Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Spet en luštkan tek. Se nas je zbralo kar ene deset "ta zgornjih" forumovcev na štartu, poleg precej številne sežanske ekipe. Na Gorenjskem megla, enako v Ljubljani, v Nabrežini nas je pa že pred deveto pričakal tak sonček, da se kr nismo spravili ogrevat. Mal smo pogledovali proti klancu v smeri teka, pa nas je (se mi zdi) Niko prepričal, da je na tem teku ful lahko postavit osebne rekorde, saj se proga vso drugo polovico kr dobr spušča. Si lahko mislite kam se teče najprej.
Na štartu smo se zbrali skupaj, smo imeli vsi plane tm okrog 1.30, a smo začeli zlo počasi. Mene je po kilometru "hitre hoje" prvega zvilo in sem potegnil. Sem sam še od zadaj zaslišal-adijo pamet! Ampak je kr šlo, samo klanec se je res vlekel tja nekje do šestega kilometra, ko se je začelo mal gor, mal dol. Obrnil sem pri ene 47-48 minutah in takrat spoznal, da željena ura in pol danes ne bo moj rezultat.
Pa je potem navzdol res kar letelo. Mal me je motila vsa voda, ki se je nabrala na moji majci(le od kje je?), a navzdol me je mojih 85 kg odlično poganjalo. Sem zaključil v spodobnih 1.33, se čudil Gorazdovemu rezultatu in se z ostalimi veselil prijetnega zaključka teka. Potem pa-se vam že zdi, kajne? Štorje;najprej odlična jota, z mal terančka, potem njoki tudi s terančkom, joj, joj. Za prijeten zaključek smo se ustavili še pri Staši, spraznili mal njenih rezerv, pojedli vse piškote, jo mal nasmejali in odbrzeli na regeneracijo.
Krasen dan, skratka. V plane se je od kr nekje vrinila še Lizbona (5.decembra), hvala Ero!
Uporabniški avatar
 ero
ja, Aleš, res lušten tek. napol je pobraten s Sežano a se mi zdi, da je celo malce težji. edini raven del proge je bil namreč most čez avtocesto. vse drugo pa rahel klanec ali valovita cesta. dolgčas tako ni bilo.

najbolje, da kar takoj vstavim profil, da boste videli, o čem govorim:

Slika

zgornja krivulja je moj utrip, ki ga v drugi polovici teka nikakor nisem mogel spraviti prek 170 Hz, čeprav je kar letelo. spodnja krivulja je pa višinski profil. tja klanec navzgor nekako do 5. kilometra, potem valovanje do obrata in enako a obrnuto nazaj v cilj.

[img=right]http://www.sportosplet.net/galerija/albums/prireditve/20041003_Nabrezina/normal_100_4973.jpg[/img]moj namen danes je bil tek pod 1:40. na začetku sem se kar držal tempa. Gorazd in Aleš sta odbrzela naprej, Tini in Matej tudi. a kmalu sem presenečen prehitel Tinija in Mateja. Druga četrtina teka je minila v malce počasnejšem tempu. na 13. km sem si privoščil še piš pavzo. spust v cilj pa sem kar dobro izkoristil - predzadnji km 4:12, zadnji celo 3:49 - in končal v 1:36:51, kar je glede na pavze med tekom in splošno počutje kar v planu. skratka, OK.

družba super - polno znanih fac. pa saj bodo sami kaj več povedali. pohvalil bi še postrežbo v cilju - banane, nektarine, jabolka (vse lepo na rezine), pa prepečenec s marmelado, voda, cocacola, fanta, ... polna kapa vsega.

naj vam malce vzdušja pričarajo fotke :arrow:, ki jih je danes suvereno naredila Pia. le nekaj zadnji je mojih. na povratku domov je namreč mimo nas padla kolona kolesarjev na rekreativnem maratonu. še dobro, da so (verjetno) uskladili čase, da se nismo zaleteli vanje, saj smo par kilometrov tekli po isti cesti...

mimogrede - rezultati prvih 50 so že na spletni strani organizatorja :arrow:
 ines
Že drugič na tem polmaratonu sem se morala potrudit, da sem na koncu sploh kaj dobila- voda, jabolka pa ena dva biškota. Drugič ali mi kaj pustite ali pa mi kaj spravite v vrečko :!: :!: :!: . LP Ines
Uporabniški avatar
 gorazd
Ja res lepa nedelja je za nami. Lepa tekma, še lepši je bil obisk gostilne SKOK. Sedaj mi je jasno zakaj nekateri člani TF tako radi obiskujejo teke na primorskem :D Staši pa šeenkrat hvala za gostoljubje. Alešu pa svaka čast za :driver: po vsej hrani in pijači :)

Že včeraj so bili objavljeni vsi rezultati a so malo skriti. Pogledati je treba na dnu naslednje strani pod :arrow: Classifiche dell'edizione 2004. Kar nisem mogel verjet, da sem bil tretji v kategoriji do 30 let, pač ni bilo konkurence saj sta me prva dva prehitela za 15 minut. Z Alešom sva mal zajebala ker nisva znala povedat kako se TF napiše pa sva se prijavlja pod Ljubljana :!: in to dva gorenjca :D

Aleš, doma sem moji Nataši omenil Lizbono in se je tudi navdušila. Termin je super. Tole bomo še premleval. Ampak najprej se vrnite iz Dublina.

Aja, Ines mislim, da sem ti dolžan opravičilo, ker jest sem sigurno z ene tri pojedu pa popil v cilju.
Nazadnje spremenil gorazd, dne 04 Okt 2004, 09:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Matej
Lep dan, dobra organizacija, številčna udležba in seveda odlična družba TF.

Sicer sem pa med tekom trpel kot že dolgo ne. Gorgrede je bil klanec, nazajgrede, ko bi moral zajeti veter v jadra pa se mi ni zdelo nič drugače. :shock: :cry: Torej, 21 km klanca. :!: :?: Zame vsekakor preveč. :?

Napovedujem počitek. 8)
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

še malo grafov in tabelc. Matej in Mirč sta mi poslala zapiske svojih polarjev in iz njih sem sestavil preglednico kilometrskih časov:

Slika

Mirčevi časi so z ločljivostjo 5 sekund, ker so potegnjeni iz razdalje. včasih sem kak kilometer dobil s povprečjem dveh, kjer pač ni bilo pritiska na gumb (enkrat pri meni in enkrat pri Mateju). sklep? pojma nimam? padci tempa so tudi zaradi okrepćevalnic, nepredvidenih postankov, klančkov, ...

še višinska profila. Matej:

Slika

Mirč:

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA