Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lp!

Včeraj popoldne oz.proti večeru je bil v Dolenji vasi pri Ribnici tradicionalni tek po "Lončariji" , katerega se je udeležilo kar precej TF-jevcev (eni v "uniformah" nekateri pa v "ilegali") zato sem pričakoval, da se bo kdo od njih oglasil in kaj napisal. Pa ni glasu, zato napišem nekaj vtisov, ker smatram, da si je prireditev to zaslužila.
Tekaška prireditev, ki se je vživela v "Lončarijo", je bila izpeljana standardno dobro brez kakršnih odstopanj, mislim da na zadovoljstvo vseh sodelujočih kot prirediteljev.
Na progi glavnega teka na 9.4 km, ki je speljana v obliki osmice po okoliških vaseh in ki je po mojem mnenju ena najlepših pri nas, se je zbralo 184 tekačev, med njimi kar veliko tistih najboljših pri nas.
Značilnost letošnjega teka je, da je bil "Primorsko" obarvan. Poleg nekaterih standardnih udeležencev tekov na Dolenjskem iz tistih koncev je Ferjančič Tomaž iz Vipavske doline pripeljal močno ekipo mladih tekmovalcev iz ŠD Nanos iz Podnanosa. Poleg osebne uvrstitve jim je bil cilj ekipno zmagoslavje (čeprav ni bilo to bolj posebno ovrednoteno - le medalje) kar jim je tudi uspelo. Enakovredno z njimi sta se kosala "domača" triatlonca (Cebin in Pelaj, ki sta bila prvi in tretji skupno) vendar je med prvimi osmimi bilo kar 5 Primorcev.
Kot sem že omenil je bilo na teku kar nekaj TF-jevcev, nekateri se lahko vidite na fotografijah, ki so v galeriji na spletni strani Društva Marathon. Pozornost sodelujočih in občinstva je vzbujala tudi prikupna "kiklca".
Prizadevni organizatorji bodo naslednje leto spet organizirali ta tek (v to ne dvomim) in mislim, da se nas bo večina spet srečala tu in da se bomo imeli vsaj tako prijetno kot tokrat.
Zaradi same bližine Dolenje vasi Loški dolini in pohval, ki sem jih slišal od od kolegov, ki so tam že tekli, sem se odločil, da se letos tudi sam udeležim tega teka. Že pred štartom sem opazil kar nekaj kolegov ( enih 8 ) iz mojih krajev in bližnje okolice s katerimi se srečujem predvsem na tekih za Notranjski pokal ( NTP ) Vsi skupaj smo bili veseli, da sta se kar dva naša tekača prebila na stopničke. Ena izmed njiju je bila tudi "kiklca" ( Mojca ), ki smo jo še posebno glasno pozdravili ob prihodu na zmagovalni oder. Bravo Mojca, pa tudi Jure si zasluži vse pohvale za odličen čas pri teh letih... :laola
Kar se mojega rezultata tiče, je pa tudi čisto v okviru mojih zmožnosti in pričakovanj.( 39,11 ) Morda bi tekel minuto bolje, če bi bilo manj vročine in sparine v zraku...
Tudi organizacija se ni izneverila mojim pričakovanjem. Res je bilo vse na nivoju in za čisto desetko. :clap:
Najbolj me je presenetilo ogromno ljudi ob progi, ki so nesebično ploskali vsem in nas vzpodbujali v tekeških pogojih in pa zelo okusno pecivo, ki so ga z nasmehom in s prijaznostjo ponujale mlade deklice na prireditvenem prostoru...
Proga je zaradi svoje osmice res nekaj posebnega in atraktivnega, je pa precej ravninska in skoraj v celoti speljana po soncu, zato ravno ne bi mogel reči, da je ena izmed boljših. Osebno raje tečem po reliefno razgibani progi in po senci ( najbolje v gozdu ).
Torej, ta tekma me je navdušila v vseh pogledih in zagotovo bom naredil dobro reklamo, da se drugo leto vrnemo iz Loške doline še v večjem številu...
Po vsem, kar berem in kar sem že prej slišal o teku po lončariji, bom res moral enkrat doživeti dogajanje v živo...včeraj mi ni veliko manjkalo: pri povratku z dopusta bi šel na Kočevje namesto na Ilirsko Bistrico, sproti pa bi se ustavil še v Dolenji vasi pri Ribnici... :cry:

Čestitke vsem tekačicam in tekačem, vem da ste se vsi potrudili po svojih najboljših močeh :!: :clap:

LP, vencelj
Pozdravljeni ljubitelji teka in udeleženci Lončarije

no da se še jaz malo oglasim, kot član organizacijskega odbora. Veseli nas, da vam je TEK PO LONČARIJI prirastel k srcu in da se pri nas dobro počutite. Tudi nam je lepo, ko nas obiščete, saj takrat naša vas "zaživi"- domačinom ta prireditev ogromno pomeni-kot ste tudi sami lahko opazili. Lepo je slišati pohvale, ki ste nam jih namenili, sprejemamo pa tudi kakšno "grajo", da bomo drugo leto, ko se zopet srečamo še boljši. Zahvaljujem se vam, da ste prišli in s svojo udeležbo potrdili, da se v ta kraj radi vračate, pa naj tako tudi ostane. Hvala tudi za dobra mnenja o Teku po Lončariji, zavedamo se, da ste vi tekači naša največja reklama, zato še enkrat HVALA! Želim vam še veliko uspeh in se vidimo na 9.teku po LONAČRIJI 2010.

lep pozdrav,
Samo Pogorelc

P.S.:Galerija in rezultati bodo objavljeni na spletni strani našega društva malo kasneje, ker je naš administrator na dopustu.
Evo, še jaz, da na kratko opišem moj 5. nastop v lončariji 8), sem opazil, da sem kar reden tekaški gost na tem teku že od samih mojih začetkov ukvarjanja s tekom :roll:
Drugače pa tradicionalno zelo dobro organizirana prireditev, kjer nisem opazil nobenih pomanjkljivosti, res se vidi, da cela vas živi za to prireditev... :clap: :cast1:
Z mojim nastopom oziroma uvrstitvijo malo manj zadovoljen, sicer ne vem ali je v lončariji vsako leto težja konkurenca ali sem pa jaz vsako leto slabši :? :evil:, no kokrkoli že 57. mesto absolutno mi ni ravno v ponos, še manj rezultat 37.25 min, res ne vem kaj letos delam narobe, da imam povprečno minuto in pol slabše rezultate kot lansko leto :?: :idea: :arrow: sicer tudi na treningih ni in ni prave moči...
Kokrkoli že, letos je bila zopet z menoj moja boljša polovica, ki je navijala in slikala tako, da sem se po golažu oziroma razglasitvi rezultatov odpeljal novim izzivom naproti...
No, drugo leto se verjetno zopet vrnem v lončarijo... :D

Lp! :wink:
Prvič na teku po Lončariji, ker ponavadi ne utegnem, ker imam službene obveznosti (sobota je čas za poroke :) )

Spet sem imel poln avto :) . Z mano je bila moja boljša polovica Marjana, ki žal zaradi poškodbe ni tekmovala, je pa zato bila najboljša navijačica, Maca 56 in pa prvič z mano Kengurujko.

Organizacija je super, pa tudi tek mi je všeč, ker poteka po lokalnih cestah po razgibanem terenu. Všeč mi je bilo ker se teče v osmici in tako tečeš dvakrat skozi štartno - ciljni prostor, kjer navijačev ne manjka. :clap: Pripomb nimam nobenih. Če mi bo čas dopuščal se bom še vrnil.

Edo-brko, prej pa nisem mogel napisat poročila, ker smo prišli zvečer domov in se je bilo potrebno hitro spravit v posteljo, saj nas je že v nedeljo zjutraj čakal nov tek v Kropi. :)
Ne samo, da je bil to moj prvi tek po Lončariji-to je bil tudi moj prvi organiziran tek izven Ljubljane in tudi večja kilometraža :oops:

Da je bilo vse skupaj še lažje-se imam za zahvalit trem novim prijetnim tekaškim prijateljem-Rosi64, Marjana in Maca 56 :D :D in pa ne smem pozabit Erike-ki je solidarno tekla z mano do konca (drugi krog)-v mojem začetniškem tempu... Maca56 pa prvega :wink:
Je bilo pa tam tudi kar nekaj drugih znanih obrazov... :)

Vzdušje res super :laola , le prevroče je bilo za moje mnenje....

Ugotovitev: bo treba počas nehat kadit, pa bomo šli še mal hitrej :lol:, za začetek pa je bil čisto zadovoljiv rezultat :mrgreen: :mrgreen:
Ja, težki so tile tekaški začetki.... :mrgreen: :mrgreen:
Nazadnje spremenil kengurujko, dne 07 Jul 2009, 15:00, skupaj popravljeno 3 krat.
Najprej pohvale organizatorju in domačinom, ki res dihajo skupaj s prireditvijo (veliko glasnih gledalcev ob progi in v cilju)!
Proga in oklica lepa, všeč pa mi je predvsem oblika proge (osmica).

Nekaj slik iz cilja:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

LP Tomaž
Štirje frendi so mi rekli, da gredo in smo šli. Ker sem se blata in razmočene trave gozdov ter pašnikov iz preteklih dni nekoliko zasitil, sem se s takšno ekipo, zelo rad po dolgem času podal na ravninski tek. Malo sem se bal, kako bodo fantje odreagirali glede te tekme, saj so do sedaj v glavnem obiskovali Ljubljano in Radence. Zdelo se jim je tako nobel in fajn, da smo ekskurzijo zaključili daleč po polnoči, na neki kamniški terasi, v objemu "stoletnih" kostanjev! Ni nam bilo lahko :lol:
Lončarija je izpolnila pričakovanja tako glede tekme same, kot tudi postrežbe. Miza je bila dovolj trdna, da smo lahko močno analizirali. Verjetno nas je predvsem to, tudi najbolj užejalo :wink:
S tekom sem lahko zadovoljen, ker je moj ego izstavil ravno toliko čekov kot jih je telo še lahko podpisalo 8) Z zaključnim cca. 800m šprintom vred, v katerega me je "prisilil" gospod "with la moustache :wink: " in svaka mu čast :clap: , ker ga je žgal....žgal!
No, tko je to bilo, letos v Dolenji vasi.

Čestitke konkurenci, predvsem pa Urošu, Matjažu, Klemnu in Maretu, ki je segel daleč preko tistega, čemur je pravil-limit!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA