Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Točno tri mesece po mojem flirtanju z rešilcem v Jesolu lahko končno spet rečem, da gre vse tako kot bi moralo iti. Kratko in jedrnato, minuto sem zaostala za svojim PB, po včerajšnji TF 10ki v Domžalah super rezultat.
Vzdušje pa ves čas fenomenalno, ob progi malo morje navijačev, všeč mi je bilo tudi to, da so se reševalci okoli vozili s kolesi in že sami opominjali tekače na morebitne težave.
Rezultati:
http://www.pentek-timing.at/
Po včerajšnjem 1. blejskem polmaratonu sem bil malo skeptičen glede teka na Vrbskem jezeru, a se je izkazalo, da bi drugače zamudil res edinstven tek. Vse je bilo OK in tudi več ter dvomim, da bom tek v naslednjih letih "spustil". Res priporočam vsem. :laola

Proga super(okolica), vreme tudi, orgnizacija še bolj, da o sotekačih ne trošim besed, ... kar si vsakdo zaželi.... zaradi tega je bil tudi tek sproščujoč in prijeten ter lahkoten.

Ja, TF udeležba je bila kar množična (tako kot tudi splošna, saj je bilo po mojem več kot 5.000 tekačev): loni, lonely, radolca, maca, ira, dalibor, jaz,... in se opravičujem, če sem še koga spustil. Pred, med in po teku sem imel priliko slišati še ogromno slovenske besede, a žal ne poznam osebno vseh tekačev. :oops:

Laufer najprej sem ti "ukradel" startno mesto potem pa še vlogo. :lol: Pač pride tudi tako, predvsem pa sem si zaželel odteči nekoliko počasneje kot pripravo za maraton v Gardi. Sicer pa mi je bilo v užitek teči z tako "džombo" kot je maca. Upam, da je bila zadovoljna tudi ona. Vsekakor pa ima "punca" še tekaškega (in tudi drugega) potenciala. Glede na njen trud ob "prenosu" startne številke, pa je bilo to najmanj kar lahko storim v zahvalo. Ob prvi priliki, če bom imel možnost, čast in priliko pa se bom že kako oddolžil tudi tebi, laufer. :wink:

Lonelyju :clap: in :cast1: vedno "stakne" kak tak tek, ki ti sapo vzame.

Na koncu upam, da so bili vsi udeleženci tako zadovoljni kot jaz.
Tudi meni je tek ob Vrbskem jezeru eden najlepših. Letos sem se ga udeležila tretjič, polmaraton pa sem tekla drugič. Izboljšat sem šla lanski rezultat, kar pravzaprav sploh ni bilo problem... izboljšala sem ga za debelih 29 minut :lol: Se še kdo lahko pohvali s takšnim napredkom :roll:
Zdaj pa brez heca. Za svojim PB sem zaostala slabi dve minuti, je bil pa to moj drugi najhitreje pretečeni polmaraton, kar tudi nekaj šteje (sploh če povem, da imam PB iz Palmanove). Glede na to, da sem včeraj tekla tudi v Domžalah (PB na 10), sem pa sploh super zadovoljna :D
Sem pa ugotovila še, da bom morala v Berlinu Loni kar dobro bremzat :roll:
Vsem, ki ob Vrbskem jezeru še niste tekli, ta tek toplo priporočam. Izgleda, kot da ljudstvo tam živi za to tekmovanje. Krasno je :D
Zajček, najprej tebi hvala, ker bom potem razpredala svega i svašta. super si bil, si sicer malo manj govoru kot Laufer :-- , ampak sva tekla takooo enakomerno hitro prvih 9 km (če bi jaz zmogla tak tempo do konca, bi imela oh in ah super PB, tik pod tistega iz Radencev, no ja ah in oh Radencev izpred dveh let).

Tko, ja, pol sem pa jaz malo upočasnila tempo, mal so me tisti mali klanci "jahali" :--( .
Pa ful sem se spraševala kaj mi je tega treba, pa trenirat za cel maraton, pa zakaj se sploh gonim po teh maratonih :bum: .

In sem začela malo šteti, da je to letos že moj 19 mali maraton :clap: , da je bil zraven še cel maraton na Dunaju :clap: :clap: :clap: , pa še par daljših/dolgih tekov, da imam že preko 600 km na tekmah......, in sem si rekla, ajdi punca, glej uno ritko pred sabo, k je čist fajn :oops: , dej mir, teči....

In sem tekla. Ma sej sem uživala cel tek. Tam k so bli lani motoristi in nažigali svoje harlije so bli letos hokejisti, podmladek, eni palčki malčki so stali varno na enem kombiju in sramežljivo navijali. Pa fine so bler mamce ob progi, pozdravila sem celo našega gazdo iz hotela, pa kr stala bi in poslušala eno, ki je igrala na dude. se mi je milo strilo ob poslušanju harmonike, pa vseh tistih bendov ob progi. :laola

Lani sem občudovala nasad gladiol in se veselila, da jih bom tudi letos videla, pa jih je blo manj, so že skoraj odcvetele. Škoda, takoooo lepe so.

laufer, uno najino tekačico, v belih cepkah, k si jo zjahal na tempu, kaj je že bla, Medeja, sem spet srečala, sva se pozdravli, malo manj kot objeli že med tekom - se je pol spomnila vseh prizorišč, ko sva ji nagajala s tempom :argue:

Zadnjih 200 m sem pospešila na tempo 4:25 in sem skoraj že začela leteti, še dobro da je bilo ozračje tako gosto od navijanja, da me je prizemljilo. :mrgreen:

Po teku je sledilo kopanje in sončenje, kot lani smo imeli zastonjsko karto. Voda je bla tako topla in umazana od prešvicanih tekačev, da so še vse ščuke pobegnile :--( . Tako je vsaj objokovala Ira.

Z Iro in Daliborjem smo preživeli prekrasen konec tedna, vreme je bilo čudovito. :wink: V soboto nas je malo pralo, pa smo se od plaže do hotela sprehodili bosi in v kopalkah (da bi ne zmočili obleke, jo je škoda); ko mali otroci smo čofotali po lužah in se škropili :-- .

Na poti v Celovec smo tako reglali, da je obstajala velika nevarnost, da se kaj vname, moram v bodoče v mojega jeskota dati en gasilni aparat. Pili smo ful drage kave :drink in si "sposodili" skodelice za kavo, pravkar sem iz ene popila svojo današnjo dozo.

na koncu pa še čestitke vsem nam, ki smo se matrali ko črna živina na unem "klinčevem" maratonu, bilo je ful fajn in naslednje leto ne bomo manjkali :clap: :clap: :clap:
Ja, to je bil in bo res lep polmaraton.

Organizatorju je uspelo podreti rekord prijavljenih...okrog 6000 na vseh prireditvah...od tega cca.4000 na polmaratonu.Delček le-teh smo bili tudi mi,tekači iz TF...poleg že omenjenih tudi: tini.mitjas,BoštjanP,GTA,AANDREJA..........
No,vreme je bilo še kar znosno...toplo vendar brez sopare.Glede na število tekačev je bila temu primerna tudi gužva po celi progi,nezmožnost prehitevanja da ne govorim o prehodu štartne črte po poku pištole...7 minut sem rabil.
Organizacija odlična...kar uvršča ta tek v Top 5 v Avstriji
Priporočam ta tek v naši bližini...velik večdnevni event.

Slikic imam le nekaj ker smo se vsi porazgubili v tej gužvi:
http://picasaweb.google.si/ebmarathon/VrbskoJezero2009#
Tudi sam sem se letos udeležil tega polmaratona in bil zelo navdušen, predvsem z organizacijo in vzdušjem ob progi. Vsa naselja ob jezeru živijo za ta dogodek in človek kar leti mimo. Mene še posebej ponesejo ti ansambli, ki v glavnem igrajo Avsenikovo glasbo, malo odeto v jodl zven...v glavnem pa vse zveni zelo po naše. Veliko se je slišalo govoriti Slovensko in bilo je zelo sproščeno. Všeč mi je tudi časomerilec, ki rezultate razvrsti po NETO časih, pa še dobro jih obdela po sektorjih...to bi morali imeti tudi časomerilci, ki merijo pri nas. Ta tek zelo priporočam, saj je zelo blizu, od LJ cca 1,5h.
še par mojih besedi o temle:
organizacija je na res pravem nivoju, mogoče bi morale biti okrepčevalnice bolj pogosto.
začel sem sporski lagano, ker se nisem želel zagnati kot na vseh dosedanjih 21-kah. da ne bom ( kot na vseh dosedanjih 21-kah) na zadnjih desetih kilometrih "umiral na obroke"
štartal sem z nordijskimi pohodniki (ker se mi ni dalo drenjat na štart za tempo 1:45), počasi sem ujel Arabota in Maco - maca kapo dol
maca napisal/-a:In sem začela malo šteti, da je to letos že moj 19 mali maraton :clap: , da je bil zraven še cel maraton na Dunaju :clap: :clap: :clap: , pa še par daljših/dolgih tekov, da imam že preko 600 km na tekmah......, in sem si rekla, ajdi punca, glej uno ritko pred sabo, k je čist fajn :oops: , dej mir, teči...
:cast1:
iz ust so mi celo priletele besede, da se dobimo na :toast: (pač arabo je imel keš s sabo - Novac u rukama, si je gotovo mislil :lol: ). ampak po tako veliki prireditvi je nekoga iskati v cilju nesmiselno.
lepo sem pritekel do konca in sam sebe presenetil z doseženim rezultatom.
naj povem da sem srečal še lonely-ja in tini-ja, kdo drog pa ni padel "v domet mojih oči".
tek je lep, vreme je bilo v redu, mogoče kakšno stopinjo preveč za mene, vzpodbijevalcev dovolj,.....
drugo leto moramo zrihtat majice z napisom :" CELOVEC JE NAŠ!" , kot je rekel moj kolega, da bomo lahko hitreje tekli pred preganjalci
Evo, prvič se oglašam. Tek je uspel, organizacija na nivoju, ostalo bo v mojem koledarju za naslednje leto.

Kljub več kot 5000 tekačev, je bilo parkiranje možno 200m od starta, če se prišel uro prej. Prevoz od cilja nazaj na start, pa ni bil problem, saj je bilo kar nekaj Slovencev z istimi težavami.

Proga po občutku hitra, PB boljši za 1,5 minute, celo progo tečeš v družbi, večina je speljana po kolesarski stezi (Velden-Clovc), navijači (harmonika, ansambel, cirkus, kolesarji) glasni, vreme pravo (start je bil ob 9h). Na koncu še zastonj vstop na kopališče. Moj drugi del družine bo naslednje leto šel v minimundus, saj je cilj skoraj pri vhodu.

Za pijačo poskrbljeno, dobili majice in medalje. :drink

LP :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA