Moderator: ziga

Rabljeni bicikli so lahko čisto v redu in zelo ugodni, če jih kupiš pri poštenem prodajalcu. Celo nekateri trgovci bodo dobro svetovali.
Ko boš zaupal od kod si, ti lahko predlagam kako trgovino.
Nakup specialke zahteva več časa in truda, kot samo pomerjanje prave velikosti okvirja glede na velikost.
Telesna teža in nosilnost bicikla... Na splošno. Ne pretiravaj z lahkostjo bicikla.
Če imaš težave s hrbtom ne predlagam cestaka s klasičnim krmilom.
In še enkrat, pri težavah s hrbtom je bolje voziti kaj z amortizerjem spredaj in zadaj ali dobor vzmeteno sedežno oporo. Seveda so topogledna mnenja zelo različna.
Marsikaj je odvisno tudi od tvojega prejšnjega bicikla. Če si že imel specialko in te ni dajalo v hrbtu, potem boš morda s cestnim biciklom zadovoljen.
S čim si kolesaril pred neaktivnostjo?
Najprej ti predlagam temeljit razmislek po kakšnem terenu se boš dejansko vozil (ali bo to res asfalt), koliko (kilometrov). In predvsem koliko denarja boš porabil (gotovina ali obroki).

Na obalnem področju imaš nekaj zanimivih trgovin v Izoli in Kopru.
Slacker, ker sva že kontaktirala po zasebnih sporočilih bom napisal še nekaj malenkosti.

Oglas, ki si mi ga poslal je nenavaden. Zelo čist bicikel nespretno slikan od daleč... Z neoriginalnima obročema in zamenjanimi deli, ker bi v osnovi model Strada 3000 moral imeti Shimano ultergo. In ne prestavnih ročic dva ranga nižje. Zakaj sta obroča zamenjana si lahko mislim. Zakaj je sprednji z visokim profilom raje ne ugibam...
Seveda iz tistih slikic ne morem soditi o ohranjenosti bicikla, ampak kak podatek o prevoženih kilometrih bi že lahko bil.
Zakaj se je na biciklu pojavil Scotov sedež in pedala si predstavljam. Mogoče bi nek serviser ;) v Šentjerneju vedel kaj več o tem dvokolesu, čeprav je verjetno kupljeno v Ljubljani...
Če bi videl pravega (!) lastnika bi lahko kaj skepal. Jaz bi šel pogledat bicikel prej kam v bližino in ne dvesto kilometrov daleč. Kljub ceni, ki je tretjina novega dvokolesa.
Velikost 62 bi ti ustrezala glede na geometrijo konkretnega okvirja. Verjetno ti bi ustrezala tudi 63 ali celo več še posebej, če boš naletel na kak podrt (slope) okvir. Sicer bi predlagal natančno meritev.
Ker je ravno tema pri vrhu in se mi po glavi še "frišno" podijo misli.. Danes sem bil v enemu izmed velikih in najbolj skomercializiranih trgovcih s športno opremo pri nas in moram reči, da sem zelo razočaran nad strokovnostjo osebja. Pri kolesih je bilo vse skupaj eno veliko sprenevedanje znanja pa čisto nič. Sem bil vesel, da se ljudje, ki so v tistem času bili tam niso odločili za nakup, ker ne vem no.. Ni vse samo v prijaznosti, takole pričakuješ vsaj malo strokovne podkovanosti. Bog ne daj, da bi moral tam kupiti kolo, vprašanje kaj sploh dobiš :?
no tkole....
ker je narava moje poškodbe (operacija meniskusa) taka, da še nekaj časa odsvetujejo tek, sem primoran v bolj aktivno kolesarjenje.....in tu je zdaj problem , pri kolesih in nakupu le teh , nimam pojma...
kupil bi rabljeno cestno kolo, za težo (mojo !) 100 kil in višino 185 cm ....kaj mi svetujete....
hvala
živjo.

Js imam 188cm in trenutno 90kg (sem jih pa imel 100+) in sem zelo zadovoljen z mojim trekom SL (shimano 105). Edino kar je malo narobe je, da mi je velikost 58 malenkost premajhna, vendar se poizkušam ne obremenjevati s tem, ker je več ali manj večina v nogah oziroma glavi :D

Ponavadi je tako, da je več karbona več €, manj karbona manj €. Kaj bolj tehničnega in teoretičnega ti bo pa svetoval kdo drug
Bor, če boš rabil kaj konkretnega po ugodni ceni se lahko dogovoriva.
Danes sicer ne moreva na ogled, ker bom zaseden. Pusti mi telefon v zasebnih sporočilih.
Razmisli za kakšno ceno bi šlo.
Bor napisal/-a:no tkole....
ker je narava moje poškodbe (operacija meniskusa) taka, da še nekaj časa odsvetujejo tek, sem primoran v bolj aktivno kolesarjenje.....in tu je zdaj problem , pri kolesih in nakupu le teh , nimam pojma...
kupil bi rabljeno cestno kolo, za težo (mojo !) 100 kil in višino 185 cm ....kaj mi svetujete....
hvala

Upam, da bo kmalu bolje. Medtem pa lahko vadiš drugi dve tratlonski disciplini :wink:
Uspešen nakup.
Uporabniški avatar
 izzardly
izzardly napisal/-a:Včeraj sem se končno pridružila plemenu cestnih kolesarjev in si z velikim veseljem kupila Merido Road Ride 903

Za vse TF in ne-TF triatlonce, ki ste me opozarjali na (pre)velikost moje Meride :oops: :
Hvala, na dolgih turah končno dojela poanto specialke, se poslovila od Meride in si omislila Focusa primerne velikosti. Opažam tudi, da se s tem pridružujem kar veliki grupi ljudi, ki vozijo enako kolo:

http://www.centerbauer.com/images/jpg/P-220-1.jpg

Kako bomo šele sedaj hitri :-- !
Uporabniški avatar
 Koci
izzardly napisal/-a:
izzardly napisal/-a:Včeraj sem se končno pridružila plemenu cestnih kolesarjev in si z velikim veseljem kupila Merido Road Ride 903

Za vse TF in ne-TF triatlonce, ki ste me opozarjali na (pre)velikost moje Meride :oops: :
Hvala, na dolgih turah končno dojela poanto specialke, se poslovila od Meride in si omislila Focusa primerne velikosti. Opažam tudi, da se s tem pridružujem kar veliki grupi ljudi, ki vozijo enako kolo:

http://www.centerbauer.com/images/jpg/P-220-1.jpg

Kako bomo šele sedaj hitri :-- !

Fokusa imam že dve leti, super kolo in mislim, da je grupa kolesarjev, ki vozijo Fokusa vedno večja. :D
Pa lp
Izzardly je pa postala švabica :P hec :wink: Super kolo, če je velikost prava (54?, 56?)!! Edino kar bi jaz naredil drugače je, da bi namesto tripla imel compact..

Kot kaže bomo drugo leto vsi TF triatlonci pozirali z novimi kolesi.. Jaz sem danes naredil prve kilometre (77) z mojim novim Wilierjem in sem totalno in love :D Škoda, ker me je dobila tema, ker bi se kar vozil in vozil in vozil..potem bi pa lahko posneli nov film Forrest gump, tokrat kolesarsko verzijo s slovenskim glavnim igralcem hehe :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA