Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mb
Kljub močni burji in nizki temperaturi je bilo v Kopru ta konec tedna pestro in zanimivo. Najhitrejši tekač 29. koprskega teka je bil mariborski atlet Sebastjan Jagarinec, ki si želi drugo leto nastopiti v Pekingu, pri nežnejšem spolu je zmaga pripadla domžalčanki Ajdi Sitar. V okviru prireditve, ki so jo vzorno izpeljali člani AK Koper, je bil tudi tradicionalni novoletni miting in tekmovanje v hitri hoji, kjer je nastopilo rekordno število udeležencev, med njimi tudi bivši italijanski reprezentant - hitrohodec Piergiorgio Andreotti iz Rima, nečak bivšega predsednika italijanske vlade Giulia Andreottija.

Zmagovalec 29. koprskega teka je postal Sabastjan Jagarinec.«Vesel sem zmage, kljub temu, da sem odtekel tekmo kot trening. Začel sem s pripravami na novo sezono, kjer se nadejam izpolnitev norme za nastop na OI v Pekingu, kjer želim nastopiti na 400 m razdalji« je zadovoljen dejal po zmagi povedal Jagarinec, 20 letni atlet AK Poljane, ki je zmagal pred klubskim kolegom Žigo Rajštrom, tretji pa je v cilj pritekel Klemen Semenič iz Atletskega kluba Koper. Med dekleti je bila najhitrejša Ajda Sitar iz AK Domžale. »V Kopru vedno rada tekmujem in tudi treniram, saj so tu pogoji za treninge tudi pozimi dobri. Za naslednje leto si želim stalnega mesta v slovenski reprezentanci in ponovitev zmag na DP ter v tekmovanju v gorskih tekih,« je razkrila načrte 16 letna domžalčanka, ki je v Kopru slavila pred sestrama Liono, ki je bila druga in Dorotejo Rebernik iz AK Poljane. V okviru prireditve so prizadevni organizatorji iz Atletskega kluba Koper izpeljali tudi novoletni metalski miting, kjer je v metu kladiva zmagala Zala Kotnik iz AK Koper z rezultatom 38,35 m, v suvanju krogle pa je slavila goriška atletinja Tatjana Devetak z 11,47. Posebej napeto in zanimivo je bilo v tekmovanju v hitri hoji na tri kilometrski razdalji, kjer se je s starta pognalo kar devet tekmovalcev in šest tekmovalk. Napeto zato, ker je bil boj za zmago do cilja zanimiv, saj je domačemu atletu Fabiu Ruzzierju ves čas sledil Bizeljčan Vladimir Veršec, ki tokrat ni pripravil presenečenja in je zmaga pripadla Ruzzierju. Tak je bil tudi končni seštevek točk po šestih tekmah za GP Slovenije v hitri hoji, ki so jo v AK Koper, na pobudo Ruzzierja, izpeljali v letošnjem letu na šestih tekmovanjih po različnih krajih Slovenije. Med nežnejšim spolom je zmaga, tako kot na zadnji tekmi v Kopru, pripadla Valentini Čufer iz TD Burja, druga je bila Ingrid Sedej, tretja pa Irena Mihelj. Tretje mesto v skupnem seštevku med atleti si je priboril hrvaški reprezentant Haubrih Želimir. Zanimivost tekmovanja v hitri hoji, ki jo Atletska zveza Slovenije noče in noče uvrstiti tudi na uradna državna prvenstva Slovenije, je tudi ta, da se je tekmovanj GP v hitri hoji udeležilo več kot 19 tekmovalcev in tekmovalk, med njimi največ slovenskih udeležencev, ob njih pa še hrvaški predstavniki, na zadnji tekmi pa tudi italijanski hitrohodec, Piergiorgio Andreotti iz Rima, nečak bivšega predsednika italijanske vlade Giulia Andreottija, ki je prav zato prišel iz Rima na tekmo v Koper. »V svoji športni karieri sem se udeležil tekmovanj na vseh kontinentih, na uradnih tekmah pa sem nastopil v kar 37 državah. Želel sem nastopiti na uradnem tekmovanju v Sloveniji in hvala organizatorjem, da so odlično prireditev izpeljali prav v Kopru, kjer ima moj prijatelj Fabio Ruzzier tudi svoj matični atletski klub« je po prireditvi povedal Andreotti, pred leti tudi italijanski reprezentant, v hitri hoji, ki je obljubil da pride v septembru ponovno v Koper, ko bo nastopil na mednarodni tekmi v hitri hoji Inter-city. »Ne vem če bo prišel takrat navijat zame tudi moj stric Giulio, ga bom pa vprašal,« nam je odgovoril na vprašanje kakšne stike ima s svojim stricem, s katerim se slišita tudi večkrat tedensko, a se, kot je dejal »športnik« Andreotti, o politiki ne pogovarjata.
Uporabniški avatar
 tae
mb napisal/-a:Med nežnejšim spolom je zmaga, tako kot na zadnji tekmi v Kopru, pripadla Valentini Čufer iz TD Burja

Ali se mi le zdi, ali je to naša zz topka ? Kakorkoli :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 RoKo
tae napisal/-a:
mb napisal/-a:Med nežnejšim spolom je zmaga, tako kot na zadnji tekmi v Kopru, pripadla Valentini Čufer iz TD Burja

Ali se mi le zdi, ali je to naša zz topka ? Kakorkoli :clap: :clap:

Kdo pa drugi. Seveda je ona. :laola :TF)
Uporabniški avatar
 tae
To pa je skromnost, priznam sam se nebi mogel zadržati, da se nebi pohvalil.
Uporabniški avatar
 zz topka
tae napisal/-a:To pa je skromnost, priznam sam se nebi mogel zadržati, da se nebi pohvalil.

Ja, saj se lahko mal pohvalim, da sem zmagala, samo skoraj rajši povem, kdaj sem bila prva, druga ali tretja (od odzadaj, seveda),ko premagam kakšen konkretn hrib, kot pa da se hvalim tu za zmago, ker točno vem, da sem zmagala le zato, ker ni šla v to kakšna fejst babnca, ki bi me z levo roko šišala...Moja hitrost hitre hoje je namreč- uuuuuu-daleč za brzino, ki jo imajo tej naši moški šampioni. Tudi, ko sem malo gledala rezultate in norme za na ta močna tekmovanja,... ojej, kje sem še jaz....
No, kakorkoli. Meni je hoja všeč, morda bom kdaj tudi kaj časa pridobila s kakšnim konkretnim treniranjem. Za teh pet tekmovanj namreč nisem potrenirala niti ene same sekunde... hitre hoje, namreč. Na tekmo sem šla in to je to.
Moram pa res čestitati Fabiotu in Vladimirju. Ej, folk, da njih gledaš...
Tu pa je res za aplavdirat. :laola
 hitrohodec
Za sedaj le koncno lestvico "1. Grand Prixa Slovenije v hitri hoji 2007" (skupno 5 tekem od katerih so prisle v postev najboljse 3 v zenski ter najboljse 4 v moski konkurenci):

ZENSKE

1. CUFER VALENTINA (Burja Vipava) 90 tock*

2. SEDEJ INGRID (S.D.Peklenk) 86 tock*

3. MIHELJ IRENA (Idrija) 84 tock*

4. PUHAR MIRA (A.K.Koper) 80 tock*

5. TRONTELJ MIRA (A.K.Koper) 79 tock*

6. JURLIN VLASTA (Veteran Zagreb) 60 tock

7. POTOCNIK MARINA (M N Z) 53 tock

8. HAUBRIH/PUKSIC JELENA (Veteran Zagreb) 51 tock

9. KLANCAR ANJA / 28 tock

10.CUNJA NADA (A.K.Koper 24 tock

11.PUNGERCAR METKA (Domzale) 23 tock

* Tekmovalke z vsaj 3 nastopi.

MOSKI

1. RUZZIER FABIO (A.K.Koper) 120 tock*

2. VERSEC VLADIMIR (S.D.Bizeljsko) 117 tock*

3. HAUBRIH ZELIMIR (Veteran Zagreb) 112 tock*

4. ZNIDARCIC MARJAN (A.K.Koper) 106 tock*

5. TRONTELJ MIRO (A.K.Koper) 71 tock

6. JURLIN KRESIMIR (Veteran Zagreb) 54 tock

7. MIKLAUCIC BOJAN (Idrija) 48 tock

8. SCHNEEBERGER MIRAN (Kladivar Celje) 47 tock

9. ANDREOTTI P.GIORGIO (M.C.Centro Lazio-Rim) 27 tock

10.GRICAR BRUNO (T O M) 26 tock

MAKOVSEK BOGDAN (Velenje) 26 tock

12.FIDEL STANISLAV (A.K.Koper) 25 tock

PODPECAN BOGDAN (Velenje) 25 tock

14.RONDAIJ PETER (VAD Ljubljana) 24 tock

15.PLEVEL DRAGO (A.K.Koper) 23 tock

16.KUNC DARKO (Hitre noge Senozece) 22 tock

* Tekmovalci z vsaj 4 nastopi

Ce bi mi kdo napovedal, da se bo letosnjega G.P. udelezilo kar 27 tekmovalcev (od katerih 22 iz Slovenije), bi ga imel za neumnega, zato moram reci, da mi je, za hitro hojo (predvsem pa v Sloveniji) izredno stevilo nastopajocih (lani se je tekmovanja v hoji udelezilo skupno le 6 tekmovalcev), v izredno spodbudo, da se pricnemo v prihodnji sezoni ukvarjati s to disciplino manj rekreativno in bolj uradno (kar pomeni z uradnimi sodniki in casomerilci). Z Hrvati smo se ze zmenili, da bomo v sezoni 2008 imeli skupen Grand Prix (letos so tudi Hrvati imeli svojega z 10 tekmami in tudi na tem sta se na prvi 2 mesti koncne lestvice uvrstila nasa Ruzzier ter Versec). Skupno bo G.P. 2008 vseboval 6 tekmovanj (3 v Sloveniji ter 3 na Hrvaskem), koncna lestvica pa bo upostevala tako za moske kot za zenske 4 najboljse uvrstitve. V Sloveniji bodo 3 tekme veljavne za G.P. bile v Slovenski Bistrici (01.06. v okviru D.P. Master - 3000m zenske in 5000m moski na stezi), 21.09. v Kopru (v okviru mednarodnega tekmovanja INTERCITY 2008 - 12 km na cesti M+Z) ter 13.12. v Kopru (v okviru Koprskega teka, ko bo tudi koncno nagrajevanje). Na Hrvaskem pa naj bi bila prva tekma junija v Zagrebu v okviru hrvaskega D.P. Master, 03.08. v Biogradu na moru (mednarodna tekma Master - 5000m na cesti) ter septembra na Ninu (hrvasko D.P. na 20 km-moski ter 10 km zenske na cesti). Ne smemo pa pozabiti, da imamo konec julija v Ljubljani tudi Evropsko Prvenstvo Master, kjer bodo na sporedu 2 tekmi in sicer 5000m na stezi M+Z ter 20 km moski ter 10 km zenske na cesti (s startom in ciljem na stadijonu), na katerih ne smemo manjkati, zato pa se bo treba le malo bolj potruditi in trenirati tudi hojo (to je za naso topko, ki bi se z resnejsim treningom lahko mocno izboljsala in ne bi gledala rezultate ostalih tekmovalk tako preplaseno!)
Ob tej priloznosti se zahvaljujem vsem, ki ste nastopili na letosnjem G.P. predvsem pa tistim, ki so se udelezili vseh 5 tekem in tako dokazali, da jim je hoja res pri srcu!
Se enkrat HVALA in v upanju, da se ne bo vec AZS macehovsko obnasala s to disciplino in jo koncno sprejela kot enakovredno vsem ostalim (kar tudi je), in jo po vec letih zopet uvrstila v program Drzavnega clanskega prvenstva, Vam zelim:

VESELE PRAZNIKE IN SRECNO V NOVEM LETU 2 0 0 8 !!!

P.S.: Prva tekma v hoji v Sloveniji pa bo ze 23. marca v Sezani (Velikonocna nedelja) v okviru Kraskega maratona, ki sicer ne bo veljala za G.P. ne bo pa zaradi tega manj vazna!
Prvič se javim po mojem prvem tekmovanju.

Rad bi se zahvalil vsem udeležencem, Fabiu in organizatorjem, predvsem
MB za organizacijo in za prijetno druženje.
Lepa hvala, lep dan je bil.
Vidimo se drugo leto, ko bo šlo bolj za res.

Lepo se imejte med prazniki in veselo in športno novo leto želim.

Športni pozdrav

mb napisal/-a:Kljub močni burji in nizki temperaturi je bilo v Kopru ta konec tedna pestro in zanimivo. Najhitrejši tekač 29. koprskega teka je bil mariborski atlet Sebastjan Jagarinec, ki si želi drugo leto nastopiti v Pekingu, pri nežnejšem spolu je zmaga pripadla domžalčanki Ajdi Sitar. V okviru prireditve, ki so jo vzorno izpeljali člani AK Koper, je bil tudi tradicionalni novoletni miting in tekmovanje v hitri hoji, kjer je nastopilo rekordno število udeležencev, med njimi tudi bivši italijanski reprezentant - hitrohodec Piergiorgio Andreotti iz Rima, nečak bivšega predsednika italijanske vlade Giulia Andreottija.

Zmagovalec 29. koprskega teka je postal Sabastjan Jagarinec.«Vesel sem zmage, kljub temu, da sem odtekel tekmo kot trening. Začel sem s pripravami na novo sezono, kjer se nadejam izpolnitev norme za nastop na OI v Pekingu, kjer želim nastopiti na 400 m razdalji« je zadovoljen dejal po zmagi povedal Jagarinec, 20 letni atlet AK Poljane, ki je zmagal pred klubskim kolegom Žigo Rajštrom, tretji pa je v cilj pritekel Klemen Semenič iz Atletskega kluba Koper. Med dekleti je bila najhitrejša Ajda Sitar iz AK Domžale. »V Kopru vedno rada tekmujem in tudi treniram, saj so tu pogoji za treninge tudi pozimi dobri. Za naslednje leto si želim stalnega mesta v slovenski reprezentanci in ponovitev zmag na DP ter v tekmovanju v gorskih tekih,« je razkrila načrte 16 letna domžalčanka, ki je v Kopru slavila pred sestrama Liono, ki je bila druga in Dorotejo Rebernik iz AK Poljane. V okviru prireditve so prizadevni organizatorji iz Atletskega kluba Koper izpeljali tudi novoletni metalski miting, kjer je v metu kladiva zmagala Zala Kotnik iz AK Koper z rezultatom 38,35 m, v suvanju krogle pa je slavila goriška atletinja Tatjana Devetak z 11,47. Posebej napeto in zanimivo je bilo v tekmovanju v hitri hoji na tri kilometrski razdalji, kjer se je s starta pognalo kar devet tekmovalcev in šest tekmovalk. Napeto zato, ker je bil boj za zmago do cilja zanimiv, saj je domačemu atletu Fabiu Ruzzierju ves čas sledil Bizeljčan Vladimir Veršec, ki tokrat ni pripravil presenečenja in je zmaga pripadla Ruzzierju. Tak je bil tudi končni seštevek točk po šestih tekmah za GP Slovenije v hitri hoji, ki so jo v AK Koper, na pobudo Ruzzierja, izpeljali v letošnjem letu na šestih tekmovanjih po različnih krajih Slovenije. Med nežnejšim spolom je zmaga, tako kot na zadnji tekmi v Kopru, pripadla Valentini Čufer iz TD Burja, druga je bila Ingrid Sedej, tretja pa Irena Mihelj. Tretje mesto v skupnem seštevku med atleti si je priboril hrvaški reprezentant Haubrih Želimir. Zanimivost tekmovanja v hitri hoji, ki jo Atletska zveza Slovenije noče in noče uvrstiti tudi na uradna državna prvenstva Slovenije, je tudi ta, da se je tekmovanj GP v hitri hoji udeležilo več kot 19 tekmovalcev in tekmovalk, med njimi največ slovenskih udeležencev, ob njih pa še hrvaški predstavniki, na zadnji tekmi pa tudi italijanski hitrohodec, Piergiorgio Andreotti iz Rima, nečak bivšega predsednika italijanske vlade Giulia Andreottija, ki je prav zato prišel iz Rima na tekmo v Koper. »V svoji športni karieri sem se udeležil tekmovanj na vseh kontinentih, na uradnih tekmah pa sem nastopil v kar 37 državah. Želel sem nastopiti na uradnem tekmovanju v Sloveniji in hvala organizatorjem, da so odlično prireditev izpeljali prav v Kopru, kjer ima moj prijatelj Fabio Ruzzier tudi svoj matični atletski klub« je po prireditvi povedal Andreotti, pred leti tudi italijanski reprezentant, v hitri hoji, ki je obljubil da pride v septembru ponovno v Koper, ko bo nastopil na mednarodni tekmi v hitri hoji Inter-city. »Ne vem če bo prišel takrat navijat zame tudi moj stric Giulio, ga bom pa vprašal,« nam je odgovoril na vprašanje kakšne stike ima s svojim stricem, s katerim se slišita tudi večkrat tedensko, a se, kot je dejal »športnik« Andreotti, o politiki ne pogovarjata.
 hitrohodec
Koncno se rezultati hitre hoje iz Kopra:

ZENSKE (3000m)

1. Cufer Valentina Burja Vipava 19'45"5
2. Sedej Ingrid S.D.Peklenk 21'42"2
3. Mihelj Irena Idrija 22'07"2
4. Puhar Mira A.K.Koper 22'39"0
5. Hocevar/Trontelj Silva A.K.Koper 23'30"9
6. Puksic /Haubrih Jelena Veteran Zagreb 25'23"8

MOSKI (3000m)

1. Ruzzier Fabio A.K.Koper 13'40"0
2. Versec Vladimir S.D.Bizeljsko 13'41"1