Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Glede na začetno zanimanje, sem se vseeno odločil za ta tek. 10km valovita asfaltna proga je žal zaradi sorodne prireditve v okolici pritegnila bore malo udeležencev. Zato smo bili vsi nagrajeni z medaljami. Vremenski pogoji so bili dejansko zelo težki (huda vročina pred katero se enostavno ne moreš skriti in katere letos še nismo vajeni). To potrjuje tudi moj čas 39:05 in čas zmagovalca le minuto bolje. Za primerjavo nekaj mojih letošnjih 10-k:
- Domžale štadion 38:05
- Radenci cesta 38:07
- Trst cesta 37:59
S tekom sem vseeno zadovoljen, saj sem imel na polovički (5k) čas 18:39,51 (tempo 3:44/km). V drugem delu sem popustil, ker je bil tekmovalec pred mano preveč spredaj in tekmovalec za mano dovolj zadaj.

Kljub majhnemu številu udeležencev, so se organizatorji potrudili v vseh pogledih: na progi dovolj postojank z vodo, kilometrske oznake, točna proga, pijača v cilju, hrana, hitra razglasitev, praktične nagrade. Vse tako, kot je treba.
 spela*
Ja, jaz sem dobila svojo drugo medaljo v dveh dneh. :lol:
Današnja je bila celo zlata (sem bila edina v kategoriji :oops: :lol: ).
Drugače pa težek tek, ker je bilo vroče in ker, kot je napisal že tae, tega letos še nismo navajeni. Po tekmi sem ugotovila, da letos še prav nobenega teka (niti treninga, kaj šele tekme) nisem odtekla v takem vremenu, tako da ni čudno, da sem imela na progi kar velike težave, moj čas v cilju pa le malo pod uro (skoraj 7 minut slabše kot pred dvema dnevoma v Celju, kjer pa so bile temperature za tek skoraj idealne).

Tae, kljub ne ravno zelo veliki konkurenci ti vseeno še enkrat čestitam za absolutno 2. mesto in osvojeni pokal. :clap:
 Pyxy
Pozdravljena!

Tom tek je bil tradicionalno odlično organiziran in nikomur, ki je bil danes tam, ni bilo žal. :laola
Vremenske razmere so bile zame spet nekoliko prehude. Že tri leta poskušam v Mokronogu prebiti mejo 45 minut in mi vedno zmanjka nekaj sekund. Tudi danes je bilo tako. :x
Prave konkurence ni bilo in smo bili tekači kot je že Tae napisal, med tekom vsak za kakšno minuto za nekom in minuto pred nekom. Proti koncu sem držal samo še absolutno šesto mesto in pa seveda drugo mesto v kategoriji.
Zato smo pa po prihodu v cilj vsakega novega tekmovalca pozdravili z bučnim aplavzom. :laola

Rezultati so bili hitro in tudi podelitev je šla kot po maslu. Tako sem bil doma (NM) že ob pol enih in še deloma pomagal pri pripravi kosila (nekaj pleskavic in čevapčičev sem vrgel na žar).

Tae čestitke za absolutno drugo mesto. Mislim, da je bil tvoj čas še vedno zelo dober glede na razmere.:clap:
Čestitke tudi Špeli za odlično uvrstitev in kolajno. :clap:

Se vidimo spet naslednje leto.

Lp Robi
 nack
Tudi sam sem se udeležil tradicionalnega, 9. Tomovega teka.
Na organizacijo nimam posebnih pripomb saj je vse teklo lepo in gladko.

Žal nas je bilo tekačev zelo malo. To je precej razumljivo, če vemo, da je bil na isti dan prestavljen šmarješki tek, ki šteje tudi za dolenjski pokal. Očitno neke stvari med organizatorjem TOM teka in dolenjskim pokalom niso usklajene. Kljub temu pa ocenjujem potezo organizatorja šmarješkega teka, ki je tek prestavil na termin TOM teka za zelo nekorektno. (Imel je možnost npr. petek, 04. 06., soboto 05. 06. itd.)

Svoj tek ocenjujem kot soliden upoštevaje vročino in visoko vlago, ki je stalnica TOM teka.

Čestitke vsem tekačem, še posebej TAEu, ki je letos res dobro pripravljen in me je prehitel že drugič na mojem tako rekoč domačem terenu. To mu bom poskušal vrniti v centru Kamnika. :twisted:

LP

stanko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA