Moderator: ziga

JakaStrumbelj
Jaz se pa še nameravam pridružiti cestnim kolesarjem. Problem je edino izibra kolesa.
Trenutno sem na stopnji, ko so izdatki za kolo omejeni in zato premišljujem, da bi kupil vsak del kolesa posebej. Za bremze in prestave sem se že odločil za Shimano Ultegra (2 zobnika spredaj).
Problem pa je nastal pri izbiri okvirja, obročev in ostalega. Trenutno je teh stvari ogromno, jaz bi pa rabil alu okvir s karbonsko sprednjo vilico. In zdaj me zanima kje bi se dalo dobit kvaliteten okvir, po ne previsoki ceni.
 Suke
Noben začetnik ne rab ultegre ker 105 čist dobr deluje!!

Sestavlanje kolesa pa sigurno ni najcenejša (najbolša) rešitev.
 luzr
Jaka, a nameravaš sestaviti kolo po delih čez zimo?
To je lahko zelo zabavno, ampak...

Če boš sestavljal iz rabljenih delov, ki jih boš nabral po raznih oglasnikih sploh ni nujno, da bo ceneje kot rabljen bicikel.

Nakup novih delov in sestavljanje te bo stalo približno toliko kot zelo nadpovprečno dvokolo.

Malo slabše rabljene specilake so od 200 do 400€.
Če te bo zanimalo, ti bom predlagal kako primerno trgovino.
Za več denarja pa sploh ni problema ;>.

Za okvir lahko vprašam.
:?: Približno kakšno velikost okvirja rabiš in kakšne so tvoje mere. :?:
Razkorak in višina bosta zaenkrat dovolj.
Dolžino krmilne opore in gonilke bo tudi treba še določiti.
 JakaStrumbelj
cena je omejena nekje na 1500€. Za ta denar bi rad dobil čim več. Svetovali so mi naj raje kje drugje manj uzamem pa imam ultegra sistem...

rabljene specialke skoraj ne bi kupil... nameravam imeti novo veliko časa in kilometrov.
Glede mer pa tkole:
-višina 172
-razkorak 84
to nanese okvir okoli 52 številke

@Suke:
saj zato pa sprašujem sedaj, da vidim koliko me stanejo posamezni deli in nato sestavljanje oziroma kolo že sestavljeno iz trgovine
 JakaStrumbelj
o ja.... tole je zlo dobr!! bom kar mejl poslau jim, da vidim kako je z dobavo pa geometrijo zame

hvala!! :D :D
Uporabniški avatar
 jesenko
-vsem,ki sodelujete na tej strani želim vse najboljše v letu 2009-
zdej,bo pa kar malo počitka od kolesarjenja--upam,da ste očistili in namazali svoje konjičke --lp
Uporabniški avatar
 Koci
V lanskem letu sem trinajt let staro specialko z ALU akvirjem in opremo Shimano 105 zamenjal za Fokusa Variado Expert z opremo Shimano Ultegra - super kolo :D
 JakaStrumbelj
Moje kolo je sredi decembra le prispelo. Na koncu sem se odločil za Canyon Ultimate Al 9.0, model 2007. Mislim da bo v uporabi zeeeeeloooo veliko časa.

Hvala za ponoč, predvsem Sukeju, ki mi je predstavil firmo Canyon.
Uporabniški avatar
 brankos
Kljub tem mrazu komaj čakam, da pride moje novo športno veselje, zaradi katere se bom lahko oglašal v tej temi - predvidoma sredi januarja :

Simplon Pride 2009, oprema Campagnolo Centaur 20C, obroči Campa Sciroocco.

izgledal bo približno tako (na fotki je z Shimano Ultegro):

http://www.bike-praxis.de/images/pride.jpg
Uporabniški avatar
 brankos
Kdor čaka dočaka. O vtisih pa povem, ko se zapeljem po cesti, upam da čimprej ;-)

Slika

Slika

Slika
Nazadnje spremenil brankos, dne 25 Jan 2009, 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 daks
CAMPY napisal/-a:Še moj stroj :)

Shimano oprema pa Campa obroci - ne zgleda prav lepo :wink:
 CAMPY
daks napisal/-a:
CAMPY napisal/-a:Še moj stroj :)

Shimano oprema pa Campa obroci - ne zgleda prav lepo :wink:

Sem sicer zagovornik Campe vendar je cena in oskrba z deli naredila svoje :wink:
Uporabniški avatar
 daks
CAMPY napisal/-a:Sem sicer zagovornik Campe vendar je cena in oskrba z deli naredila svoje :wink:

Sem sklepal ja :lol:
Vse se pa itak konca pri denarju.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA