Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

skorc
Pisal se je 19.05.2009 in skromna četica mariborske sekcije TF-a se je zbrala na Grajskem trgu v Mariboru, da opravi prvi spritn po Radencih. :)

Ob 17.45 smo se pred startnim balonom našli:
- Klatež,
- Aljoša,
- Sašo,
- Darjan,
ter moja malenkost.

Prijave so potekale hitro, prijazne deklice za prijavnim pultom so vsakemu izmed nas potisnile v roke majčko in bon za NES, ki ti prizna 20€ popusta pri nakupu nad 50€. Hervisovih bonov letos ni bilo.

Start se naj bi zgodil natanko ob 18.00, a so se prve vrste odločile, da malo pohitrijo zadevo in startajo 2 sekundi pred pokom pištole. Sam sem se strinjal z njimi in jim sledil. Kaj hočemo, prej kot končamo posel, prej bomo lahko šli na Lampiončke.

Začetek trase je bil običajen, prav tako gužva. Standardno prehitevanje, poskakovanje in prerivanje je potekalo mimo KBM-a, proti mesarskem prehodu na Lent. Za Dravo se je situacija že umirila. Tu se je dalo prehitevat že po cesti in po travi za Dravo. Nekoliko bolj sproščeno je potem potekalo mimo Studenške brvi, pod Koroškim mostom in pozor letos prvič izjemoma, čez Koblarjev zaliv in proti mariborskem otoku. Ko smo se komaj dobro ogreli je pred mostičkom na otok stal že balon za cilj.

V cilju se je celotna ekipica (z izjemo Darjana, ki se je smukal okrog nedelujočega laškega jurčka) ponovno sestala. Malo smo poklepetali, skupno ugotovili, da se bo potrebno bolj resno udeleževati tudi krajših tekov in spoznali, da nimamo kam na analizo. Jurčki niso delali, na stojnici smo dobili vsak po lonček vode ali pa izotonika in to je bilo to. Pa drugič... Suma, sumarum bi lahko rekli, da smo imeli eno prijetno, tradicionalno druženje.

Sledil je še lahkotni tek nazaj proti Pristanu kjer je čakal avto, domo pod tuš potem pa tradicionalna študentske čaga - Lampiončki. :)

Pa še moj log iz SUUNTO-ja:
DIST: 3,75km,
SPEED: 3,53 min/km
TIME 14 min 32 sek.
skorc napisal/-a:in spoznali, da nimamo kam na analizo. Jurčki niso delali, na stojnici smo dobili vsak po lonček vode ali pa izotonika in to je bilo to. Pa drugič...

Še dobro, da mo se odločile, da analiziramo kar v La Cantini :wink:
nesov tek je v suši podobnih rekreativno/športnih prireditev v mariboru prav gotovo svetla točka in se je z veseljem udeležimo vsi člani naše družine. a če se mesto pripravlja na organizacijo univerziade, kulturne prestolnice evrope in podobnih okrasitev s perjem bi bilo nujno organizacijo izboljšati v naslednjih prvinah:
-trasa proge naj bo rezervirana le za tekače in ves čas prireditve zaprta za promet,
-cilj pri otoku je dober, a mešanje športne prireditve s pijanko - lampiončki zgreši namen tovrstnega teka
-tek traja dokler zadnji tekač, pa čeravno je to štiriletni malček s starši, ne pride v cilj in v tem času naj bo proga enako zaprta kot za najhitrejše,
-smiselno bi bilo razmišljati o ustalitvi trase, merjenju časa in uvedbi kategorij z razglasitvijo. slabe štiri kilometere bi moral preteči prav vsak in organiztator bi lahko prenesel nekatere organizacijske kvalitete od drugod (tek na grad, vetrov tek, radenci...)
-število gledalcev in vzpodbujanje ni domena organizatorja. a ob višjem nivoju prireditve pride tudi to.
-štartni in ciljni prostor bi lahko ponudil manj hrupa in več vsebine. na teku je precej mladih in malčkov in prav njim ustvarjamo sliko o telesni aktivnosti.
podžupan je pred tekom dejal, da je organizacija v pristojnosti najboljšega. kaj bi šele bilo če temu ne bi bilo tako.
 skorc
Ne bom zagovarjal ne enih ne drugih, ker sem bil zadovoljen na obeh prireditvah pa vendar...

Gostincar, kaj je boljši zgled otrokom, glasba in veselje študentov na startu/cilju NES-ovega teka ali vojaški avto pred katerim je miza s puškami na startu/cilju maratona v Radencih?

Pa čestitke vsem, ki ste se teka udeležili z otroci. Mislim, da sem vas videl kar nekaj, ki ste malčle bodrili na tej trasi. Dobri ste, pa vaši malčki tudi, da ste prišli do cilja. Le tako naprej! ;)
Tradicionalni Nesov tek sem nameraval izkoristiti za počasno regeneracijo po Radencih, a se je kaj hitro to spremenilo v hiter tek s prehitevanji in izogibanjem ovir na trasi, saj sem opazil, da sem hitro prišel k sebi po Radencih in da ni nobenih posledic na mišicah. To še enkrat potrjuje mojo dobro pripravljenost na maratonu v Radencih in pameten tek z izredno koristnimi nasveti zajca Zdravkota glede na razmere.

Nesovega teka se je udeležila, tako kot je že Skorc napisal mala četica TF-jevcev in prav prijetno je bilo poklepetati na štartu in seveda na cilju - čeprav brez prave analize (jo imamo v dobrem).

Potem je sledil počasen sprehod ob Dravi proti domu in tako je bil pod streho še eden od vsakoletnih Nesovih tekov v Mariboru.
Čeprav rahlo utrujen po Radencih,sem Nesov tek odtekel relativno hitro.Za progo sem porabil malo manj kot 14 min. kar pomeni tempo kar nekaj pod 4 min./km.Ampak štos je v tem,da me je vstrajno spremljala naka pernata pojava-na debelo odeta v kostum-najbrž kak piščanec."Ala mu vera" pubecu.Kolko bi ta tip lahko laufal v tekaški opremi.
Prav rad bi vedel kdo je to bil in še enkrat - iskrene čestitke ! :hehe:
Hojla!
Jaz pa sem za en mesec prestopil med kratkaše in mi je bil ta tek začetni test, kje sem... :wink:
Lep tekec, udeležba za Maribor neverjetna (če sem prav ujel podatek, ki ga je povedal napovedovalec, nas bi naj bilo 1.100 :shock:).
Edino nekaj standarnih forumcev sem pogrešal. :--

Prejšnji cilj mi je bil bolj všeč - se je dalo nato poglobljeno analizirat v Štuku. :drink
Sedaj pa smo se sicer malo pomenili, ker pa ni bilo pravega mesta za analizo, smo se tudi kar hitro razbežali.
Vse pove stavek moje žene, ki ga je rekla, ko sem prišel domov: "Kaj si že doma?"
Tega ne slišim prav pogosto... :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA