Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 sim
malo čudno vprašanje:

Trenutno sem sposobna preteči 5km. Ali imam dovolj časa do LM da natreniram 10-ko ali naj ta cilj prestavim na LM 2009?
Uporabniški avatar
 Classix
Samo predvidevam, da tečeš recimo 3 x na teden in da preko vikenda narediš, oziroma si naredila do sedaj svoj najdaljši tek. Sedaj pa se malo poigrajva z številkami in teorijo, katera pravi, da svoj najdaljši tek podaljšuješ za recimo cca. 10 % tedensko in predvidevajva, da boš (ker si zelo želiš na LM 08...), to nedeljo 21.08. pretekla 6 kilometrov, potem pa...
28.08. cca. 6.6 kilometra.
05.10. cca. 7.2 kilometra.
12.10. cca. 8 kilometrov.
19.10. cca. 9 kilometrov. Morda bi tukaj že lahko poizkusila preteči 10 K, saj je priporočljivo, da razdaljo katero premaguješ na prireditvi, poprej enkrat pretečeš kot trening. Po tem zadnjem dolgem teku pred prireditvijo pa opravi le še en oziroma maksimalno dva krajša teka...toliko, da malo razgibaš telo.

Torej teorija je na tvoji strani, želja očitno tudi obstaja in kjer je volja, tam je pot. Se vidimo na LM 08.

LP
Matjaž

P.S. Naj te ne moti, da je 10K v Ljubljani dolg cca. 10500 metrov. Tistih nekaj manjkajočih metrov te ''nese'' vzdušje...
Uporabniški avatar
 kustus
lp

kar pogumno saj če ne drugač se loh tud mal hodi ampak saj bo šlo.

pogum velja
Uporabniški avatar
 paprikar
.. lani je ena znanka pretekla Ljubljansko 10-tko s časom 1h:07min. Ženska zadnjih 15 let ni obula superg, kadi, pije, se živcira, skratka živi "normalno" življenje.

Če vsaj malo tečeš si po moje več kot sposoben pretečt, če se ob tem ne sekiraš za rezultat.

srečno na LM, bomo navijali zate :)
Uporabniški avatar
 sim
hvala za vzpodbudo!!

puška je že ležala v koruzi :oops: sedaj pa.... evo, danes grem laufat

se vidimo
Uporabniški avatar
 mare
sim napisal/-a:malo čudno vprašanje:

Trenutno sem sposobna preteči 5km. Ali imam dovolj časa do LM da natreniram 10-ko ali naj ta cilj prestavim na LM 2009?

Daj no SIM. Če sama že pretečeš 5 km, bi v skupini najbrž že jutri zmogla 10. Zato le vztrajaj. Jaz pa imam malo večji problem. Zaradi trdovratne poškodbe in nato še trdovratnejše lenobe leto in pol nisem tekel. Včeraj sem imel svoj 3. tek in sem šele pri 7 km. Računam pa na 21 km z nasmehom.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Seveda si sposobna to preteči jest sem lani šla na 21,1 km in pretekla z nasmehom pa sem prej pretekla SAMO 12KM.

GREMO IN JAVI KAKO JE ŠLO.
Uporabniški avatar
 IRA
Nadj@ napisal/-a:CIAO

Seveda si sposobna to preteči jest sem lani šla na 21,1 km in pretekla z nasmehom pa sem prej pretekla SAMO 12KM.

GREMO IN JAVI KAKO JE ŠLO.

Ihoooj kako je to lepo slišat, potem mam res še foro za 21-ko do Palmanove!

sim, midve se pa vidiva na LM 10ki :wink:
Nazadnje spremenil IRA, dne 18 Sep 2008, 16:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Nadj@
sim napisal/-a:hvala za vzpodbudo!!

puška je že ležala v koruzi :oops: sedaj pa.... evo, danes grem laufat

se vidimo

CIAO

Pozabi na kuruzo in puško obuj soperge in v dir zvečer pa na stran LM in se prijavi.
TGFjevci smo s teboj vsaj v mislih. GREMO.
Uporabniški avatar
 Nadj@
IRA napisal/-a:

Ihoooj kako je to lepo slišat, potem mam res še foro za 21-ko do Palmanove!

sim, midve se pa vidiva na LM 10ki :wink:

CIAO

A seveda tudi za to je še čas. Jest grem letos spet na 21,1KM
Uporabniški avatar
 Radolca
sim napisal/-a:Trenutno sem sposobna preteči 5km. Ali imam dovolj časa do LM da natreniram 10-ko ali naj ta cilj prestavim na LM 2009?

Če jh zmoreš pet, je naslednjih pet še lepših kot prvih pet. Ravno v tek te bo potegnilo, boš pa že na cilju :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA