Moderator: ziga

Uporabniški avatar
 ziga
Slika

:arrow: Tudi središče Slovenije bo v nedeljo polno kolesarjev. Štart bo ob 10. uri Spodnjem Hotiču pri »Mane baru«, ob glavni cesti Ljubljana – Litija, obeležje Geoss pa je od tam oddaljen 7 kilometrov, višji pa za 450 metrov. Štartnina bo po 1000 in 2500.

Informacije: 041/810-845, 031/283-699
 Lučko
Hoj forumci. Kot verjetno veste, je bil danes kolesarski vzpon na Geos. Vzpona, ki se je začel ob 10 uri, sem se udeležil tudi jaz, vendar ne v vlogi kolesarja, temveč sem 7,3 km dolg vzpon na Geos pretekel.

Ko sem s Tjašo pil jutranjo kavico, se mi je porodila misel, da bi se za spremembo udeležil tudi kolesarskega vzpona. Ker pa to leto nimam tudi kilometra prevoženega s kolesom sem ji razkril, da mislim za razliko od ostalih let, letos ta vzpon preteči. Ves motiviran in s svoje strani izzvan, sem že ob 7 uri pripravil vso tekaško opremo in nestrpno čakal (kot bi šel na tekaško tekmovanje), uro odhoda.

V Spodnji Hotič (start vzpona) sem prišel ob pol devetih, jutranji mraz je popuščal, sonce je pridobivalo na moči. Organizator (večinoma moji znanci) mi pokaže omizje, kjer sprejemajo prijave vendar jim povem, da se ne bom prijavil, kjer mislim vzpon preteči. Bili so zelo navdušeni. Kasneje me je napovedal tudi uradni napovedovalec, ki je oznanil, da se bo poleg kolesarjev letošnjega vzpona na Geos udeležil tudi član Tekaškega foruma, ki bo ta vzpon pretekel. Slišal sem ploskanje. Že tako motiviran, postanem še bolj.

Za dodaten izziv poskrbi moj dober znanec, moj sosed Marko Rappl (triatlonec, izreden športnik), ki mi v pogovoru omeni, da se to razdaljo da preteči v ca. 35 minutah. Tako od njega dobim še dodatno spodbudo in okvirni čas, ki mu v začetku ne verjamem, vendar se na koncu izkaže, da je bila njegova ocena časa točna. Predlaga mi še naj štartam 15 minut pred kolesarjem, da pridem na cilj približno z najboljšimi kolesarji. In res, štartam ob 9.45.

Trasa se začenja z dokaj ravninskim delom, ki pa se po 800 m počasi neopazno začne dvigovati. Noge segreje prvi 150 metrski lažji vzpon, ki pa ne popusti, vse do kar dolgega »S« ovinka, ki ima okoli 15 m ravnine. Tu tudi prvič sonce pokaže svojo moč, moje telo je že lepo ogreto. Cesta polna ovinkov in klancev, me v znatni vročini pripelje do Vač, kjer se cesta za kakšnih 300 m vsaj malo poravna. Tu med tekom malo otresem noge, saj me takoj po izhodu iz vasi čaka zelo strm, skoraj 1 km dolg klanec. Klanec obsijan s soncem, klanec, ki ne popušča, še manj pa jaz. Vmes naj še omenim, da me je skoraj v celoti proge spremljalo tudi policijsko vozilo z policistom, ki je tudi moj dober znanec. Vseskozi me je bodril in mi preko radijske postaje njegovih kolegov poročal, kje se nahajajo kolesarji.

Ko pretečem ta strm klanec, sam pri sebi ocenim, da me kolesarji verjetno ne bodo ujeli. Ta misel me po dokaj ravninskem delu, skozi lep senčni gozd, požene, mi da krila. Manjše klance premagujem z lahkoto, noge delajo kot stroj, ki ne pozna obremenitev. Ko na koncu gozda zaslišim še glasbo, ki se je vila po zvočniku na cilju, prestavim v »nevem« katero prestavo in skoraj v 200 m dolg klanec sfiniširam v ciljno črto na Geosu. Čas 36:04 (4,56 t/km; 12,14 km/h). Skoraj bi me kap! No čez nekaj trenutkov pa prigonijo tudi prvi kolesarji, ki so štartali z malo zamude (10:10). Prvi je prišel v času okoli 18 minut. Iskrene čestitke kolesarkam in kolesarjem, tudi oni so kasta zase.

Ljudje zbrani ob geometričnem kamnitem stebru mi čestitajo, uradni napovedovalec objavi moj doseženi čas, ljudje mi ploskajo. Bil sem neverjetno počaščen, bil sem ponosen nase. In kot »veliki zmagovalec« tekaškega vzpona na geos, sem imel tudi ugodnost in čast se peljati v policijskem avtu, ki me je po hitrem postopku pripeljal do avta v Spodnji Hotič. Hvala!

Tek na Geos, je bil tek, ki se ga bom zapomnil predvsem po moji neverjetni motivaciji. Kot prvi vzrok je bila verjetno meni domača prireditev, vzpon na Geos kot izziv, nadalje prisotnost mojih znancev, tudi pogovor in nekaj vzpodbudni besed Hilarija (Radovan Skubic) so mi vlili neverjetno moč in energijo. Predvsem pa mislim, da je glavni razlog, da sem šel na tek neobremenjen z tekmovanjem in rezultatom. Obljubil sem si tudi, da to traso pretečem vsaj enkrat na mesec in jo predstavim še moji tekaški kolegici NatašiP. Komaj čakam :twisted: :wink: !
Uporabniški avatar
 Staša
Lučko, bravo!!!

Ampak... mi bi tut šli trenirat na geoss. Boš organiziral en trening za TF? Prooooosssssiiiiimmmmm.

Ko bo sezona jagod! :)
Uporabniški avatar
 Fotr
Lučko napisal/-a:... klance premagujem z lahkoto, noge delajo kot stroj, ki ne pozna obremenitev. Ko na koncu gozda zaslišim še glasbo, ki se je vila po zvočniku na cilju, prestavim v »nevem« katero prestavo in skoraj v 200 m dolg klanec sfiniširam v ciljno črto na Geosu.... Bil sem neverjetno počaščen, bil sem ponosen nase. In kot »veliki zmagovalec« tekaškega vzpona na geos...!

Lučko enkraten tek in še boljši opis teg teka. :!: :!: Kmalu boš postal gorski tekač :evil: in mojster za opisovanje občutkov na tekmi!
:shock: Čestitam ti za tako triumfalno zmago nad samim seboj! :D
Vse boljši postajamo in vse prodornejši! :D :D
Uporabniški avatar
 Filipid
Bravo Lučko, le tako naprej :D . Tudi klanci včasih prav pridejo, ko greš na kakšno zahtevno dirko :wink: .

Bravo Lučko :lol: :lol: :lol:

Sicer pa, a ti ni nihče omenil, da je prav na "tvoji" trasi teka včasih že bil tradicionalni tek tam nekje pozno jeseni (zjutraj je mraz že pošteno pritiskal). Navadno je bil cilj pred obeležjem na Geossu, vsaj enkrat pa na tistem kuclju nad Geossem (Zgornja Slivna, če se ne motim).

Kolesarski vzpon se je ohranil, tekaški pa je propadel do danes, ko je Lučko napovedal morda novo rojstvo tega lepega teka. :D :D :D
 Lučko
Odzadnjak napisal/-a:Bravo Lučko :lol: :lol: :lol:

Sicer pa, a ti ni nihče omenil, da je prav na "tvoji" trasi teka včasih že bil tradicionalni tek tam nekje pozno jeseni (zjutraj je mraz že pošteno pritiskal). Navadno je bil cilj pred obeležjem na Geossu, vsaj enkrat pa na tistem kuclju nad Geossem (Zgornja Slivna, če se ne motim).

Kolesarski vzpon se je ohranil, tekaški pa je propadel do danes, ko je Lučko napovedal morda novo rojstvo tega lepega teka. :D :D :D

Najprej, hvala vsem :oops: .
Veš Odzadnjak, v Litiji sem približno 23 let, pa do danes nisem slišal, da je bil kdaj tek na Geos. Res ne, mogoče pa sem to informacijo preslišal.
Moram pa tudi povedati, da sem prvič 1993 in nato še dvakrat zapored, pretekel traso-pot Pohoda na Geos. Ta trasa pohoda se mi zdi težja vendar tudi mnogo lepša. Štart je pri Predilnici Litija (poleg moje hiše), trasa takoj zavije strmo v gozd cca. 1,5 km do Strešnega vrha, spust na Konj, in potem počasi, počasi vzpenjajoče se na Vače in dalje na Geos (Zg. Slivna). Čudovita trasa, vendar polna spuščenih psov in njihovih nerazumevajočih gospodarjev. Škoda.
Sem se pa danes pogovarjal z predstavniki TVD-partizan Litija o ideji za organizacijo teka na Geos, ki bi lahko sovpadala z kolesarskim vzponom ali po varianti Pohoda na Geos in sovpadanje le tega datuma. Močno bom tečnaril :twisted: .
Uporabniški avatar
 lojzeP
Čestitke !!! :cast1: :cast1: :cast1:

Pa mal se še za Tjašo šparej, da nauš kje pregoru :rol:

2x LP
 Lučko
stasa napisal/-a:Lučko, bravo!!!

Ampak... mi bi tut šli trenirat na geoss. Boš organiziral en trening za TF? Prooooosssssiiiiimmmmm.

Ko bo sezona jagod! :)

Staša ni problem, si pišemo, se beremo, si potelefoniramo... Vas TF-ce kmalu povabim. :wink:

PS
Jagode so pa na Jančah :--
Uporabniški avatar
 ero
bravo, Lučko, super!!!

Lučko napisal/-a:Sem se pa danes pogovarjal z predstavniki TVD-partizan Litija o ideji za organizacijo teka na Geos, ki bi lahko sovpadala z kolesarskim vzponom ali po varianti Pohoda na Geos in sovpadanje le tega datuma. Močno bom tečnaril :twisted: .

predlagaj jim organizacijo teka ob pomoči TF. sej se javmo, a ne?
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

Lučko napisal/-a:zaslišim še glasbo, ki se je vila po zvočniku na cilju, prestavim v »nevem« katero prestavo in skoraj v 200 m dolg klanec sfiniširam v ciljno črto na Geosu. Čas 36:04 (4,56 t/km; 12,14 km/h). Skoraj bi me kap! !

Lučko, evo :cast: !
Že vidim, da ko boš ti kapo 'di banda v SV se bo zelo veliko teklo in to hitro. :-) Še enkrat ti čestitam za zelo lep dosežek v športnem in literarnem smislu. ;-)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Staša
Lučko napisal/-a:Jagode so pa na Jančah :--

Vem, da so jagode na Jančah. Kako daleč pa so Janče? No?!????!??? Ok, druga občina, ampak mej ni! So samo tiste, v naših glavah...

A nas ne boš na analizo v Janče peljal potem??!?!???
Uporabniški avatar
 bojanu
Ornk si šponu :cast:
Uporabniški avatar
 5rca
BRAVO Lučko :clap: :clap:
 Lučko
stasa napisal/-a:
Lučko napisal/-a:Jagode so pa na Jančah :--
A nas ne boš na analizo v Janče peljal potem??!?!???

:D Velja za vse TF-ce: na Zg. Slivni je en super kmečki turizem, da bomo vsi na jagode pozabl :FO: . Zadevo vzamem v roke takoj po Plitvicah :rol: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA