Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Prav veliko poročil o tem teku verjetno ne bo. Od drugih TF-jevcev sem videla le Aljošo.

Na ta tek sem šla brez kakršnih koli ciljev. To pa zato, ker sem zaradi službenih zadev ves teden prav zbita, ravno včeraj še najbolj in bi lahko ves dan tudi prespala. Ampak je vseeno kar šlo, očitno sem potrebovala ravno tek. :D
Prepričala sem še kolegico iz "konkurenčne firme", tako da sva šli skupaj in se po poti seveda nisva mogli izogniti debatam o trenutno najbolj utrujajoči službeni temi, v Celju pa se potem dobili še z eno njeno sodelavko, ki stanuje praktično na startu tega teka. Kljub številčni premoči konkurence smo bili mi (oziroma jaz) tokrat hitrejši. :D

Ampak pojdimo od začetka.
Na startu niti ni bilo veliko ljudi, ampak je bila konkurenca huda (prvi je 10 km pretekel v 36 minutah in še nekaj - upam, da bodo kje objavljeni tudi rezultati, za zdaj jih še nisem našla). Na začetku se vsi zapodijo, kot da bi jih kdo preganjal. Jaz vseeno po ene 200 metrih pogledam na uro in raje zmanjšam hitrost - s tempom 4'40 ( :!: :shock: ) bi namreč lahko tek končala že po prvi petini. :roll:
Precej se jih je odločilo ravno nasprotno in te sem potem v nadaljevanju prehitevala, lepo počasi drugega za drugim. :D
Na približno 4. kilometru sem se približala eni tekačici, ki je imela za moje pojme ravno pravi tempo - tak, da sem se ji počasi vedno bolj bližala in potem vse do konca tekla tik za njo. Vmes sem jo enkrat tudi prehitela, ampak je, ko sva tekli mimo njenih dvah navijačev, očitno dobila nek nov zagon in me prehitela nazaj. :D Vseeno sem jo spet ujela, ampak zadnjih 200 metrov sem ji morala kljub temu priznati premoč. Vseeno sem se ji v cilju zahvalila za to, da mi je dajala tempo (jaz pa menda njej, s tem da sem ji dihala za ovratnik :D ).

Ob pogledu na neuradne rezultate sem pomislila, da bom lahko zaprosila za kakšen čin v taetovem klubu. :D
Ampak očitno si čina še nisem zaslužila. :--( To, kar je bilo na neuradnih rezultatih 4. mesto, se je potem na uradnih rezultatih spremenilo v 3. :mrgreen:
Še dobro, da sem počakala na podelitev - ker naju je namreč s kolegico zeblo, sva ravno odhajali proti avtomobilu, ko sem slišala svoje ime. Drugače bi celo brez zaslužene medalje ostala. Tudi s časom sem zadovoljna: 53'12 (po moji uri, uradno ena sekunda več), kar je tempo 5'19/km, če je bila proga točno izmerjena (kar pa mislim, da je bila).
Aljoša, sori, ker te nisem niti vprašala, kako ti je šlo ... lahko pa sem napišeš.

Ob prihodu v Ljubljano je bila ravno polnoč, tako da sva se obe s sopotnico razveselili tudi tega, da je končno napočil predreferendumski molk. :D
Še enkrat lepo organiziran tek ob prelepem obrežju Savinje, ja lepo se je vrnit v rodno mesto in tudi vreme je bilo tapravo za malo hitrejši tek.
Ob 19:00 uri se odpravim iz Maribora in kaj hitro sem v Celju, kjer prevzamem štarto številko. Ko ugotovim, da je do štarta ob 21:00 uri še kar nekaj časa, si privoščim še eno kavo na terasi in opazujem dogajanje na otroških tekih in teku na 3 km.
Po ogrevanju sledi štart in rekel sem si, da bom tekel kolikor bo pač šlo, na polno. In res, na startu sem se moral kar malce brzdati, da me ni potegnilo z najhitrejšimi, ker bi se drugače kaj hitro prekuril. Potem sem v skupini še s tremi tekači našel svoj tempo in tako smo tekli naslednje tri kilometre, ko je eden od tekačev malo pospešil. Zadnje tri kilometre sem mu poskušal slediti, kar mi je tudi ratalo, ampak manj kot na 50 metrov se mi ni uspelo približati.
S svojim tekom sem zadovoljen, ura na koncu se je ustavila pri 42:05, kar je zadostovalo za 5. mesto v kategoriji in 12. absolutno. Tako sem svoj rezultat na 10 km popravil za minuto in pol iz lanskega leta.
Po zasluženem golažu sem ob pivu počakal na razglasitev rezultatov, kjer je Špela dosegla 3. mesto v kategoriji. Čestitke še enkrat :clap:
Še pohvale organizatorju za odlično izpeljano prireditev in se vidimo naslednje leto.
Špela*, čestitke za kolajno. :clap:
Tae, a vidiš da ni vse v hitrosti, ampak je za kolajno treba imeti tudi ustrezno tehniko. (s tem ne mislim, tekaško tehniko ampak strategijo - udeležiti se prave tekme) :mrgreen: :D
spela* napisal/-a:Razi, to si po moje v napačno temo napisal. :D
V Celju nismo bile samo tri v konkurenci. :nono:

Špela*. se opravičujem, malo sem površno bral. Nasvet Taetu velja le načelno, se pa ne nanaša na ta primer :o :mrgreen:
:D :clap: *Špela.
raziskovalec napisal/-a:
Tae, a vidiš da ni vse v hitrosti, ampak je za kolajno treba imeti tudi ustrezno tehniko. (s tem ne mislim, tekaško tehniko ampak strategijo - udeležiti se prave tekme) :mrgreen: :D

Razy, dokler je človek v fazi zbiranja medalj. Jaz sem vse svoje odstranil iz omar, ker nimam več prostora, jih vrgel v škatlo in jih dal otrokom za igrat. Sedaj šteje koga prehitim in kakšen čas dosežem.

Za vsako medaljo ali kakršnokoli drugo nagrado se je potrebno potruditi, le takrat ima ta svojo vrednost. Če so trije v kategoriji in si 3. lahko okoli govoriš, da si bil zadnji, lahko da si bil 3. Sama kovina na trakcu ne pomeni kaj dosti, če ta ni bila zaslužena in prigarana. (lahko si jo kupiš sam brez matranja in stane manj, kot štartnina tekme).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA