Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vidim, da še sudelujoči niste nič kaj aktivni pri svojem poročilu, zato bom začel kar jaz. Sam sicer nisem tekel (je enkrat bilo zanimivo samo gledati), sem pa kot sem obljubil prišel samo pogledati kako se še drugi lotevajo takšnih zadev. Najbolj zanimiva je bila videti množica ljudi, ki je štela kroge jim nisem nič kaj zavidal njihovega dela :D

Slika

Sicer pa je bilo videti, da je bila tekma odlično organiziralna, tako da se ni bati, da se nebi prijela.

Prilagam še FOTKE, saj sem rekel, da sem tokrat bil fotograf :D
OK, baje nekateri že nestrpno čakajo poročila iz Wildona. :wink:
Bom poskušala biti kratka.

Na ta tek sem se prijavila kar tako, brez nekih ciljev, bolj zaradi druženja z drugimi tekači/cami in da opravim en daljši trening :lauf: za katerega sama doma nimam neke motivacije. :x
Poslušam izkušene maratonce, kateri pravijo, da imajo raje maratone v enem kosu/krogu od štarta do cilja in da ne marajo dveh krogov ali celo več.
Pri meni pa je očitno druga zgodba: do sedaj še nisem pretekla klasičnega maratona, ker se bojim da ne bom zmogla :oops: . Na 6-urno kroženje ali na ultra treking pa se prijavim brez pomislekov. :?:
Organizacija je bila ok, vplačilo štartnine je potekalo hitro, pred štartom pa smo se morali javiti vsak pri svojem živem "števcu", kajti vsakega tekača so popisali osebno vsak krog. :roll: Trenutni rezultati najhitrejših sedem pa so bili zabeleženi na njihovi "digitalanzeige". :rol:
Tekačev nas je bilo približno 120 . :wink:
Iz Slovenije se nas je kar nekaj nabralo: Lonely, Maca, Nana, Milenko, Sebi , Inot in GTA z svojo družbo tekačev. Vreme nas je prišel obiskat z družino, nas je malo pofotkal in seveda tudi navijanja z njihove strani ni manjkalo. :clap: Je prav pasalo. Hvala!
No, pa smo začeli krožit ob 18,00. Dokaj umirjen tempo sem izbrala in tekla večinoma sama. Tam do 20 km je šlo brez težav, potem pa so se začele pojavljati težave z kolenom :--( , kar je posledica netreniranja razdalj daljših od 15 km. :oops:
Vreme je bil tako prijazen :D in mi je iz avta prinesel kolenski trak, katerega sem si nadela in naslednjih nekaj km je kar lažje šlo. Tam okrog 30 km in ko je minilo 3 ure sem imela največjo krizo , saj so me noge bolele ko :twisted: . Zavedala sem se, da je to res že maksimum glede na moje treniranje, saj zadnje tri tedne nisem tekla kaj dosti. :( Vendar vsakič ko sem videla na displayu da sem na drugem mestu mi je v hipu minila misel na odstop. :nono: Po petih urah se mi je zahotelo malo glasbe in sem si vzela svoj mp3, vendar so bile slušalke tako zavozlane, zunaj pa seveda tema, da sem za pomoč prosila Nano in Milenka, kateri mi je prijazno pomagal. :wink: Z glasbo v ušesih sem potem nekaj krogov kar krila dobila in trmasto odtekla do konca, vsak krog zaključila z pogledom na display, vmes nekajkrat shodila, se pozdravljala z našimi tekači, kateri smo vsi imeli več ali manj enake težave . No, Sebi je imela čisto svoje težave :mrgreen: .
Zadnji krog sem pritekla v cilj ko je do šestih ur manjkalo še ca. 4,5 min. in sem se veselo pognala v naslednji krog. :shock: Najbrž sem zadnjo uro bila v takšnem transu da so mi "klikeri" čisto odpovedali in sem si mislila da v malo manj kot petih minutah še pretečem en krog. :hello: Ja, malo morgen. Tekla sem še samo jaz in pred menoj Sebi, katera pa se je po nekaj metrih odločila, da raje zavije nekam drugam. :-- No, ne rabim posebej povdarit, da seveda nisem pretekla zadnji 1,1 km v 4,5 min. in da se je tekmovanje že zaključilo ko sem prišla okrog. :oops: Sem pač takoj en iztek naredila.
Na koncu je moja kilometrina (54,8 km, brez tistega dodatnega kroga) zadoščala za tretje mesto med ženskami! :laola Sebi je bila peta, Nana sedma. :clap: Tudi Maca in Milenko sta v svoji kategoriji dobila priznanje :clap: In tudi Inot je dobil svoje mesto na "digitalanzeige" kot sedmi! :clap:

Kako sem se počutila včeraj, dan po teku verjetno ni treba posebej razglabljat, ampak danes je že bolje in baje bomo letos odtekli še eno sladko šestko! :laola
Tako, tudi jaz sem že prišla k sebi :D

Tale Wildon je bil en ful zanimiv in težek tek: podlaga - šoder mi je jemala moči, razlika v tempu asfalt-šoder je bila skoraj celo minuto. Haloooo.
Amapk tole ni bilo dovolj za tisti dan: po 15 km so se začele težave z bolečinami v spodnjem delu trebuha, krči, vetrovi, zvijalo me je v dve gubi, ampak sem bila trmasta. Pomagal ni niti WC niti počitek na 20 km, pa smo šli pač dalje, počasi, ampak zanesljivo.
Od 36 km dalje smo pa vsak drugi krog zaključevali na cesarjevem, seveda brez rezultata, ne v teži tekačice ne v njenem lažjem teku.
Sem že imela težave, ampak takole pa še ne, da čisto nič ne bi pomagalo....
Za nameček pa me je ahilova začela boleti tam po 30 km.
Murphy pač. Ali drugače: kadar ima mačka mlade, jih je veliko :--(

Hvala TF-jevcem za družbo, za podporo, za pač vse. Brez vas bi po 15. km občepela v bufu. :-- (no, mogoče pa to niti ne bi bila tako slaba ideja).

In čestitke vsem, za stopničke, najboljše osebne rezultate, za trmo in vztrajanje, pa Vremenu za fotke in Lonely za prevoz. Če sem koga spustila, naj mi oprosti.
:laola
Pa še moje obljubljeno poročilo :D
Trentno dopustujem na morju in na polno lenarim. Superg ta teden še nisem obula - mogoče bo jutri priložnost za to.
Za tale tek sta me navdušili dve stvari - da je Wildon dokaj blizu SLO in pohvale naših TFjevcev, ki se udeležujejo teh daljših tekov v Avstriji. Štartnina se mi je sicer zdela nekoliko visoka, pa sem se vseeno odločila, da prijavim sebe in moža na tole kroženje. Plan je bil oddteči 30 km, ostalo pa prehoditi, po Aljinem motu "migalo naj bi se vseh 6 ur". Pa kakorkoli že.
Za razliko od ostalih tekačev sva midva prila na štart brez vsega. Dobesedno. Moja mosel je bila, da mi pri tako visoki štartnini ne sme ničesar manjkati. In mi tudi ni. Ob 18h smo se podali v kroženje in za nanju je bil začetek bistveno prehiter. Eden drugega sva prepričevala, da takole ne bo šlo, a tempa nisva zmanjšala. Tako je šlo do 20 km, ko je moj mož začel jamrat o nekih krčih, pa o tem kako bo hodil. Ker se meni res še ni hodilo (30 km halooo), sva potem nadaljevala vsak za sebe. Vmes sem srečala še Sebi in Tekačico, nekaj krogov pa sem naredila z maco. Moža sem prehitela 1x, potem ga pa eno uro nisem srečala. Vmes se je popolnoma stemnilo in ker sem lučko pozabila doma, sem imela kar precej težav. Na tistem delu, kjer je bil makedam, je bila vidljivost res zelo slaba, jo je pa čez kakšno uro organizator dodatno osvetlil z žarometi. Zelo pohvalno. Meni torej ni preostalo drugega, kot da se priklopim nekomu, ki ima lučko in odločila sem se, da v cilju počakam moža. Ker so ga krči čudežno minili, sva potem do konca tekla skupaj, tako da sva temačni del poti preodila, osvetljen del makadama in asfalt pa pretekla. Na koncu sva oba oddtekla svoji najdaljši razdalji in bila zelo zadovoljna. Mene sta sicer matrala tista dva km, do moje "magične meje", je pa ostal cilj za Sladki vrh :D
Na splošno sem bila z organizacijo zadovoljna. Prespala sva v Wildnu, 200 metrov od štarta, naslednji dan pa sva se ustavila na Ptuju in se še tam malo razhodila. Musklfibra praktično ni bilo.
Hvala vsem za družbo, za čestitke in na splošno za dobro razpoloženje. Super je bilo :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA