Moderator: ziga

Uporabniški avatar
 športnik
... grem zopet ta vikend, po vsej verjetnosti krožna tura čez Pasjo Ravan, če se komu kaj vozi, vabljen /a...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Grem ampak Pasja Ravan je mal predaleè zame.

Bom pa naredil eno odrešilno turo da malo uravnotežim napor od teka.

Kolo je odlièno regeneracijsko sredstvo. Mislim da se bo našla tudi kakšna strminica pa najboljši regeneracijski trening: potiskanje kolesa v hrib hehehe.

Prijetno...pazi plohe so napovedane...
Uporabniški avatar
 športnik
tek_v_snegu napisal/-a:potiskanje kolesa v hrib hehehe.

:lol: Ne, tokrat ne, ta moja varianta je povsem cestna.... 8)
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
športnik napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:potiskanje kolesa v hrib hehehe.

:lol: Ne, tokrat ne, ta moja varianta je povsem cestna.... 8)

Heheh ne bi zamenjal, v tem delu leta sredi zelenja pa da grem na cesto...DRZI SE ce ti bo hudo hahahaha
Uporabniški avatar
 športnik
Je že kdo kaj kolesaril okrog Cortine d" Ampezzo?

Verjamem, da je kolesarskih terenov dovolj, ne poznam pa čisto nič tam okrog. Prosim za kakšen nasvet ali konkreten predlog za kakšen cestni vzpon!

Hvala.
Uporabniški avatar
 želva
Sicer nisem kolesaril ampak sem se nekajkrat potikal tam okoli
Iz Cortine greš lahko do 3cin, so zelo lepe za videt. Greš čez Tre croci (vzpon cca 600m) in se malenkost spustiš do Misurine. Če prihajaš od Toblaha gor se za Misurino lahko odcepiš že prej. Od Misurine je je cest palčljiva ampak za bicikle nejbrž ne (še 600 m ) do 2300 - vse asfalt. Lahko greš na nekajurni sprehod okoli vseh treh cin (peš). Vzpon na veliko je trojka, mala je nekaj lažja.
Na drugo stran greš lahko pod Tofano do passo falzarego (900m) od koder se spusti v Arrabo. Tan gre severna varianta v Corvara-Colfosco v Badii(par 100 m vzpona).
Od tu greš lahko na sever dol po dolini Badia (nekaj za kolesarje zoprnih tunelov) do Brunecka (kronplac) in potem nazaj po dolini na zahod do Toblaha.
Južna varianta iz arrabe gre čes passo pordoi (600m vzpona) v Canazei.
Od tu greš lahko čez passo Sella (800m) v Gardeno in se še pred dolino odcepiš desno gor na passo Gardena (500m) od koder se spustiš spet v Colfosco - ali pa obrneš iz Colfosca (600m vzpona). Na ta način obkoliš skupino Sella z najvišjim vrhom Piz Boe 31..m, na katerega se lahko dokaj hitro povzpneš, ker te gondola s passo Pordoi pripelje do 2950. Kakor se spomnim v Cortini ni kampa (so malo prenobel), camp je v colfoscu in canazeiju.
Vse te ceste so asfalt, kolesarjev je ogromno, je ogromno tudi avtomobilov in turističnih avtobusov, ki na nekaterih ovinkih ridajo naprej nazaj in zaprejo celo cesto, zato pazi na spustih.
Če si laho s tem kaj pomagaš.
LP Martin
Uporabniški avatar
 športnik
Hvala Martin! :D

Upam, na teden dni lepega vremena, položne in kratke klance ter nič gužve po feratah... Sanjam!! :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 matej712
pa ne pozabi na dolge gate, mene je avgusta v kampu v Canazeju zeblo kot psa :lol:
Uporabniški avatar
 vanja
Jaz sem bila v zadnjem mesecu že dvakrat v Cortini...

želva napisal/-a: Kakor se spomnim v Cortini ni kampa (so malo prenobel), camp je v colfoscu in canazeiju.

Nasprotno, v Cortini so trije kampi, ki sploh niso tako dragi. Naš priljubljeni je kake 4 km iz Cortine proti severu, Localita Fiames, kamp Olimpija, ki stane okrog 7 Evrov na osebo (v visoki sezoni kak evro več).
Medtem, ko je v Canazei-ju en kamp, ki stane okrog 12 Evrov na osebo (za ta denar pa že lahko spiš v kočah...).

Če bi jaz kolesarila okrog Cortine, bi se zagotovo povzpela tudi do Cinque Torri, čez passo Giau, z MTB pa tudi pod Tofano (makadam)...

Ja, res pa zna bit zelo mrlo tam okoli. V torek je bilo na 2 tisoč zasneženo (poglej spletne kamere)!
Uporabniški avatar
 športnik
vanja napisal/-a:V torek je bilo na 2 tisoč zasneženo (poglej spletne kamere)!

Ni problema, z menoj gre tudi kompletna zimska oprema ob morebitnem vzponu na Marmolado....

Tole me še zanima.

Ker trenutno nimam primerne karte ob sebi, koliko je od Cortine do vznožja klanca na P. Pordoi, če prav vidim, je treba prilezti čez enega ali dva prelaza najprej?
Uporabniški avatar
 vanja
Točno v kilometrih ne bi vedela, je pa treba najprej čez passo Falzarego (nekaj čez 2000m, kakih 20km iz Cortine), potem se spustiš dol in po ravnini do Arabbe, od tam pa na pass Pordoi.
Uporabniški avatar
 mare
En kamp je pa tudi v Corvari. Za ceno ne vem, dvomim, da je med cenejšimi. V Brunecku pustijo parkirati bivalnike na parkirišču od kabinske žičnice za Kronplatz. Včasih je bilo to zastonj.
Uporabniški avatar
 športnik
vanja napisal/-a:Če bi jaz kolesarila okrog Cortine, bi se zagotovo povzpela tudi do Cinque Torri, čez passo Giau

Tale varianta od Giau naprej je za MTB, kajne?

Tokrat grem cestno, pa drugič še kaj drugega...
Uporabniški avatar
 vanja
Ne, za MTB je samo pod Tofano, ostalo so pa prav lepe asfaltirane ceste... in tudi, žal, precej prometne :cry:

Vedno, ko sem v Dolomitih, sem vesela za relativen mir v naših hribih, brez asfaltiranih cest (še tistega edinega Vršiča ne znamo vzdrževati) in žičnic in helikopterji in avioni...
Uporabniški avatar
 športnik
Pet dni sem vozil po dolomitskih cestah in prelazih. Fantastično je bilo.

1. Cortina - Rif. Auronzo (Tri Cime); 50 km.
2. Cortina - Falzarego - Valparola - Corvara - Compolongo - Arabba-
Falzarego - Cortina; 96 km.
3. Arabba - Pordoi - Sella - Gardena - Corvara - Compolongo -
Arabba; 57 km.
4. Cortina - Misourina - jezero (Lago di Landro) - Cortina; 56 km.
5. Rif. Cinque Torri, Falzarego; 51 km.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA