Evo me; še sem med živimi. Po tekaškem maratonu sem nadaljeval z deloholičnim maratonom pa se je poročilo ultra zavleklo...
Tudi jaz se pridružujem pohvalam Bojanu, ki je odlično organiziral prevoz, prevzem številk, analizo, nas informiral, zabaval in ne nazadnje častil s ta zelenimi in ta rdečimi! Ob taki organizaciji in seveda super TF družbi sem se vseskozi počutil kot Samo v čudežni deželi

Po brutalnem bujenju ob 2:45 in paničnem iskanju CEPk, sem bil ob 3:45 v Sl. Bistrici že v veseli družbi Tekačiče in Bernarde. V Tivoliju smo se sparkirali prav v trenutku, ko so parkirni prostori na veliko sprejemali jeklene konjičke ostale TF družbe.
Naenkrat smo bili v Trstu, ura pa je tudi naenkrat pohitela do sedmice; že sedim na zadnjih sedežih avtobusa v družbi Radolce, Matjaža77, 5r002, janzija... Toni ob vstopu v avtobus veselo, na glas pozdravi TF.
Na štartu se postavim v boks za tempo 3:30 - 4:00. Tu nekje je moj načrtovan čas, ki je zgrajen na filozofiji "pač laufaj kot ti paše". Nobenih kalkulacij, optimizacij ipd., sem pač maratonski devičnik, ki gre malo poeksperimentirat

.
Družno z Arabo-m in Tonijem maham helikopterju nad nami. Toni seveda s slovensko zastavo. Kakšen frajer.
3-2-1 gremo! Noge vrtijo tempo 4:46, počutim se zelo sproščeno, ko ga šibamo skozi Gradišče proti prvi okrepčevalnici v Foglianu. Pred mano gledam Radolco in Matjaža77.
Ustavim se in med sprehodom popijem vodo.
Tempo do 10km ostaja enak. Ne gledam Garmina, me ne zanima, ker sem sproščen in čutim da ne nabijam pulza.
Pri Ronchi-h si vzamem čas, da med hojo pojem odličen keks in popijem vodo skupaj z Matjažem. Oba sva dobro razpoložena. Do 15ke dohitim Radolco, ki mi zakriči naj malo pazim, da ne bom odstopil. Vzamem si nekaj sekund daljšo pavzo, ko pijem iz plastenke in jem gel.
Izkušnja iz Formaratona me je naučila, da je treba piti. Precej

.
Kmalu po okrepčilu začutim neko nelagodnje na prstih desne noge. Na 17km mi je že jasno, da se mi dela žulj. Pismo. CEPk nisem našel in tečem v Hoferjevih nogavicah. Pa saj me še niso ožulile, res pa da z njimi ne tečem daljših razdalj... Zdaj se začenja tudi klanec na katerega sem bil opozorjen pred tekom.
Zmanjšam tempo in si rečem: "glej, uživaj".
Polovička! Družina Vitezov me vzpodbudi, ko tečem v klanec. Zdaj me žulj že kar ovira. Pismo, zakaj nimam igle s sabo... Klanec se vleče. Tempo je padel na cca 5:20. Ure ne pogledujem, želim ostati sproščen kolikor se le da. Na 25ki si vzamem čaas za okrepčila.
Pomislim, da bi stopil k reševalcem, da mi prebodejo žulj. Bojim se da bi odstopil, če se vsedem in si sezujem copate... Nič, grem do naslednje postaje pa če ne bo šlo odstopim pa je. Saj sem prišel uživat ne pa trpet.
Zapadem v zen in sem že na 30! Kar debelo sem pogledal. Zdaj se že spuščam! Sotekači me začenjajo prehitevati. Tam nekje na 33ki me prehiti Arabo in mi nameni nekaj vzpodbudnih besed. Zdi se mi, da ga ful žge. Ne morem dvignit tempa; boleč mehur pod desno nogo me živcira. Po glavi se podijo neumne misli: "ma daj nehaj".
35ka, ja zdaj pa sem že polžek s tempom 5:47. Vse več tekačev me prehiteva. "Teči svoj tempo in prišel boš v CILJ". Ne pustim se nervirat in polžkam naprej.
Zadnja okrepčevalnica, v miru pojem, popijem in prvič pogledam na Garmina. Ja, pa saj nisem tako slab. Spet nadaljujem s tekom in ugotavljam, da gre! Začnem dvigovat tempo, hitreje, hitreje. Zagledam italjanskega martonca, ki je okoli 32km šibnil mimo mene kot za stavo. Zdaj hodi in zgleda hudičevo zdelan. Šibam mimo in se zaderem "Forza Renato, dai, dai!".
Tempo je 4:39, ko šibam pod ciljnimi loki. Lepo mi je, množica navija. Zagledam Loni in Z* z zastavo Tekaškega foruma. Srce poskakuje od veselja.
Sem že na modri preprogi in zlata kolajna visi okoli mojega vratu. Odličen občutek. Vesel, zmatran, ponosen nase. Lepo je biti maratonec

Najem se, preoblečem, prepikam žulje in že ploskam Maci, ki gre proti cilju. Vsi smo uspešno zaključili!
Analiza pri Hudičevcu je bila še pika na i čudovitega dne. Pri mizi sta zaharmonirala Bernarda in LojzeP, tako da je veselo vzdušje ob odličnem domačem terančku bilo že skoraj kičasto.
Čestitke vsem, ki ste dosegli res izjemne rezultate!