Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Mednarodne tekaške prireditve katera je imela štart v Sloveniji in cilj v Italiji se je udeležilo tudi nekaj naših članov...naštel sem nas 15.

Kraljevali so seveda Afričani (zmagovalec 1.03)...takoj za njimi na odličnem sedmem mestu (od 500) naš Primož Kobe (1.10).

Štart je bil v starem mestnem jedru Kopra...2 kroga okrog Kopra...potem čez celo luko na ankaransko stran...skozi Ankaran,Valdoltro...prehod meje pri Lazaretu (14 km)...ter naprej po Italiji do Milj.

Okrepčevalnice...edina slaba plat organizacije tega teka...na drugem kilometru (v prvem
krogu okrog Kopra)...na četrtem kilometru (drugi krog okrog Kopra)...pol pa dooolgo nič do...10.5 km...seveda,tisti v drugi polovici nastopajočih so ostali suhih ust...ker je pač zmanjkalo.Pri temperaturi do 28°C in ogromni sopari to ni nič prijetna zadeva...Italijani so imeli svoje na 15-em in na 20--em km...takrat ko jo itak ne rabiš ker ti telesni indeks pade na nivo dehidracije...in telo ne sprejema tekočine (krči,slabost...)

Če izvzamem to nevšečnot,je ta tekaška prireditev bila kar lepo organizirana...posebej v ciljnem prostoru...testenine,podelitve nagrad,okrepčila...

Čestitam vsem našim članom kateri so se podali na ta polmaraton in..."preživeli"...ter dosegli take ali drugačne uvrstitve.

No dobro...glavno da se kaj dogaja tudi na mojem koncu.
Tako kot je že Loonly napisal je bil tale polmaraton težak. Sam sem čisto pregorel in se privlekel v cilj "pod štangasom". Sam se ni za sekirat, bojo temperature kmalu padle, časi pa ob dobrem trenigu zboljšali!
roky1 napisal/-a:Tako kot je že Loonly napisal je bil tale polmaraton težak. Sam sem čisto pregorel in se privlekel v cilj "pod štangasom". Sam se ni za sekirat, bojo temperature kmalu padle, časi pa ob dobrem trenigu zboljšali!

Še eden, ki je pregorel. Ni mi jasno, kako mi le lani uspel tel v 1:35, pa sem imel še malo rezerve, letos pa me je v Ankaranu kar ustavilo in končni čas 1:43:55 je precej slabši kot lanski, in za malenkost slabši od načrtovanega. (1:39:59 :D )Malo zaskrbljujoča je splošna utrujenost, zadnji km nikakor niso šli pod 5:00, čeprav sem imel občutek da grem kar solidno, ura je pač kazala drugače. Ni druge, kot počitek.
Zadnje čase itak samo služba, avto, tek, spanja bolj malo. Če sem bil po včerajšnem dobrem teku v Ljutomeru optimist, me je hitro prizemljilo. Malo je vsakakor vplivala tudi obtežitev iz Ljutomera :D , dobrim stvarem se pač ne znam upreti. O tem bi pač moral malo razmišljati. Discipline pri prehrani mi manjka od vedno.
Zaključek standardno dober, le pivo ni bilo več v 1/2 steklenici, pač pa v 0.2 kozarčku.
RoKo napisal/-a:Še eden, ki je pregorel. Ni mi jasno, kako mi le lani uspel tel v 1:35, pa sem imel še malo rezerve, letos pa me je v Ankaranu kar ustavilo in končni čas 1:43:55 je precej slabši kot lanski, in za malenkost slabši od načrtovanega. (1:39:59 :D )Malo zaskrbljujoča je splošna utrujenost, zadnji km nikakor niso šli pod 5:00, čeprav sem imel občutek da grem kar solidno, ura je pač kazala drugače. Ni druge, kot počitek.
Zadnje čase itak samo služba, avto, tek, spanja bolj malo. Če sem bil po včerajšnem dobrem teku v Ljutomeru optimist, me je hitro prizemljilo. Malo je vsakakor vplivala tudi obtežitev iz Ljutomera :D , dobrim stvarem se pač ne znam upreti. O tem bi pač moral malo razmišljati. Discipline pri prehrani mi manjka od vedno.
Zaključek standardno dober, le pivo ni bilo več v 1/2 steklenici, pač pa v 0.2 kozarčku.

Roko, počitek je pol treninga!

Drgač pa, vsaka vam čast, vsem...polmaraton je kar lepa, spoštovanja vredna razdalja, ki je nikoli ne gre podcenjevati!

lp, vencelj
vencelj napisal/-a:
RoKo napisal/-a:Še eden, ki je pregorel. Ni mi jasno, kako mi le lani uspel tel v 1:35, pa sem imel še malo rezerve, letos pa me je v Ankaranu kar ustavilo in končni čas 1:43:55 je precej slabši kot lanski, in za malenkost slabši od načrtovanega. (1:39:59 :D )Malo zaskrbljujoča je splošna utrujenost, zadnji km nikakor niso šli pod 5:00, čeprav sem imel občutek da grem kar solidno, ura je pač kazala drugače. Ni druge, kot počitek.

Roko, počitek je pol treninga!

Drgač pa, vsaka vam čast, vsem...polmaraton je kar lepa, spoštovanja vredna razdalja, ki je nikoli ne gre podcenjevati!

lp, vencelj

Dokler se ne zalomi, ponavadi tega ne upoštevamo. Vzeto na znanje. :wink:
Čestitke vsem, ki ste preživeli polmaraton Koper-Milje. :clap:

Del proge, ki je potekala po Kopru je bila prav sproščujoč, proti temu kar nas je čakalo ko smo pretekli Luko Koper. Brez vode med 4km in 10km je absolutno premalo, še posebej ob tako lepem sončnem dnevu ter da je med 9km in 12km proga bolj ali manj rahlo navzgor (približno 40m višinske razlike) nato pa padec za enako višino v 1,5km. No ko enkrat premagaš tale klanec (višinska razlika celotne proge 80m po moji uri) sem imel občutek da je proga zelo rahlo navdol. Tek čez pomol pri Miljah, je za tiste ki niso poznali proge lahko še dodaten psihološki napor pred ciljem. Vodna postaja na 20km pa je tudi zelo neslana šala. :drink No kot je že Lonely napisla: vodne postaje na (2km, 4km, 10km, 15km, 20km) - zelo čudna matematična distribucija. Sej nismo kamele. Na srečo sem imel v žepu 2dcl energijski napitek.

Navkljub vsem sem dosegel osebni čas 1:33:52 in se tako počasi premikam proti urci in pol. :wink: Mogoče pa poskusim še v Nabrežini.

Prostala organizacija je bila na nivoju. Goody-bag kar bogat glede na prijavnino 11eur (predprijava) majica, tekaška majica, bidon, pivo, popust kuponi za Hervis). Pogrešal sem predvsem kakšno vzpodbudo navijačev, razen po ulicah Kopra je bilo večinoma zelo tiho.

Lp,
Tomaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA