Moderator: ziga

Katere prireditve se boste udeležili?

Maraton Franja
15
39%
Mali maraton Franja
11
29%
Poletov družinsko šolski maraton
3
8%
Nobene
9
24%
Uporabniški avatar
 stena
No tako, do Franje je še manj kot mesec dni. Koliko vas namerava iti, kakšni so načrti, priprave potekajo po razporedu...?

Jaz sem imel za letos velike načrte, pa mi nekako spet ni zneslo spraviti skupaj predviden trening in bo vse skupaj premalo km za kakšen dober rezultat :oops: . Ostalo mi je izboljšanje lanskoletnega rezultata (3.59) in kar je najbolj važno čim manj (beri nobenega) padcev.

Vse informacije dobite na: http://www.franja.org
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Jaz grem tudi - na maraton, da bom dalj časa užival :D .
To bo moja prva Franja. Cilj je zadevo zvozit, čas me ne zanima... no do 17h se že moram nekak spravit v cilj :D
Baje je ful feeling, ko se truma kolesarjev zapodi skozi LJ...
 Alek
Ni glih tako Samo. Prvih 15-16 km je panoramske vožnje, med drugim tudi čez Lj. Mislim da je ta čas 3.59 (ki je zelo, zelo dober čas), od starta nekje na 15,16 km, se pravi za nekje 140 km.
In Samo, kolikor te poznam boš ti s to progo opravil v dobrih 4 urah (ali pa manj, verjemi mi).

In vožnja čez Ljubljano ni glih neki strašen filing, ker je kar precej nevarnosti za razne padce in druge zaplete.
Sam še malo kolebam, mislim pa da bom tudi sam na štartu.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Jaz se nameravam udeležit malega maratona. Moj cilj je bolj druženje, kot dirka na dober rezultat še posebno zato ker grem z enim kolegom skupaj. Pa še niti enega km nisem letos prevozil. :( No pa saj tudi pred tremi leti nisem nič, v petek kupil kolo, v nedeljo pa na maraton, :wink: tako da so prvi km in občutek kolesa nastajali pri vožnji v BTC na štart. :D
Uporabniški avatar
 stena
Bi bilo lepo, da bi imel 39 povprečje (nekako tako sem računal letos, pa ne bo zneslo :( ). 3.59 je čas od brezovice, kjer je taprav štart in je res nekje 16km do tja, tako da je tapravo povprečje 36 in še nekaj km/h.

Po Ljubljani tudi meni ni bilo ne vem kako ušeč. Naredil se začetniško napako (lani sem šel prvič) in prepozno prišel na štart in tako sem bil obsojen na drenjanje naprej in nonstop vstavi-spelji varijanto. Potem sem nekako do konca vrhniškega klanca prišel v kar lepo grupico (počasnejši so odpadli)in z njo praktično prišel v cilj.

Naredil sem tri napake, prva je bila prepozno na štart, druga premalo hrane (imel sem enervitove tablete kar je bilo zelooo premalo) in pa zadnja, da sem vlekel s kladjega in pripeljal skupino 30 kolesarjev do grupe, ki je bila spredaj brez, da bi mi kdo pomagal (povrh so bili še zelo nesramni :? ).

Vse to in pa samo 400km prevoženih do Franje je botrovalo rahli krizi malo pred Škofjo Loko, ki pa sem jo z napolitankami in čokoladicami na okrepčevalni v Loki uspešno prebrodil. :D
Uporabniški avatar
 brankos
Franje se bom tudi jaz letos lotil - prvič in to v dolgi izvedbi. Bom probal se spodobno odpeljat čez celotno traso, čeprav je to moj prvi kolesarski maraton. Kilomterov in višincev se je letos že kar nekaj obrnilo, vse ostalo pa bomo videli 14.6.
 Igi69
Jaz grem tudi na Franjo. Na tihem upam, da bi imel povprečno brzino 30 km/h, pa morda še kako decimalko čez. Če ne bo prehude vročine, padca, počene gume ali pa kaj podobnega.

Stena, praviš, da si prevozil 400 km pred Franjo, nato pa 36 km/h povprečna brzina :?:

Hja, potem si pa prejšnje leto verjetno prekolesaril 4.000 km in čez.
Uporabniški avatar
 stena
Hehe imaš prav 400km pa da boš sedaj še bolj začuden ti povem da nikoli v življenju nisem v letu prevozil čez 1000km :oops: (še največ v "triatlonskem" letu tri leta nazaj, ko je bilo recimo ravno tam nekje, še raje manj). Leto pred lansko franjo sem se totalno zanemaril, pridobil 20kg in športal nič. Zgleda je moj srček še s plavalnih let pretihotapil kakšen liter napumpane krvi več in mi to pomaga, ne vem..

Sem pa ravnokar zaključil tale kolesarski vikend z lepim razpeljevanjem v obliki 42km in se izvrstno počutim :D
Uporabniški avatar
Stena, si pa res fenomenalen. Jaz imam letos "že" 1555km in če bo povprečje 30 bom "ful happy".

Danes sem tako, malo za glavo, odkolesaril 105km s 1.500 višinci (Pohorje imam čez cesto :D). Tudi jaz se počutim odlično. Danes je res super dan za pecikl :D
Uporabniški avatar
 stena
Ma ne saj ni noben bau bau neko dobro povprečje razvit. Če po štartu padeš v eno dobro grupo je neprimerno lažje voziti recimo s 30km/h povprečno kot pa če bi sam vozil toliko za trening. Samo spredaj se nekam spravi, pa bo s tvojimi km kar zletelo nazaj v LJ.

Je pa seveda odvisno kakšne kilometre delaš. Lahko ima nekdo 3000km pa se bo slabše peljal kot nekdo s 1000. Če se voziš lagano sportski ni enako kot če te kdaj pa kdaj noge pečejo.

Jaz imam tudi še v planu eno stotko do Franje, pa se jo zaenkrat kar uspešno izogibam. :oops: Ta tvoja danes je bila kar zelo konkretna. :clap:
Uporabniški avatar
 pementos
mene letos ne bo, tisti vikend imam poroco. Skoda ni, ker nad Franjo nisem navdusen, bil sem dvakrat, prvic 20 za zmagovalcem, lani pa eno uro (cist brez kondicije) in moram rec, da nisem uzival. V resnici ne uzivam v takih prireditvah, ker se meni zdijo prevec tekmovalne in konec konca je odvisen od katerega "vlaka" lovis. Raje grem po svoje na kaksen lep izlet.
Uporabniški avatar
 daks
Samo:-) napisal/-a:Jaz imam letos "že" 1555km in če bo povprečje 30 bom "ful happy".

Za salo malo bos mel 30 povprecje, pomoje kar nekaj vec ;). Ce sem jaz lani, po 1500 km imel povrecno cez 36 in glede na to, da sem zacel "sportati" sele 2007 :roll: , prej pa bil najvecja lencina na planetu :oops: , ti lahko povem da sploh ni nek problem tale Franja. Seveda je pa dobro, da si cimbolj spredaj :mrgreen:
Uporabniški avatar
...ja mogoče res nimam feelinga, ker sem cestaka prav začel voziti šele letos in še nisem bil na nobeni takšni tekmi. Zadnja leta sem se bolj preganjal z MTB... Edina tekmovalna izkušnja s cestakom - z več kot dvajset let starim Puchom (zdaj je dober le za trenažerja) - je bil lanski vzpon na Tri kralje... :)
 ton
Še kolebam: Franja je odlična priložnost za družaben trening na dolgi razdalji, obenem pa - predvsem prvi del, do Vrhnike - zame tako stresno doživetje, da jo bom verjetno raje odpeljal kak teden dni prej ali kasneje. Tudi sem že vlekel celo skupino od Loke do Jeprce in drugič slišal par krepkih, ker buteljni nismo znali ustrezno menjati nekega prenapetnika... Hm.
Opozarjam pa, da sem pristranski.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA