Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

marjan
Lep pozdrav iz Bovca

Danes se je odvila revijalna treking tekma na Tolminskem.

Ultro (tafrdamano) so organizatorji dodobra popoprali, tako da upravičeno nosi tako ime. Orientacijsko je bila kar zahtevna, še sreča, da je bil z mano lokalni matador g.Danilo Flander, ki me je vodil po poteh (beri šlepal sem se :wink: ).
Vendar pa treking nosi čar izgubljanja in tudi midva sva ene trikrat kar konkretno podaljšala pot :D Tako, da sva premagala namesto uradnih 42 km z 2000 višine, vsaj 45 km. Vseskozi sva se tolažila, da je to trening in četudi je tudi kak km več, nič zato.

Tudi dve oštri tekmovalki sta nama dihali za ovratnik, tako da sva se morala kar pošteno preznojiti, da ubraniva moški ego :D
Še s tega mesta ene velike čestitke Nežki in Nataši za res uspešen tempo.

Organizatorji so nas pocrkljali z raznoraznimi zadevščanimi, še spominska darila so nam dodelili, tako da org. slovenske treking lige z lahkoto Tolminčane sprejmete v svoj krog organizatorjev. So danes naredili izpit z odliko :clap:

Naj še kdo drug kaj doda, zato samo še treking pozdrav,
Marjan

p.s Če koga zanima še čas, midva z Danilom točno 8 ur, vražji punci pa dobro uro za nama.
 JohnK
Pozdravljeni ljubitelji trekinga in tudi izgubljanja. Saj mislim, da je prav v tem tudi čar take prireditve, da se malo debatira, kje si šel, joj kako si ga u... Ali pa kako dobro te zavede domači poznavalec terena (ni bil tak zavojevalec samo Danilo). V imenu organizatorjev se zahvaljujem vsem za udeležbo in prepričan sem, da ni odšel nihče nezadovoljen iz Tmina in da se še vrnete, tako in drugače. Mi pa smo zadovoljni, ker se ni nihče izgubil (tudi, če ste se na trenutke izgubljali), ker ste se vsi celi in zdravi vrnili v cilj in ker ste, kljub utrujenosti izžarevali zadovoljstvo. To nam daje zagon, da bomo naslednje leto pripravili prav tako zanimivo prireditev - VABLJENI!
LP JOhn
 AinE
Pridružujem se Marjanovemu mnenju. Sprejemni izpit za STL je po našem mnenju narejen z odliko. :cast:
Tudi mi smo imeli na Takratkici prijazna domača vodnika, ki sta nas potrpežljivo počakala, če smo zaostali. Razkrila sta nam stare bližnjice, imena okoliških vrhov, kje je najboljša gostilna na Tminskem,... Prijazni sirar Gugala iz Zatolmina nam je posregel z beljakovisnko bombo – sirotniko. Na cilju smo bili tudi mi s Takratkice grofovsko postreženi in nagrajeni. Dobili smo celo skupinsko fotografijo s štarta, ki nam bo lep spomin.
Drugo leto pridemo spet in verjetno še kdaj vmes, da si bolj z andrhtjo ogledamo korita, se povzpnemo vsaj na Kozlov rob, gremo na rafting :D , po Kobariški zgodovinski poti, čez most po modrost ...
Tminski migavci najlepša hvala za prijeten dan, E.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Če se le da, izkoristim vsako priliko za obisk Tmina, saj me nanj vežejo prekrasni spomini iz otroštva... Spomin seže tudi k vsem tistim kotičkom v okolici, ki so tako lepi ter unikatni, da bi jih najraje vsak dan obiskoval, če bi bilo to možno.:D

Zato, seveda, ni nič čudnega, da sem se v hipu odločil za obisk tega novega športnega dogodka, ki je dobil pravo tminsko ime: Migajne ... :wink: Sprva sem nameraval prehoditi 20 km, a sem bil s svojim navdušenjem za ta dogodek tako prepričljiv, da se je še moja Silva odločila, da gre z menoj, seveda pod pogojem, da greva na najkrajšo varianto. Odločitev je s tem dokončno padla. :!: En telefonski pogovor je našo posadko prav kmalu povečal na 4 člane, ... še prijatelja Slavka ter Tomaž. :) Zmenili smo se, da se trekinga ne bomo lotili na tekmovalen način, ampak se bomo podali na sprehod, jaz pa naj bi poskrbel za to, da bi bil naš izlet še "mičkeno" poučen. 8)

Da bodo vrli Tminci pripravili nepozaben dogodek, sem vedel že vnaprej, zato ne bom ponavljal besed iz predhodnih postov. Organizatorji so v ta dogodek poleg pridnih rok vložili tudi svoja srca (Poleg same organizacije, ki je potekala na najvišjem možnem nivoju, se je s strani udeležencev prav čutilo, kako JOhn s svojo ekipo dobesedno "diha" s tem; novim trekom. :cast1: ). Svoje je k vsemu naštetemu pripomoglo še čudovito vreme. :clap:

Mislim, da smo kar vsi, ki smo se udeležili tega prvenca, obljubili, da prihodnje(a) leto zopet pridemo. :D

Skratka, na pohodu smo zelo uživali, klepetali z ostalimi udeleženci ter prebivalci vasi, skozi katere smo hodili. Pa, pri sirarju Gugali smo ob sirotki kar dolgo počivali. (Tam sva bila s Silvo tisti dan še enkrat, saj je bilo potrebno odnesti domov tudi nekaj odličnega Tolminca. :wink: ) No, počitkov smo med pohodom tudi sicer imeli kar veliko, saj nismo le "nizali" žigov, ampak smo si vsako znamenitost, zlasti Korita, podrobno ogledali. 8) A je pot vseeno tako hitro, celo prehitro minila. :( :wink:

Tminci so nas presenetili tudi na cilju, saj so nas v nasprotju s svojo predhodno najavo, presenetili z bogato biro nagrad ter spominkov. Tudi jedača je bila "kot se šika", pirček je tudi padel. Nič čudnega ni, da sva s Silvo na Sotočju vztrajala še kar nekaj časa ter ploskala prihajajočim junakom daljših variant. :clap: Naj ponovim, bravo JOhn s svojo ekipo in ... na svidenje na prihodnjem Tminskem miganju. :laola

Pa še ena najava :arrow: V 2.tednu avgusta bom počakal en lep dan ter ponovno obiskal Tmin. Najprej bom (magari v solo izvedbi) prehodil Grofovsko varianto (21km), nato skočil v mrzlo Sočo, obhodil Tminske ulice, za zaključek pa pri Gugali nabavil še sir, ki bo nato "šel" z nama na morje. :D :) :wink: JOhn mi je (medtem sem opazil, da s svojim postom tudi ostalim) že poslal vso potrebno dokumentacijo za "travelling" :arrow: torej obljubim, da se pri Grofovi vodi ne bom izgubil, ostalo pa poznam skoraj "kot svoj žep". :wink:

PS:
Med potjo sem z svojim GSM aparatom naredil tudi nekaj fotoutrinkov (škoda, ker tako jih je tako malo).
Uporabniški avatar
 Dule
Je bilo lepo, prav po grofovsko je bilo tole migajne akuol Tmina :D Vseh 21km sem opravil v družbi domačinov Tminskih migavcev, katerim se zahvaljujem za vodenje po trasi :clap: . Tako mi zemljevida ni bilo potrebno uporabljat, razen občasno sem iz firbca pogledal kje sploh sem.. :lol: Tako je bilo en sam užitek predajanja prelepim razgledom in razlagam o pestrem zgodovinskem dogajanju na tem območju.
Pohvaliti moram tudi organizatorje in šefa JOHNA, ki so prireditev opravili z odliko in si vsekakor zaslužijo uvrstitev v program slovenske treking lige :!: Tudi prireditveni startno ciljni prostor je atraktiven ob sotočju dveh rek: Tolminka (ki je par stopinj hladnejša od sosednje) in Soča (za tiste ki imajo radi toplo vodo).. 8)
Se vidimo naslednjič zagotovo :)
Obljuba dela dolg, zato sem danes s Silvo, Darinko in Borisom ponovno obiskal Tmin. :D
Medtem, ko so oni uživali med sprehodom po Tolminu in okolici ter sončenjem na Sotočju (Boris se je kar precej časa namakal v Soči), sem jaz obhodil Grofovsko pot. Pot je prekrasna in vam jo toplo priporočam. 8) Edini pogoj je, da vsaj nekoliko poznate okolico Tolmina. :idea:
Po nekaj urah hoje (ter teka) sem se na Sotočju tudi jaz pridružil svojemu spremstvu, nemudoma skočil v hladno Sočo, nato pa se ob hladnem "točenem" še izdatno spočil; pa sem bil kot prerojen. :wink:

Samo še sir v Zatolminu smo nabavili, se na kratko sprehodili po Mostu na Soči ter jo "odpujsali" čez Kladje proti Kranju. :)

Nekaj slikovnega gradiva poteka Grofovske poti, s poudarkom na "kontrolnih točkah", se nahaja tukaj. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA