Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

jaz tečem
Bilo je slabo vreme in kljub temu se nas je zbralo kar nekaj tekaških zanesenjakov. Nismo šli v Radence ampak v Laško. Odvijal se je festival družin in še malo športa zraven. OK ideja. Ampak pričakovanja glede nočnega teka, kot dogodka so bila večja. Laško-Thermana kot organizator/soorganizator bi lahko malo več pripomogl k izvedbi. Dekle dogodku sama pač ni bila kos. Prijavnina 15€ je bila visoka. Na vprašanje o slačilnici, tušu, me je gospodična čudno pogledala....Kaj si pa ta misli? OK sem si mislil. Prvič sem tu in mogoče pričakujem preveč....Grem na štart ob 21:00 in ob 21:05 pride simpatična gospodična na start z idejo o skupmen ogrevanju...Ej...gremoooo teči ker dežuje, piha in zebe...kdor se ni ogrel kaj sploh počne na štartu...Začnemo teči v temi...Na startu niti ene same luči...(z lahkoto bi potegnili en podaljšek iz šotora zraven). Začetek teka je bil OK, proga ob Savinji je bil prijetna in slabo vreme ni preveč motilo. Nrave se itak ne da premagati. Najhitrejši za kolesarjem so pobegnili, glavnina pa rekreativni tempo....pretečemo pol kroga in naenkrat ne vemo kje smo. Prišli smo v temo in nikjer nikogar. Luže, blato, kje je proga? potrebovali smo nekaj sekund da smo v temi našli pravo pot preko temnih luž....
OK, gremo dalje....tekli smo čez most, skozi avlo hotela in potem med hotelskimi stavbami... Tam nas je gospa na ravnem delu proge usmerila z besedami: "kar na ravnost...." Kam pa naj tečemo drugam? Ne tam ni bilo kaj zgrešiti, ampak ona je bila pod streho....Gremo naprej...tečemo, tečemo in vse je OK....Srečno in uspošno pritečemo do cilja... Čas je merjen ročno na štoparico in se precej razlikuje od časa na moji ročni napravi....Ni važno, tek je knočan....

Preoblečemo se kar v šotoru kjer se odvija veselica; ljudje nas čudno gledajo.
Dobimo zasluženo okrepčilo in si odpočijemo. Sledi razglasitev rezultatov...REzltati so precej knofuzni ker je baje dež zmočil printer.... Na knocu se časi natisnejo v majhni velikosti (verjetno font 12) in se prilepijo na platno štora. Zmagovalci po kategorijah so poklicani na oder, kjer se jim podeli priznanja in nagrade. Popijem še eno Laško in grem domov.

Kot zaključek moram napisati, da naj tole poročilo nekdo prebere kot konstruktivno kritiko. Pohvale za idejo o dogodku, pohvale za trud organizatojra, pohvle promotorju, z mislijo, da se lahko zadevo s prijavnino 15€ in sponzorstvom lahko veliko bolje organizira.

LP ...tečem
Tudi mene je presenetila slaba organizacija. Čeprav smo cel vikend z družino preživeli v termah, kjer je kljub (dokaj) visokim cenam dobro poskrbljeno za obiskovalce je bila udeležba na teku velik minus. Glede na to da smo se teka udeležili trije je startnina 15 eur zelo visoka sploh, če upoštevam da je bilo za tekače bolj malo postorjenega. Poleg tega da so nas pošiljali sem ter tja skoraj nihče od prostovoljcev ni znal povedati nobene koristne informacije. razen nekaj prvih tekačev pa v cilju redko srečam koga zadovoljnega. Hvala termam Laško (organizatorju) za trud da naredi prireditev ki verjamem da ni majhen zalogaj ampak narediti tek samo zato da je nima smisla. Tokrat bi bili Radenci boljša izbira a vsaj vem za drugič.

p.s. hvala tekaču z majčko tekaški forum, ki mi je krajšal kilometre s svojo družbo.

Lep pozdrav,M

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA