Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Zgleda se bom lahko kmalu specializiral za izbor zanimivih tekaških destinacij s pripravo turističnih ogledov. Tudi tokrat je bilo prijetno. Na Ciper smo se odpravili v petek popoldne iz Dunaja(SkyEurope).

Apartma smo najeli v Pafosu, kjer je bil v sončni in vetrovni nedelji tek(maraton, polovička in desetka). Na organizatorjevi strani je pisalo: "The course is totally flat.."in to sem tudi pričakoval. Na veter sem po malem računal, a ko se je proga na osmem kilometru postavila pokonci, sem iz obupa že skoraj shodil. Tempo mi je padel, izgubil sem vso motivacijo, pa še tekel sem skoraj celotno pot sam. Štirikrat smo srečali sicer tekače pred seboj in one za nami, kasneje tudi tekače na desetki, a me je k hitrejšemu tempu pripravil šele en Grk, ki je imel ob sebi kolesarja in sem si rekel, če zmore on, bom pa še jaz. In sva šla zadnje kilometre okoli 4.0(vse ostale razen prvih sedmih si pa lahko sami zračunate). Garmin mi je nameril 140 metrov dvigov, najvišja točka pa je bila 40m nad morjem..

Tokrat je bilo vse skupaj dovolj le za 1.29.39, kar je seveda daleč od načrtovanih časov (sem si pri kolegici že sposodil knjižico - "Program omejevanje želja"), a zaključil vesel, da sem tokrat pretekel brez nadležnih krčev. Morda bo prihodnji teden v Novem Sadu malo bolje. Realno ne računam več na zmago v stavi na polovički, morda le še na osebni rekord. No, ja spet mi je uspelo priti v prvih 10%, a to seveda ni bil cilj stave..

Zato je bilo pa naslednjih pet dni pohajkovanja po prečudovitem, čist pomladanskem Cipru nepozabno. Z avtom smo naredili preko 1600 kilometrov po levi, obrali skoraj vse vasice zahodnega dela, Laro, kjer se valijo mlade želve, obiskali nekaj gorskih samostanov v pogorju Troodos, raziskali več antičnih nahajališč, se prepustili vodenju prijaznih žlobudravih domačinov, se sprehajali po neskončnih peščenih plažah, opazovali graciozne flaminge na slanem jezeru, preizkusili jagnjetino na šest in en način, mezili ribe, preizkušali vino v kleteh na preko 1000m višine, se čudili poželjivim pogledom Turkov z obzidja Nikozije.. Edino kopali se nismo. OK, jaz sem se po teku namočil do kolen v bazenu, ki je bil na terasi, a sem po dobri minuti kar poletel pod vroč tuš.

Vreme je bilo prijetno toplo, le en dan je med kosilom deževalo, pihalo pa v glavnem le prvi dan in na dan tekme. Žal.

Sem prinesel domov cel kup vodičev, kart, elektronskih pripomočkov in planiranih poti, tko da če še koga zamika, mu jih lahko z veseljem posodim.

Obisk (s tekom), pa z veseljem priporočam vsem!

btw. celoten (9 dnevni) izlet z vsemi plačili letala, najema avta, apartmaja, parkirnine, prehrane, pijače, štartnine,.. nas je prišel manj kot 500€ na osebo
Uporabniški avatar
 tae
Aleš, pri tebi mi je všeč, da se vedno malo razpišeš (tako, kot jaz) :D .

Še vedno si dober (res pa je, da si bil včasih še boljši). Želim ti, da ti v Novem sadu uspe podreti tvoj rekord ne glede na čas in prvi del stave. Za drugi del imaš še nekaj časa.

Boš sedaj Sežano spustil ali niti ne ?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA