sem zadnjič "zmrznil", in kljub obljubi nisem prišel na torto, pa vseeno sem pričakoval, da bo nekaj od sladoleda, pa nekaj o pikniku se sliši, pa ... Ali to pomeni, da boš pri teh "aktivnostih" le nema opazovalka, se boš uradno pregrešila, ali boš na skrivaj goljufala ( vaga ne laže ).
Ali se boš potem dokončno zadovoljila s podobo v ogledalu, ali si boš še našla kak cilj na področju gibanja.

Želim veliko uspeha - pa na zdravje pazi !!

2x LP

P.S. Če bi pa rada kdaj šla na "plesko" s kajmakom greva pa lahko na GR - okrepčevalnica Oaza - hudo, da dol padeš
Uporabniški avatar
 mojcej77
Čao, LojzeP!
Svoje obljube se bom držala stoprocentno. Če bomo pa "sledoledili" ravno na dan, ko lahko jem sladoled, itak ni blema. Če bojo pa takrat proteini, bom pa čevape al pa plesko. :wink:
Pa ne se bat - men zelo dobro uspeva super se met tudi takrat, ko na pikniku ne jem. Brez skrbi.
No food tastes as good as thin feels.

Pol bojo pa drugi cilji...sej so že. Ampak tale je zdele najbolj aktualen.
Eden je doseženo na zdrav način obdržati.
Zadovoljna? Zadovoljna sem že zdej. Nisem perfekcionistka, znam pa poslušati svoje telo in dušo. In trenutno vem, da mi bo zelo dobro delo, da se lotim tega. Pol bom pa vidla. Veš, men je všeč, da znam vsak dan skrbet zase. Da sem vsak dan bolj jaz. Včasih pa to pomeni tudi, da grem s tabo na plesko s kajmakom. Kokr je, a ne? :wink: Glede tega te držim za besedo, tok da veš!!!

m
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Draga Mojcej77 jaz te popolnoma podpiram pri tvoji odločitvi. Res. 8) Motivacija sploh ni slaba. Evo, res. Bi ti pa rad kot predstavnik taksnih bolj počasnih in nekoliko nerodnih živali zastavil par vprašanj. V kolikor se ti bo zdelo, da sem zajadral predaleč ti vsekakor ni treba odgovorit. Najprej me je zbodel čas, ki si si ga namenila za ta podvig. Predlagal bi ti podaljšanje na nekaj mesecev. Zakaj? Ali res misliš, da tvoje telo potrebuje se kaksen dodaten šok? Naslednja stvar je dijeta. Saj se sliši jako fino, ampak zakaj komplicirat, če lahko enostavno. Že Mravlje je povedal, da kar se njega tiče naj vsak je tisto kar mu paše in pije tisto kar mu leži. Več ali manj je pri preveliki teži problem premajhna aktivnost in napačen čas hranjenja. Tukaj je zelo enostaven recept iz bogate slovenske zakladnice. Zjutraj jej kot car, opoldan kot meščan, zvečer kot siromak. Eto, to je vsa umetnost. :-) Res. Preverjeno. :-) In potem me je še malo bodlo pri miganju. Res je, človek z dobro motivacijo gore premika. Ampak ali jih lahko premika dan za dnem? In kako potem naprej, ko bo cilj dosežen, izredno stanje ukinjeno in prehrana spet 'normalna'? Predlagam ti bolj umirjen način miganja, ki ti ne bo v breme in se ga boš držala z lahkoto in ti bo postal navada. Ne nazadnje bi morda kazalo namesto kilogramov postavit za merilo tvojo moč. Tisto surovo fizično moč, ki ti daje občutek, da si gopodar svojega življenja in telesa, ki lahko po potrebi naredi kdaj pa kdaj tudi kakšen čudež. :-) Saj jih je tukaj na forumu kar nekaj, ki bi znali povedat kako se to zelo enostavno izmeri. Po moje več kot blazine in štoparice ne bi rabili za kaj takega. Morda se tudi motim. :-)
Vse kar sem ti hotel povedat je da se ne zaletavaj z glavo skozi zid, če imaš za hrbtom odprta vrata. ;-) Pa lepo prosim brez zamere, če sem kje preveč zdivjal. :-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 mojcej77
Živjo, oranžni slon!
Vsekakor gre za daljše obdobje. Mam že izkušnje z izgubljenimi 30kg, veš! :wink:
Glede gibanja - brez pretiravanja!
Gre samo za nadgradnjo tistega, kar že počnem. Vem, da je počitek zelo pomemben. Ne se bat.
Tvoji pomisleki in vprašanja so zelo dobrodošli, ker mi pomagajo, da se pametno lotevam stvari. Zato - hvala.
Tisto glede blazine in štoparice mi pa ni čisto jasno...priznam!

lp,

m
Uporabniški avatar
 lojzeP
Mah, super je Mojcej, če tko razmišljaš. Sej veš, vse kar se mene tiče je strogo pozitivno usmerjeno. Sem hotel biti malo "očetovski" - pa brez zamere. :oops: :oops:
Kar se pa žara tiče, me pa ne preveč držat za besedo, ker bova mogla že jutri iti, če me boš še takole dražila - kao jest sem karakter - grem ziher.

Če se ti bo hotelo pa teči z mano, pa le zažvižgej, bom kuj prteku. :juhuhu:

2x LP
Uporabniški avatar
 leonardo
Šmrk :(
ko devičnik (na forumu seveda :oops: ) Leonardo odpre temo kjer se vabi (oziroma štuli :wink: ) na piknike mu nobeden niti ne odgovarja. A ko vidi, da le ti obstajajo le da je on tisti ki ostaja doma, mu ni več do smeha.

šmrk. ken aj kom tu. pliz. :cast1:
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

mojcej77 napisal/-a:Tisto glede blazine in štoparice mi pa ni čisto jasno...priznam!

No, meni je tukaj spomin zataval v šolske dni in različna testiranja, kjer smo delali sklece in trebušnjake in še čuda stvari. Vse je bilo več ali manj omejeno na čas. He, no sedajle sem se spomnil se plezanja po drogu in vrvi. Kakšno tako testiranje bi ti morali organizirat. :-) No, morda bi se pa še kakšen kandidat našel. :-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 leonardo
Sem bil tako zdelan od pretresa, da me nobeden noče videti kako grizljam perutničko in kruh namakam v gorčico, da sem pozabil na bistvo oziroma moj nasvet. Kot je že moj vrli stric Francesco rekel:

"Jej zdravo, jej z glavo." in "Pamet je najboljša kuharska knjiga."

Aja, pa še to je rekel:

"V krogu prijateljev, na žaru pečene perutničke, svež in topel bel kruhek, gorčica ter hladno pivo niso slabe stvari. Saj dragi Leonardo, če bi bile slabe - ne bi bile tako dobre."

In jaz mu verjamem.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

leonardo napisal/-a:Šmrk :(.... A ko vidi, da le ti obstajajo le da je on tisti ki ostaja doma, mu ni več do smeha.:

Predvsem pa brez panike je rekel Švejk. Tudi pikniki pridejo na vrsto. Pa AnaLiza, pa ..... parada... Sam malo potrpljenja. :-) Naj te med tem napotim na branje Natašinega malega priročnika za navijanje, potem pa novim zmagam naproti.

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
Jaz sem bil tudi na tej dieti :) in je bila še kar uspešna. Še posebaj mi je všeč dan ko imas zvecer tortico :D
Zadnje čase je ta dieta kar popularna, tako da se je mislim spet lotit počasi.

lp Vid
 dpop
Mojca,

Jaz sem tukaj na forumu zato da se zajebavam...

Ampak sedajle bom pa napisal nekaj resnega... tako za razmislek.

Leto 2000... avgust... nekaj se mi utrga... (res, se danes ne vem
kaj je bilo... en dan pac) zacnem hujsati... spremenim prehrano
delam dvojno kilometrino... shujsam v pol leta za... ma zracunej
koliko je od 92 do 68... in potem????????

po tem gre samo se navzdol... zacnes se obremenjevat s prehrano,
bojis se zredit par kil... pocasi zacnejo trpet zivci... vcasih se vprasam
"ali je bilo to tisto za kar sem (s)hujsal?"... odgovora se do danes nisem nasel

tako da... ce si se odlocila... kapo dol
ampak vprasaj se... ali zelim shujsati ali biti suha... prvo je stvar
casa... drugo je stvar spremembe

LP Darko

P.S. 53kg... idealna teza??... hmmm
idealna teza je podoben izraz kot idealen moski...
"there is no such thing" :wink:

P.S.S. pa da nas bos "promptno" obvescala o rezultaih
to bo tako "Big Brother" hujsanje....
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

dpop napisal/-a:....vcasih se vprasam"ali je bilo to tisto za kar sem (s)hujsal?"... odgovora se do danes nisem nasel .........tako da... ce si se odlocila... kapo dol ampak vprasaj se... ali zelim shujsati ali biti suha... prvo je stvar casa... drugo je stvar spremembe

Nekako nima smisla se lotit hujsanja tako, da imaš v glavi 'obsedeno stanje'. Meni se zdi, da je najboljši način, ko udariš en tak zmeren tempo, kot pri teku, ko tečeš tako počasi, da ti je tek v veselje. Bolj pomembno je spremenit navade in razvade, kot so pozne obilne večerje, nit 5 m brez avta, kombinacija kavč, hladilnik in TV je pa itak 'smrt v gatah'. :-)
Evo, bom obema zaželel obilo sreče in veselja, pa čim manj sekiranja. ;-)

lp oranzni slon
 dpop
Nas pa vse zanima...
koliksna je bila danes teza zjutraj....
tako "au naturel"...

da bomo zaceli voditi dvojno evidenco... da bo vse po
predpisih IOHW (International Organization for Healthy Weightloss)

cakamo na prvi "zwishenzeit"... :lol: :lol:

LP Darko

P.S. jest pravim da je okrog 61.98325625kg +/- 2g
Uporabniški avatar
 leonardo
dpop - ampak ali ne bo na 3 decimalko pri teži vplivala že vlaga v kopalnici ali pa zjutraj v umivalnik odčesani las? Sicer pa je to vsakodnevno spremljanje idealen recept - le še lokalnega narkodilerja je treba prositi, da posodi svoj .0000000mg delovni pripomoček (beri vago) pa eno lepo web kamerco v kot postavit.

Big Brother is watching you,
...and so will Big Leonardo.

:shock:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA