Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Čeprav zadeva ni uradna, si zasluži omembo na tem forumu.

Danes sem zvedel kako je ta tek "nastal" in kdo je "kriv" za to. To je človek, ki danes tudi praznuje.

V dežju se nas je zbralo cca 60 tekačic in tekačev. Barve tekaškega foruma sem zastopal le jaz, kolikor mi je znano. Ostali člani foruma so nastopali za svoje matične klube. Prevladovali so seveda domačini, kar je bilo za pričakovati.

Tekma sicer ni bila čisto tekmovalna, vendar smo po mojem vsi kar tekmovali, če že ne z drugimi pa vsaj sami s sabo. Tudi, če nebi za štarnino dobili ničesar, bi bil zelo zadovoljen, saj sem izvedel en dober trening moči. Res pa je, da sem tekel, kot sem trenutno sposoben in hitreje nebi mogel iti. Vseeno pa smo za 10 EUR dobili majice, nogavice, kemični svinčnik, blokec, topel obrok, čaj, kilometrske oznake na progi, medalje (najboljši še pokale). Pika na "I" pa še obilo slaščic, darilo našega slavljenca.

Dobrih 11,5 km dolga proga je bila težka, mokra in blatna. Na vrhu celo sneženje. Začel sem počasi in postopoma stopnjeval (kolikor sem lahko). Glede na to, da pri gorskih tekih tempo ni ravno merodajen, sem si za spremembo meril srčni utrip. Povprečje 177, maksimalni 188, kar pomeni, da sem bil stalno v rdečih številkah. Do vrha pritekel v dobri urci (čisto točno ne vem, zdi se mi da 1h, 5min.), kar je absolutno zadostovalo za 9. ali 10. mesto (tudi tega ne vem :oops: ). S tekom zadovoljen, glede na to, da ne treniram klancev in da se sedaj pripravljam na krajšo razdaljo.

Družba super, organizacija tudi. Nimam nobenih pripomb. Pa še dol sem šel z avtom (čeprav sem imel na začetku namen tudi dol teči).

Hvala Dolenjci, da ste me za en dan sprejeli v svoje vrste.
Uporabniški avatar
 tae
Ha, ha, ha, jaz sem še daleč od gorskega tekača.
 damjan10
Cestitke vsem tekacem in pohodnikom, ki so uspesno opravili z vcerajsnjim izzivom!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA