Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Dan se ni začel najboljše. Zložim vse v avto in se že odpeljem, ko v retrivizorju zagledam, da pred garažo sameva prva guma od kolesa :shock: . Nazaj in spravim še to v avto in se mirno odpeljem.
Ko se pripeljem do Brda ugotovim, da sem doma pozabil denarnico in vse dokumente, tako da mi jutranja kavica ni bila usojena :evil: . Vsaj potrdilo o plačani startnini sem imel s seboj. Na srečo zagledam Ano, ki reši moj problem in me finančno podpre :laola .
Malo zatem prideta Razy in Sončka na prizorišče in hitro povrnem svoj dolg do Ane.
Malo zatem sledi presenečenje, start tako za tekače kot duatlonce je ob 10.15 :? . Še dobro, da sem vsaj kolo in vse ostalo dal v menjalni prostor.
Start, Razy nažge ko nor in ga prve metre komaj sledim, no potem nadaljujeva v zmernem tempu, ko naju dohiti mična gospodična, ki naju ogovori. Ugotovili smo, da je "prijateljica" LojzetaP, Valena. Pove še par besed in jo odkuri naprej. Menjava na kolo uspešna, potem pa so se začele moje muke. Na 3 km kolesa sem mislil že odstopiti, samo malo v hrib je šlo, tempo je drastično padel (počasneje s kolesom, kot pa pri teku :oops: ), bolečina kjer sem bil operiran, tako da so na kolesu brzeli mimo mene kot da bi bili na Giru. Potem sem se nekako pobral in nadaljeval. Po menjavi sem tekel kot da noge niso moje vendar vseeno prišel do cilja.
Razy me je prehitev za skoraj 8 min, vendar sem bil vseeno zelo zadovoljem z rezultatom glede probleme, ki sem jih imel.
Na koncu pa še najlepše :-- , Razy drugi, moja malenkost tretja. Na najvišji stopnički pri dualtonkah Valena, na teku pa prva tudi Ana. :clap:

Zelo luštna tekma, sonček in pravi užitek za lagano kolesarjenje okrog Brda.
Taetu v vednost, na progi so bile kilometrske oznake.

SLIKE

PS: Kosova komisija je že dobila prijavo suma korupcije, saj je Razy pred tekmo z gotovino podkupil Lauferja, da je tako sopihal na kolesu.
Kot vedno čestitke vsem udeležencem ter tudi organizatorju za lepo organizirano prireditev. :clap:

Park Brdo je res prekrasen kraj za športno prireditev, vreme je bolj strašilo z barvastimi oblaki, drugače je bilo pa prav prijetno. Za otroke tudi lepo poskrbljeno.

Minister Lukšič je dal znak in smo šli na pot. Tek je šel po planu (16:45), brez pretiravanja, ker je bilo še dovolj čaša za naprezanje. Hop na kolo, kjer nisem bil čisto sigurn kaj pričakovati, ampak z hitrim padeliranjem na malo manjši šajbi sem tudi to preživel. Zadnje 3km me je malo zmanjkovalo, tak da sem popustil, da bodo potem čim manj telečje noge. Dol s kolesa po 46min in v tek, po 200m pa so se začele komplikacije. :bum: Kot prvo mi krč zategne levo meče, za kar poskrbi najbližji hlod. 10s raztega in gremo naprej, še malo čutim ampak bo. No potem pa kot strela udari na desni strani pleksusa, v predelu slepiča. Komaj diham, začnem hodit, probam tečt, ne gre, se ustavim raztegnem, sedim na novem hlodu ene 5min, razmišljam, ponovno poskusim ne gre, hodim 1km, nato vse skupaj nekoliko popusti in odtrimčkam zadnji 1,5km. Za te 4km sem rabil 29min. Kriza. Predvidevem, da so mi manjkali daljši treningi vsaj 1,5 ure in da me je mišična kislina zaje.....???

Lepa udeležba Forumcev, škoda pa da se več športnikov ne udeleži MTB Duatlona, ker je resnično malo takšnih prireditev.

Lp,
Tomaž
Za udeležbo na tej tekmi sem se odločil na spodbudo Lauferja v zadnjem trenutku. Z navijaško ekipo smo že prišli do odcepa iz avtoceste, ko sem ugotovil, da sem pozabill čelado. Pa smo se vrnili ponjo in ravno še ujeli start, ki je bil 15 min pred napovedanim.
Ogrel sem se z začetnim sprintom, potem pa sem varčerval z močmi, ker sem imel nekonkurenčno kolo, (ja ta boljši so imeli gorce s SPD padali , jaz pa žensko kolo z strešicami in prtljažnikom - vseeno velika hvala Sončki, ki mi je požrtvovalno posodila svoje prevozno sredstvo). Na drugem teku me je za malenkost pobralo, a konkurenco je precej bolj, tako, da sem jih nekaj še prehitel.
Na srečo je bilo večji del tekmovanja v senci, na sončku pa je kar pribijalo.
Tf jevci smo se res izkazali. Ob odsotnoti triatlosnke TF elite smo vsi prišli do medalj.
Na koncu mi je uspelo zasesti drugo mesto (v svoji kategoriji). Nekateri redki nesrečneži pa so ostali brez medalje. Naj še malo trenirajo :-).
Sedaj moram dobiti kakšnega sponzorja za gorsko kolo, da bom naslednje leto še boljši.
A ja Laufer, Kosovo komisijo bom (verjetno) obvestil, da gre za dolžiško upniški odnos in ne za darilo. Upam, da me ne boš postavil na laž :D :wink: :lol: Čeprav se za (bolj žlahtno) kolajno splača primakniti tale zanemarljiv znesek :oops: :ignore: :cenz:
Lepa duatlonska tekma!Me je veselilo,da sem spoznala Lauferja in raziskovalca.

Sem imela prav srečo,da nisem zamudila štarta.Slučajno sem opazovala tekmovalce na štartu in opazila,da imajo nekateri tudi številke na elastiki,torej so to duatlonci.Takoj sem se morala postaviti mednje in štartati brez predhodnega ogrevanja in s polnim mehurjem :( Potem je šlo vse po načrtih,le na kolesu mi je enkrat potegnilo vezalko v ketno, tako da sem morala ustaviti in zavezati vezalko.
V cilju me je malo motilo,ker klopi niso bile v senci. Pred leti so bile klopi postavljenje znotraj kozolca.Ne vem zakaj tega ne prakticirajo več.
Otroci so uživali na napihjivem gradu,prejeli pa so tudi zelo lepa praktična darila.
Vsekakor pridemo drugo leto spet!

Čestitke prav vsem,ki ste prišli skozi cilj!
:laola
Fotografije: http://www.racunalnistvo-potocnik.si/du ... rafije.htm

Imam pa še eno prošnjo in sicer rad bi dobil GPS traso proge, da zadevo uredimo tudi na spletu. Če ima kod trano naj jo pošlje na janez@agp-pro.si. Hvala.
Nazadnje spremenil jpotoc, dne 25 Maj 2010, 09:16, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA