- 19 Apr 2009, 17:40
Medtem, ko so eni tekli pod Kriško goro, smo drugi tekli na Notranjskem na Križno goro. Sam sem se teka udeležil tretjič. Tek je precej taktičen (mal naravnst, klanc, malenkost navzdol, nato naravnost, nato pa progresiven klanc do konca), prvič, leta 2007 sem res skoraj izdihnil, saj je bila to moja prva tekaška "tekmovalna" preizkušnja v življenju, lani sem z obilo treninga do teka (300km od jan.) za 2 min popravil p.b., letos pa kljub malo tekaške baze (okoli 100-150km, ne štejem več) a veliko smučarsko tekaških km (okoli 1000 od nov.) sem med tekom prvič res užival. P.b. sem res popravil samo za 30 sek., a važn je tisti občutek - da ti kar gre. Po uri sodeč sem se premalo potrudil, saj je max. pulz prišel komaj do 174, lahko pa bi nekje do 185. A v dobri organizaciji Notranjskega tekaškega pokala in (tradicionalni) dežni prhi, sem le pritekel srebrno medaljo domov, jupi
. Drugo leto napadam magično mejo pod 20 min., ki mi je tokrat za 16 sekund ušla - nekako sem tekel bolj sam, prvih pet absolutno mi je ušlo za 1 min, ostali so malo zaostali in se nisem imel s kom "dajati" v stilu mož na moža - zato pa sem malo bolj užival do cilja...
Bravo, vsem otrokom, da se v tolikšnem številu udeležite teh tekov na NTP in da se tako potrudite. Se mi pa kar malo smilijo na cilju, ko jim je vsem slabo, bruhajo in imajo bolečine v trebuhu - ampak tisti ki bodo vztrajali bo še kaj iz njih. Bolje šport kot droga, (čeprav je šport tud ene vrste droga)
Torej vsi športniki zasvojenci, ki se radi zadevate od endogenega morfija (endorfin), vabljeni kmalu na naslednjo tekmo NTP, (medvedji) tek na Slivnico.
Aleš

Bravo, vsem otrokom, da se v tolikšnem številu udeležite teh tekov na NTP in da se tako potrudite. Se mi pa kar malo smilijo na cilju, ko jim je vsem slabo, bruhajo in imajo bolečine v trebuhu - ampak tisti ki bodo vztrajali bo še kaj iz njih. Bolje šport kot droga, (čeprav je šport tud ene vrste droga)
Torej vsi športniki zasvojenci, ki se radi zadevate od endogenega morfija (endorfin), vabljeni kmalu na naslednjo tekmo NTP, (medvedji) tek na Slivnico.
Aleš