Moderator: ziga

--hey :D :D no to leto se tudi jaz odpravim na kolesarski maraton FRANJA ( DALJŠO PROGO) ima že kdo kakšne iskušnje glede zahtevnosti proge--- :lol: :lol: kao prejšno leto je bilo 3000 udeležencov ---
 ALEŠŠ
Gužva gužva precej bol bol napeto ,nevarno in živčno kot naprimer ljubljanski maraton z Brezovce proti Vrhniki bo najbrž odspredaj letelo 50-55km/h. :twisted:
Uporabniški avatar
 mitjas
Če misliš z zahtevnostjo na profil proge, potem se vsaj zame vse skupaj začne šele v Škofji Loki. Od tam je še slabih 30km do cilja, ponavadi kakšen veter v prsa, vročina (ura je okrog 12:30-13:00) in pa kratki klančki, ki pobirajo preostalo energijo.
Drugače je pa zahteven tudi sam začetek tja do Brezovice, ker je precej drenjanja, prehitevanj, ovinkov. Letos so na žalost še dodatno zakomplicirali, ker bomo šli čez tromostovje :?
Od Brezovice naprej se začne vozit na polno, seveda vsak po svojih zmožnostih. Do Godoviča gre več ali manj skoz gor, sledi kar zahteven spust do Idrije in skozi Spodnjo Idrijo, kjer se v večji skupini da fajn šlepat, da si prišparaš nekaj moči za Kladje, ki sledijo kar kmalu.
Sam vzpon na Kladje pa tudi ni nek bavbav, po začetnem strmejšem kilometru se naklon umiri in do vrha se da peljat v dokaj normalnem in konstantnem ritmu oz tempu.

Seveda je pa fajn, da imaš v nogah vsaj 800-1000km do takrat :wink:
Uporabniški avatar
 jesenko
-opažam ,da ta maraton je kr zahteven :shock: :shock: pa tud kr malo nevaren kajti se jih dosti udeleži---IMA KDO PODATEK KOLIKO JIH JE BILO PREJŠNO LETO---bo treba še naberat kondicijo za franjo---no sej to nedeljo grem na sevniški maraton mal za kondicijo :D :D :D
Uporabniški avatar
 mitjas
jesenko napisal/-a:IMA KDO PODATEK KOLIKO JIH JE BILO PREJŠNO LETO

Po uradnih rezultatih smo bili v cilju točno 1903-je.
Uporabniški avatar
 jesenko
--potem je gužva na štartu možnost tudi padca---kaj pa če ti poči guma na pol poti :oops: :oops: --imajo pomoč :shock:--pa hitrost je kr prisotna ---bo treba kr stopit na pedala :D :D :D
Uporabniški avatar
 daks
Baje je slaba stran maratona Franja ravno guzva. Marsikater dober kolesar, se ga ravno zaradi tega ne udelezi.

Tako da, ce noces biti v guzvi moras biti boljsi ali pa slabsi od vecine. Ker ce si povprecnez pades najbrz ravno v guzvo. :mrgreen:
Bomo videli 15.6. :P

Srecno voznjo zelim
Uporabniški avatar
 mitjas
Gužva je res prvih 25 kilometrov, kjer ponavadi kar dosti poka. Ostalih 140 pa ni panike. Je pa odvisno kje v vrsti stojiš, spredaj se ponavadi postavijo "dirkači" in ti so navajeni vožnje v skupini. Zmedo pa delajo zamudniki, ki hočejo prehitet pol kolone v prvih 5ih kilometrih :?
Uporabniški avatar
 javor-18
Ja, letos ima Franja nekaj sprememb, vsaj na začetku, prvih 10-20km. Z gužvo odpraviš tako, da ne rineš v vsako luknjo, voziš po pameti, ker itak je pred teboj še veliko km in bo vsak dobil svoje, klanci hitro poberejo tiste, ki mislijo, da do Vrhnike morajo priti v prvih vrstah. Na Brezovici bodo verjetno kolono spustili, torej bo do Vrhnike kar letelo in se bo že prva selekcija naredila. In potem lepo do spusta v Idrijo, kjer zna biti tudi nevarno sploh, če hočejo vsi zmagati in potem poka ter sedijo na ograjah in čakajo. Nato do Kladja, ki ga je cca7km in se ga, da lepo zvoziti, odvisno kako si pripravljen. Spust iz Kladja je bolj tako, slaba cesta-luknje ampak se da, nato do Škofje Loke in do Ljubljane. Paziti je dobro, da imaš vedno tekočino pri sebi saj, če bo vroče je kriza, če ti je zmanjka in pa vozi se v zaveterju je dosti lažje in lažje prideš okoli.
Uporabniški avatar
 jesenko
ja ti maratoni so kr nevarni-je treba kr pazljivo nikol ne veš kaj bo
Uporabniški avatar
 iverson
Jez grem letos prvič na dolgo. Zanima me koliko maste povprečno kaj? Jez imam drugače gorca s gumam 1.4. Kar leti sam me malo skrbi da ne bom čist uzadi ustal. Kondicije je drugače čisto preveč :D . tako da me klanci ne skrbijo.
Uporabniški avatar
 športnik
javor-18 napisal/-a: in pa vozi se v zaveterju je dosti lažje in lažje prideš

Sej, to je ponavad problem, ker nobeden noče vlečt, ampak bi se vsi šlepali.... :roll:
 ton
Iverson: že tekaška kondicija je kar zadostno zagotovilo, da ne boš ravno zadaj. To naj te ne skrbi. Sploh se v Poljanski dolini potem združimo z mnogo bolj turističnimi vozniki Male Franje.
Gneča od štarta je pravo adrenalinsko občutje. Sam sem se odločil, da bom letos ostal bolj zadaj, ampak potem bo treba tja do Cerknega prehitevat celo grozdje, pravijo bolj izkušeni.
Se pa z lanske premiere strinjam z Mitjom o tem, kako sta Poljanska dolina in potem mimo Jeprce najbolj sitna dela. Ma ene 15 kilometrov sem vlekel ene 50 šleperjev, porkaflek.
Jesenko: imej rezervno zračnico, najraje dve, in po možnosti pumpo s sabo. Sicer ti bo gotovo kdo pomagal, je pa kolesarska srenja za ene 50 stopinj bolj 'individualistična' od tekaške.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Bi šel kdo samo za spremljevalca? :oops: Jaz bi šla (kratko turo) sam sama ne grem. Moj pa gre na letalski miting v MB.

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 MatjazV
Hoj,

tudi jaz sem prijavljen, tokrat na krajši progi.

Se vidimo na štartu.

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA