Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Luštna lokalna prireditev ob njihovem občinskem prazniku, če se ne motim, za katero je naredil reklamo Cveto, v organizaciji Planinskega društva Komenda. Sicer ne traja več 12 ur, ampak 8, so pa takrat ko so prireditev skrajšali, podaljšali krog, da da je sedaj dolg cca 12,5 km, luštna trasa, razgibana, dovolj je tudi brega, seveda malce pred kontrolno točko na Šenturški gori.
Sva prišla še dva nelokalca na daljši trening, zgubila oziroma zaklepetala sva se že tako na začetku (no, tisti km je bil menda za ogrevanje :wink: ). No, v primerjavi s Tomažem Sokličem, ki je prvi krog obrnil v 57 minutah, sva rabila malo dlje :wink: 1:42), ampak sva bila pa dokaj konstantna v nadaljevanju. Še zadnji, četrti krog, katerega sem delala v solo varianti (nekateri so šli na pihanje svečk), mi je uspelo obrniti v dokaj doglednem cajtu. No, brez težav ni šlo, leva noga je ratala kar fajn težka, pričelo se je oglašati koleno, sem na ta račun več, ampak človek ne more odnehati sredi trase, če je treba v vsakem primeru priti do cilja. In pa gužve ni bilo prav nobene :wink:
In malica čisto nekaj drugega kot drugje. Žar varianta, pijača po izbiri. In to, da sem dobila svojo prvo zlato kolajno, je tudi nekaj nepozabnega.
Nič, jih je za pohvaliti vse po vrsti.
Menda pridem spet.
Ja te lokalne tekme so zanimive, še bolj pa pohodniki, ki jih srečuješ s svojimi komentarji "tadva že tretjič gor, sama sem pa komaj enkrat gor prilezla" :D Prvič sem se potepal v komendskem koncu, gozd me je spominjal kar na domači Udin boršt (podobno rastje, korenine na poti...).
Okrepčevalnici sta bili zgoraj in spodaj, kar je bilo ravno dovolj. No vmes sva naredila še kakšen požirek pa je šlo. :laola Konfiguracija kroga je res raznolika, tek; hoja; štajga, ni da ni...

Zanimivo je bilo tudi to, da so naju spodaj vedno spraševali, koliko bova vzela počitka (saj veste, da ga nisva veliko :wink: ) Čestitke zlati kolajnarci in seveda vsem ostalim :D

Lep pozdrav,
Marjan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA