Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Damijan
brankos napisal/-a:Upam, da bo drugo leto bolje (vsaj z mojim nastopom), tako da Damijan Forerunerrja kar čuvaj zame.

Te čaka, v LJ pa pridi vsaj navijat, OK? Pa koleno pocajtaj!
Uporabniški avatar
 brankos
Hvala vsem za želje po čimprejšnjem okrevanju. Bom naredil vse, da bom do nove sezone spet v polni akciji. Seveda pa pridem navijat za TF na LJ maraton.
Uporabniški avatar
 PeterM
:) Tek na Šmarno goro je potrdil, da je to osrednja gorsko tekaška prireditev v Sloveniji, pa tudi širše ni veliko takih.

:) Izjemno divje razmere, ko je voda iskala pot z Grmade in Gore v številnih potočkih in razraslih hudournikih, ko je bilo blata na pretek, nas je 135 prišlo do cilja daljše proge (tudi 55 tujcev). Proga je bila atraktivna, kot so že predhodniki povedali, izzivala je tisto prvinsko v nas, bili smo skoz in skoz mokri, pa vendar v teh ekstremnih razmerah ni bilo videti potolčenih tekačev. Tudi Brankova poškodba je bila takšne narave, da bi se lahko zgodila tudi v precej bolj suhih razmerah.

:) Proga je bila tokrat odlično označena, kar je bilo morda ključno. Kajti v tem vremenu bi bilo dodatno vzganjati orientacijo, vendarle lahko kaplja čez rob.

:) Vsi vemo, da je organizirati tekmo in biti udeleženec le-te v idealnih vremenskih razmerah relativno enostavno. V ekstremnih pa vsekajo ven še drugi vidiki, zato se do neke mere strinkjam z ZZ-topko, ko ugotavlja, da je bilo v cilju glede na množico udeležencev in spremljevalcev kar težko najti kotiček, kjer ne bi močilo in pihalo. Vendar pa vem, da je glede tega na vrhu Šmarne gore dejansko prostorski problem. In vem, da bodo v prihodnje organizatorji tudi na to vprašanje iskali najboljši možni odgovor.

:) Vseeno pa to prav v ničemer ne vpliva na mojo oceno, da je bil tokrat privilegij biti udeleženec te veličastne dirke, ko se je narava razbohotila z dežjem, mi pa smo lahko po svojih močeh odplesali ples mokrote, potočkov in blata.

:) Vse pohvale organizatorjem na čelu s Tomom Šarfom, ki je spravil skupaj ob vseh naših najboljših tekačih še kopico odličnih tujcev iz Poljske, Anglije, Češke, Italije, Francije, Škotske, Madžarske, Hrvaške, Avstrije in Španije. Pa še statistična zanimivost. V cilju sta bila tudi 2 predstavnika Švice, ki sta odnesla zadnji mesti med moškimi in ženskami.

:) Čestitke našim Mateji Kosovelj, Luciji Krkoč, Daneji Grandovec, Mateji Šušteršič, Mitji Kosovelju, Sebastjanu Zarniku, Simonu Aliču in Boštjanu Kozanu, ki so v zelo kvalitetni mednarodni zasedbi odlično tekmovali. Še posebej pa sta, kot že vso sezono, ponovno blestela Mitja in Mateja.

:) Mnogo nas je, ki bomo na to dirko z veseljem prihajali tudi v prihodnje.

:) Branko ti pa lepo okrevaj in mimogrede pridno navijaj za nas, ki se bomo podili na bližnjem 12. Ljubljanskem maratonu.

LP Peter
Uporabniški avatar
 pershing
brankos napisal/-a: Bom naredil vse, da bom do nove sezone spet v polni akciji. Seveda pa pridem navijat za TF na LJ maraton.

Stari sploh ne dvomim, res čimprejšnje okrevanje... Se vidimo v Ljubljani!
:wink:
Uporabniški avatar
 PeterM
Tomo Šarf, vodja organizatorjev teka na Šmarno goro, me je prosil, da
pripnem naslednji prispevek na Tekaški forum:

Pozdravljeni forumovci,
Sam sicer nisem član vaše formalne druščine, sem pa ena sorodna duša, če že ne kaj več.
Občasno zaidem – kolikor mi čas dopušča – na tole vašo stan in tako sem seveda tudi v teh dneh, to je v dneh po »šmarngorskem duatlonu«.
Nekako se čutim dolžnega posredovat vam nekaj pojasnil, odgovorov na zgoraj omenjen komentarje:
Eno splošno pravilo, ki ga skušam v življenju upoštevat je: računaj na najboljše, bodi pripravljen na najslabše. Hmm, ampak bo tako nalivalo pa res ni nihče računal….
Tisto o krompirju – ne rečem, da se ni zgodilo, ampak skoraj sem prepričan, da gre za eno nesrečno naključje.
Tisto o mizah – ja, za ne-slovenko govoreče tekače smo res rezervirali mize v gostilni, ker nekako menimo, da se težje znajdejo, nihče pa ni nikomur odrekel gostoljubja za katerokoli mizo – sploh pa v takih razmerah.
Proga – ja, mal mokro ja pa res bilo,
Proga, označevanje - pri označbi proge smo se malo bolj potrdili kot zadnja leta, ko je bilo kar nekaj pripomb (letos smo porabili 4 km traku). Sicer se je pa tudi letos, kljub zgoraj omenjeni OK označbi, nekaj laufarjev zgubilo – in to vsi na istem mestu – nekako 3km pred ciljem, ko si z novega kolovoza zavil levo preko 3 štengic, so prezrli 2 puščici in zavili desno po opuščenem kolovozu navzdol in ponovili spodnjo pentljo – ja, in to en rutinirani tekač Kroel..
Majice – tud tuki se skušamo potrudit in vam ponudit malo drugačne majice kot jih dobite /v tujini pa pogosto posebej plačate/ celo velikost vam poskušamo ponudit vašim meram primerno.
Jankovič – možakar je prišel pod Goro ful moker, ker je bil pred tem na teku v Tivoliju in je na vsak način hotel na goro peš. Ko se že spopadel s strmino, nam ga je vendarle uspelo prepričat, da si vsi skupaj sila želimo, da pride čim prej gor in odrajtamo tisto razglasitev. Nekako se je le dal prepričat in Jezerškov Francl ga je pobasal v svojo Q-sedmico in odbrzel z njim gor. Tam je na hitro vrgel v grlo enga takratkega, pa Miha mi je posodil ene suhe cunje in ene cokle – pa hajd na podeljevanje. Ja tako je bilo to. Ne da bi mu lezel… - dec se je odrezal.
Tole ZZ-topko pa vabim, da se nam pridruži pri organizaciji 29. Teka, da bo videla, da zadovljit 200 ljudi v pogojih, kot so vladali tisto dopoldne na Gori ni povsem enostavno ali je celo nemogoče.
Fejst bodite, pa se srečamo kje na kakšnem hribu pa rečemo še kako na to temo.
Tomo izpod Šmarne gore

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA