- 17 Sep 2008, 20:54
V prvi fazi se zadeva tiče ljubljanskega maratona. Razmišljal sem ali naj bi letos sploh šel ali ne, ker mi ni tako všeč, kot večini. No, vseeno sem se odločil ZA, saj je konec koncev blizu, naj bi bil nek slovenski vrh tekaške sezone, srečal bom veliko poznanih in po daljšem času se bomo forumovci spet dobili na eni konkretni analizi.
Vendar pa mi razmišljanje ni dalo miru na katero razdaljo naj se prijavim. Kot zagrizen »kratkaš« bi bilo sicer logično na 10km, pa vendar so mi misli uhajale na 21. Zakaj ?
Tisti, ki me poznate ali vsaj berete, veste, da se s tekom ukvarjam zaradi tekmovanj. To pomeni, da mi na tekmah ni pomembna le udeležba, ampak nek rezultat. Na začetku letošnjega leta sem bil s svojimi rezultati zadovoljen, zdaj pa že nekaj časa temu ni več tako. Pred mano je neka navidezna gora (beri blokada) preko katere ne morem.
Analiza 10km razdalje
10ko na ljubljancu sem tekel 2x. Lani v času 40:45 (pravijo, da je razdalja celo 10,5km vendar ne vem točno), kar je zadostovalo za 40. mesto absolutno, bil sem zadovoljen. Letos bi seveda želel ta čas popraviti, kar je skoraj nemogoče, glede na to, da sem tf 10-ko odtekel v času 40:55 (krajša razdalja, kot ljubljanc in še počasnejši čas od lani) Nikakor letos nebi bil zadovoljen sam s sabo, če bi enako razdaljo pretekel počasneje, kot lani.
Analiza 21km razdalje
Moj letošnji rekord na tej razdalji 1:26:28. Logično bi seveda bilo, da bi želel ta rekord izboljšati na ljubljanskem maratonu. Praktično je to nemogoče zaradi naslednjih vzrokov: 1. slabše sem pripravljen kot takrat, 2. bili so idealni pogoji teka (v Ljubljani je največkrat mraz in dež), 3. v Ljubljani so menda v igri tudi klanci. Vseeno sem se odločil za 21 km razdaljo, zato ker le te v Ljubljani še nisem tekel.
Pravzaprav še vedno ne vem ali sem se prav odločil, da grem in ali sem zbral pravo razdaljo.
Ne vem kaj naj pričakujem, ali naj grem na tekmo turistično (to ni v moji navadi), ali naj se vseeno začnem vneto pripravljati in pričakujem skoraj nemogoče. Lahko sicer izberem neko srednjo pot. Pač treniram kolikor pač treniram, grem kolikor bo šlo bo šlo. Naj se z ničemer ne obremenjujem, ne s pripravami, ne z rezultatom, ne z drugimi.
Bistvena vprašanja, ki se mi podijo po glavi, pa na njih še ne vem odgovorov (tu rabim vašo pomoč, dragi prijatelji).
- Kaj naj bi bil moj cilj za to tekmo ?
- Naj si spet zberem kakšnega kolega in tekmujem z njim (čeprav sem pred časom rekel, da bom tekmoval le sam s sabo)
- Naj bom zajček za kakšen čas, ki vem da bi ga lahko dosegel
- Naj pretečem polmaraton brez ustavljanja ?
- Naj...
Problem je, da v tem primeru nimam zastavljenega glavnega cilja. Napovedanega časa si ne upam napovedati.
Ma kr neki.
Vendar pa mi razmišljanje ni dalo miru na katero razdaljo naj se prijavim. Kot zagrizen »kratkaš« bi bilo sicer logično na 10km, pa vendar so mi misli uhajale na 21. Zakaj ?
Tisti, ki me poznate ali vsaj berete, veste, da se s tekom ukvarjam zaradi tekmovanj. To pomeni, da mi na tekmah ni pomembna le udeležba, ampak nek rezultat. Na začetku letošnjega leta sem bil s svojimi rezultati zadovoljen, zdaj pa že nekaj časa temu ni več tako. Pred mano je neka navidezna gora (beri blokada) preko katere ne morem.
Analiza 10km razdalje
Analiza 21km razdalje
Pravzaprav še vedno ne vem ali sem se prav odločil, da grem in ali sem zbral pravo razdaljo.
Ne vem kaj naj pričakujem, ali naj grem na tekmo turistično (to ni v moji navadi), ali naj se vseeno začnem vneto pripravljati in pričakujem skoraj nemogoče. Lahko sicer izberem neko srednjo pot. Pač treniram kolikor pač treniram, grem kolikor bo šlo bo šlo. Naj se z ničemer ne obremenjujem, ne s pripravami, ne z rezultatom, ne z drugimi.
Bistvena vprašanja, ki se mi podijo po glavi, pa na njih še ne vem odgovorov (tu rabim vašo pomoč, dragi prijatelji).
- Kaj naj bi bil moj cilj za to tekmo ?
- Naj si spet zberem kakšnega kolega in tekmujem z njim (čeprav sem pred časom rekel, da bom tekmoval le sam s sabo)
- Naj bom zajček za kakšen čas, ki vem da bi ga lahko dosegel
- Naj pretečem polmaraton brez ustavljanja ?
- Naj...
Problem je, da v tem primeru nimam zastavljenega glavnega cilja. Napovedanega časa si ne upam napovedati.
Ma kr neki.