prostor za zapis povezav na spletna mesta, ki so se vam vtisnila v spomin in jih radi obiskujete in ki jih priporočate vsem nam ...
 IKShadow
Pozdravljeni

Zanima me katere forume pogleg tekaškega še obiskujete in zakaj.

Pred skoraj 4 leti sem namreč postavil forum www.razprave.com, ki je sicer nabral okoli 1500 uporabnikov ( redno sem brisal bote in neaktivne uporabnike ... če ne bi jih bilo čez 5000) in skoraj 150.000 prispevkov.

Nekje vmes se mi pa malo ni dalo več ukvarjati z vsem skupaj in samo kdo sem že toliko modificiral da tudi vsi novejši popravki niso bili kompatiblni tako da sem zadevo zapustil. S časoma je tudi forum postal bolj klaverno obiskan,no obisk je še bil cca 800 1000 unique uporabnikov na dan ampak brez kakršnih koli kvalitetnih tem in pogovorov.

No odločil sem se da bom vse skupaj začel z nova, tako da sem forum ponovno postavil iz nule (0 prispevkov 0 uporabnikov )

Od vas bi pa sedaj potreboval nasvet kaj od forumov in moderatorjev pričekujete, kaj vam pri vsej tej poplavi forumov gre najbolj na živce ipd..

Nekaj sem se sicer med tem časom že naučil ne bi se pa rad 2x "nasankal".

V naprej se zahvaljujem.
 Smucko
Poleg TK foruma me najdeš tudi na hokejskem forumu (www.slohokej.net/forum), kjer sem bil svoje čase sicer veliko bolj aktiven, tudi kot moderator.

Mene recimo pri TK forumu - v primerjavi s hokejskim - moti predvsem število tem na prvi strani, ko se v forum logiraš. Ker jih je res ogroooooomno! To je tako kot pri lastni internet strani, ki si jo narediš. Prva stran mora biti namreč čisto preprosta. Če jo preveč zakompliciraš ali če se stran nalaga predolgo, potem se marsikateri obiskovalec strani odpravi drugam, še preden se naložijo vse vsebine.

Nato pa si moraš izbrati "podnajemnike," t.i. moderatorje, ki namesto tebe skrbijo za neaktivne člane, vulgarnost in obrekovanja v pogovorih, smetenje, ipd. Le-ti namesto tebe brišejo in prestavljajo, z eno besedo - skrbijo za red. Sam težko zmoreš vse, delo si je treba deliti. Tako kot v podjetjih: Eni hodijo delat, drugi hodimo v službo... :wink:

Pa seveda obvezno si ustvari arhiv - kraj kamor prestavljaš stare, neaktivne teme!
 TheOne
Vecini forumov manjka rss feed. Z rss-jem lahko veliko hitreje prelistas vse poste, ki so se spremenili in ne falis nobenega (tekaski forum sicer nima tako veliko postov kot nekateri drugi zato je vseeno lazje sledljiv).
Uporabniški avatar
 perpetruum
tu pa tam še na bicikel.com (tudi član)...včasih mojtrener.com (nisem član)..pa še kaj mimogrede
pa pogledam si kak blog na rozini, in če nimam časa iti na kavo "prelistam" dnevnik (redkeje delo) pa mal poklikam po pop-tv...

na TF pogrešem to, da bi določene teme izšle kot članki - prispevki, mogoče tudi kot blogi (v bolj dnevniški obliki...), ki bi jih lahko in prebirali (vsi) in komentirali (člani)...
Uporabniški avatar
 Matevz
TheOne napisal/-a:Vecini forumov manjka rss feed. Z rss-jem lahko veliko hitreje prelistas vse poste, ki so se spremenili in ne falis nobenega (tekaski forum sicer nima tako veliko postov kot nekateri drugi zato je vseeno lazje sledljiv).

namesto rss-ja imas na tf desno zgoraj tole:

"Poglej nove objave od prejšnjega obiska"

opravlja enako funkcijo in meni je to default vstop na tf in prve strani sploh nikoli ne vidim :)

aja, berem pa se: tabla.mtb.si
 TheOne
To ni isto. Z rss-jem se da hitro pregledati vec site-ov. doloceni posti ze vsebujejo komentarje (odvisno od rss verzije) in potem sploh ni potrebno iti fizicno na stran.
Uporabniški avatar
 bojanu
Poleg TF redno še tabla.mtb.si in MTB kamni. Vsake toliko v glavnem berem bicikel.com, mojtrener, slo-tech, e-fotografija in še kaj specializiranega pri nas in na tujem.
Administratorji in moderatorji morajo skrbeti za ločevanja zrnja od plev, da se ohrani kvaliteta foruma in ne sprevrže samo v nekoristno nabijanje postov iz dolgega časa.
 mojA
z MANO si ne boš kaj dosti pomagal, aktivna sem samo na TF forumu, občasno pogledam Moj trener ali pa Moj pes ( IMAMO HRČKA :D )
Se pa strinjam, da je potrebno paziti, da se ne smeti po nepotrebnem. TO me odvrne, ker včasih se mi zdi, da je vse skupaj KR NEKI. Ne poznam pa pravega recepta, kako se temu izogniti. Brez samodiscipline članov verjetno kar težko.
Uporabniški avatar
 RoKo
Zaenkrat sem prijavljen samo na TF. Mimogrede pogledam še kaj drugega, tisto kar me v danem trenutku zanima.
 IKShadow
TheOne napisal/-a:Vecini forumov manjka rss feed. Z rss-jem lahko veliko hitreje prelistas vse poste, ki so se spremenili in ne falis nobenega (tekaski forum sicer nima tako veliko postov kot nekateri drugi zato je vseeno lazje sledljiv).

Ja res huda ideja, evo zdej sem na www.razprave.com dodal RSS možnosti.

In sicer zraven vsakega foruma je RSS ikonica tako da lahko spremljaš le
en forum. če te ta zanima oz vse:

Primer:
Soremljal forum Delo in Kariera
http://www.razprave.com/index.php?actio ... s;limit=10

Če umakneš board parameter pa spremljaš vse:
http://www.razprave.com/index.php?actio ... s;limit=10

Na koncu imaš še limit kjer mu poveš koliko zadnjih prispevkov hočeš dobiti z RSS feedom. ( max: 255 kar je pomojem več kot dost. )
Uporabniški avatar
 tae
Trenutno sem največ prisoten tu na Takaškem forumu, včasih pa so bili še tae-kwon-do debata, moj trener, finance, vzajemci.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Meni gre na živce to, da imam premalo časa za pregledovanje forumov in drugih stvari, ki bi me zanimale, pa da imam počasen računalnik, pa da se premalo spoznam nanj :evil: ampak tu mi verjetno kdo drug ne more pomagati. Tako, da sem aktiven samo na TF, tu in tam pa napišem še kaj na pesjanarjev forum.

Pa še ena stvar me moti, proti kateri bi pa lahko moderatorji kaj storili. Namreč prispevki napisani v žargonu, brez ločil, brez velikih začetnic ipd. nepismenosti. TEGA SE NA DA BRAT :!: Saj tudi sam ne pišem v kakem visoko slovnično izbrušenem jeziku, neko mero je pa vseeno treba imeti.

A se sploh zavedajo kolk časa porabiš, da dešifriraš nekaj v tem stilu (namenom sem prekopiral z nekega drugega foruma, da ne bo kdo užaljen):
"anda prou tist emo-mrga se zgodi d se mal nerazumljiv izražam včasih an, drgač pa misnla sm to u tem smislu, kaj sploh naj bi bilo prjateljstvo ker kolkor slišm - vsak ma pod tem pojmom definiran neki druzga to drgač dojema .. in zarad tega lah pride do ful čudnih nesporazumov al pa clo prepirov ... drgač pa ne se me trudt razumet ... sm bl globok človk
pa tud prjatlu včasih ni dobr vsega povedat ... že zato ne k lah kšno stvar narobe razume pa je pol kriza ... včasih tud dejstva k jh poveš na lep način zvenijo slabo, tko da ... skrivnosti drugih ljudi pa vsekakor ne morš takoj pravit frendu k to so pa pač skrivnosti in č ti kdo zaupa ti zaupa tud d tega ne boš prec naokol nesu... no, a se greš kregat kle sva si različnih mnenj, sicr pa itak vsak dela kar sam misl d je najbolš tko d tuki pa res ni za komplicirat kaj je prov pa kaj ni... se mi zdi
aja pa ne me napačn razumet k ne trdim d frnedu pa zdej ne smeš ničesar povedat
ok to bi blo to"

:shock: :bum: Sem mogoče jaz preveč puritanski :?: :oops:
 mojA
un k n zna normaln pist je t.i.: STARC!

Me je hči (15 let ima) prosila za "uslugo", naj namesto nje odpišem na msg kratek stavek: Pošiljam ti spletno povezavo z nalogami za angleščino. Zelo je uporabna. Ko je to vidla, me je resno vprašala če sem mal zmešana, da pišem kt starc, da sploh ne znam pisat in da se ji bojo vsi režal. Je hitro popravla : Tuki maš anglo, ful je dobr, mej se, čau!

No, kot vidš se tu in tam mal spozabim in vključim kkšno hudo :shock: , kao, a štekaš? :wink:

No, če ne drugega, po pisanju spoznaš "kategorijo" pisca - mladinec ali veteran. :D
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
mojA napisal/-a:un k n zna normaln pist je t.i.: STARC!

Oz. "stari prdec", bi rekla moja mlajša sodelavka, kadar je zoprna :evil:

Ja, sem se mal pozanimal, bom verjetno moral na kakšen tečaj za branje, če bo šel trend v to smer :o :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA