Moderator: ziga

koloman
Športno društvo KOLOMAN organizira kolesarjenje po CAMINU v mesecu maju.

POTEK:
S kombijem se zjutraj odpravimo iz Slovenije in si med potjo ogledamo Provanso in znameniti kanjon Verdon. Naslednji dan prispemo na začetno točko kolesarjenja Saint Jean Peau de Port pod Pireneji.Sledijo dnevi kolesarjenja po prelepi španski pokrajini do Santiaga de Compostele.
Vožnja poteka po asfaltiranih in romarskih pešpoteh. Kombi kolesarje vso pot spremlja, tako da lahko vsak udeleženec dnevni odmerek kilometrov prilagodi glede na lastne zmogljivosti. Prenočevanje je v t. i. refugijih (prenočiščih za romarje) ali v šotorih, ki jih vzamemo s seboj in postavimo v kampih. Deseti dan prispemo v Santiago, kjer se kolesarjenje uradno zaključi s sprejetjem diplome in mašo v cerkvi sv. Jakoba. Za konec potovanja se iz Santiaga odpeljemo še do Atlantske obale - Finisterre (na nekdanji “konec sveta”), nazaj grede “poromamo” še v Lurd in se zadovoljni, da je za nami uspešen podvig, vrnemo v Slovenijo.

ODHOD: 10. maj. - 25. maj. 2008 (še nekaj prostih mest)

Več informacij dobite na spletni strani: http://kolesarstvo.wordpress.com/camino/
Uporabniški avatar
 pia
Zdravo,

kolikor vem, gre maja z vami tudi moja teta. Komaj čakam, da bom v penzjonu :lol: - bom imela čas in denar za užitke...

lepe počitnice,

Pia
Uporabniški avatar
 športnik
Jaz sem sprva sicer mislil Camino izpeljat v lastni režiji letos, morebiti celo prečenje Pirenejev, pa sem si premislil, tako, da grem na dopust drugam... :)
Uporabniški avatar
 damajanty
Jaz si želim nekoč prehodit Camino. To idejo imam že nekaj let, enkrat jo bom tudi uresničila. S kolesom vam bo še hitreje minilo.
Uporabniški avatar
 solatka
koloman napisal/-a:Športno društvo KOLOMAN organizira kolesarjenje po CAMINU v mesecu maju.

POTEK:
Prenočevanje je v t. i. refugijih (prenočiščih za romarje) ali v šotorih, ki jih vzamemo s seboj in postavimo v kampih.

Prenočevanje v albergih /refugijih za organizirane skupine romarjev NI dovoljeno. Sploh pa ne, če imajo te organizirane skupine spremstvo kombija. In to je edino pravilno.

Letos sem prehodila Francosko pot (Camino Frances). To je moja najboljša odločitev v življenju. Narava tam je čudovita od začetka do konca (z izjemo velikih mest, ki so meni osebno parala živce), pot je lepa, urejena in zelo dobro označena, za romarje je dobro poskrbljeno. vsakemu privoščim to izkušnjo, ker je res.... naj naj naj lepše doživetje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA