- 20 Okt 2008, 16:56
2. MTB duatlon Parenzana je za nami.
Že lani sem se ga imela namen udeležiti, vendar sem se premislila, ker nisem imela ustreznega kolesa. Letos sem najprej kupila MTB, šla na ogled kolesarske trase in potem ni bilo več ovir za udeležbo.
Vreme je bilo v nedeljo enkratno, tudi temperature idealne. Udeležba številčna. Celo žensk se nas je zbralo 12 - vsaj toliko, da smo imele konkurenco
.
Začeli smo s tekom okoli Grožnjana. Stekli smo navzdol po makadamski cesti proti dolini Mirne in že na prvem križišču bili neenotni
. Logično je, da je večina izbrala, lažjo varianto – tek navzdol, zato smo ji hočeš nočeš morali slediti tudi ostali. Tekli smo do cestne zapore, kjer nas je redar usmeril nazaj po isti poti v Grožnjan. Prepričana sem bila, da bomo morali potem odteči še nekaj km, zato sem nekoliko z rezervo tekla v breg. Še preden sem prisopihala do vasi, sem zagledala že najhitrejše tekmovalce na kolesih, ki so drveli proti nam in naprej po trasi bivše železnice. Čudila sem se, kako so mogli tako v kratkem času preteči določenih 5 km. Potem pa so tudi mene usmerili kar v menjalni prostor. Ni mi bilo čisto jasno
tako hitro še nikoli nisem pretekla 5 km
.
Na kolesu je bilo super. Zame ravno prav adrenalinsko
. Cesta rahlo nagnjena navzdol, mostički, nadvozi, tuneli, sem pa tja kakšna blatna luža, manjše in večje kamenje na poti… Najhitrejši so mi ušli, počasnejši me niso ujeli, tako, da sem skoraj celo pot vozila sama. V menjalnem prostoru v Livadah so mi povedali, da me zdaj čaka še 5 km teka. Tega res nisem pričakovala
. Nisem se znala odločiti, kakšen tempo še zmorem, zato sem začela verjetno prepočasi. Ko so me začeli prehitevati, sem nekoliko pospešila, vendar hitreje ni šlo.
Priznam, da sem bila na začetku jezna, vendar mislim, da je prav, da so nam zaradi skrajšanega prvega teka, podaljšali drugi tek, saj ta pravi duatlon meri: 5-20 -2,5 oz. 2,5-20-5
in ne kr neki. Pa še trasa teka okoli Livad je ravninska, v okolici Grožnjana pa bolj razgibana
.
Dobila sem dve medalji in v cilj prišla le malo prepozno, da bi si prislužila pol metra suhega mesa. Pa nič zato
pridem spet
.
Hvala organizatorjem za trud in vsem sodelujočim za družbo. Fino je bilo!
Toliko! Da ne boste prebirali le poročil o trekingu po Učki
.
Lp E.
Še tole bi skoraj pozabila:
rezultati: http://www.maratonumag.hr/rezultati/rez ... enzana.htm
fotogalerija: http://picasaweb.google.hr/predrag64/02 ... 6293898882

Že lani sem se ga imela namen udeležiti, vendar sem se premislila, ker nisem imela ustreznega kolesa. Letos sem najprej kupila MTB, šla na ogled kolesarske trase in potem ni bilo več ovir za udeležbo.
Vreme je bilo v nedeljo enkratno, tudi temperature idealne. Udeležba številčna. Celo žensk se nas je zbralo 12 - vsaj toliko, da smo imele konkurenco

Začeli smo s tekom okoli Grožnjana. Stekli smo navzdol po makadamski cesti proti dolini Mirne in že na prvem križišču bili neenotni

Na kolesu je bilo super. Zame ravno prav adrenalinsko

Priznam, da sem bila na začetku jezna, vendar mislim, da je prav, da so nam zaradi skrajšanega prvega teka, podaljšali drugi tek, saj ta pravi duatlon meri: 5-20 -2,5 oz. 2,5-20-5

Dobila sem dve medalji in v cilj prišla le malo prepozno, da bi si prislužila pol metra suhega mesa. Pa nič zato

Hvala organizatorjem za trud in vsem sodelujočim za družbo. Fino je bilo!

Toliko! Da ne boste prebirali le poročil o trekingu po Učki

Lp E.
Še tole bi skoraj pozabila:

Nazadnje spremenil AinE, dne 21 Okt 2008, 06:12, skupaj popravljeno 1 krat.