Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Dragi moji!
Včeraj sem se udeležil že tradicionalnega teka okrog bohinjskega jezera. Sam sem z uvrstitvijo in doseženim časom zelo zadovoljen, ampak imam precej pritožb glede same organizacije tega teka, saj sem pretekel že veliko takih in drugačnih tekem, a na takšen šalabajzerski pristop še nisem naletel. Da sploh ne omenjam okropčevalnic ob progi, kjer so bili ljudje zadolženi za okrepčilo precej prepočasni za nas tekače (morda pa smo bili le mi prehitri) ampak naj to pustimo ob strani. Dotaknimo se le same razglasitve rezultatov in podelitve pokalov. Ne le, da se je vse skupaj zgodilo le kakšnih 40-50min PREPOZNO, organizatorji so se iz tega podatka še malce pošalili(ni bilo smešno). Na koncu je za najboljše v kategoriji moški do 20 let zmanjkalo praktičnih nagrad pa čeprav so bili vsi trije iz te kategorije med najbolšimi štirimi abs. (vmes se je uvrstil le Stanko Janžeković). Vsekakor je organizacija deležna hude graje s strani nas, udeležencev in upam, da ne bom edini, ki se bom zavzemal za boljšo prihodnost tega teka. Kljub mojim bogatim izkušnjam se bojim, da so med organizatorji prisotne prevelike želje po zaslužku in, da sam tek izgublja na svoji čaru. Lahkoten korak vam želim, Tona.
Dragi Tona!
Glede tvoje organizacije imam rahel popravek. Bilo je še hujše. Glede same podeiltve ne bom zgubljal besed, saj je bilo vse res narejeno amatersko in nasploh brez prave profesionalnosti. Tako, da sem se tega teka udeležil zadnjič, saj sem bolšjo organizacijo doživel na vaškem teku v Zalem logu, kjer nas je teklo 100 in je bilo organizator lokalno športno društvo z 5imi člani. Vseen Vas lepo pozdravljam in Vam želim šee velik kilometrov.
Carinik
Tekači ŠD Povž smo tudi letos prišli, in smo z časi zadovoljni. Osebno pa nimam večjih pripomb čez organizacijo.
Ker smo tudi sami organizatorji tekov, sem prepričan da je zgornja meja merjenja časov brez čipov nekje 300 tekmovalcev. Verjetno bi težko "peš" vnesli in preverili 500 časov prej kot v 2 urah.
Tudi cena 12€ , 17€ se mi zdi čisto primerna, glede na stroške izvedbe take tekme.
Še moje poročilo.

Jaz nisem čakal na podelitev, ker sem pač prepočasen, zato čez organizacijo nimam pripomb. Na cilju je bila oskrba tekmovalcev z vodo v redu in je bilo veliko bolje kot lansko leto. Tudi lubenice so delili tako, da jih je večina dobila. Na trasi vse v redu in tudi mokrota po goznih tleh ni bilal moteča. Temperatura mi je ugajala, tako da sem s tekom zadovoljen.
Na progi sem nekaj besed izmenjal z Lonely-em in Rafom. Z Rafom sva praktično odtekla skupaj zadnjih nekaj kilometrov in si tako popestrila tek. Tudi na cilj sva pritekla z ramo ob rami. Kako vama je šlo v Zagorju?
Če bo čas se vidimo naslednje leto.
Skratka tale tek v Bohinju je pri meni vsako leto posebej na koledarju označen, ker rad pridem zaradi narave in predusem zaradi druženja. Sam tek je bil celo nad pričakovanji, ker sem imel pavzo celih deset dni, kar se tiče tekov in sem bil res presenečen, da imam še toliko energije na zalogi, ampak še enkrat se potrjuje pravilo, da se veliko km v nogah pozna na vzdržljivosti......
Hvala popaju za družbo na zadnjih 4 km in res sva prišla v cilj istočasno in padel je spet PB na tej progi, ampak to je itak v drugem planu. Kar se tiče same organizacije je vedno tako, da bi bilo lahko boljše in tu bi dodal še pripombo glede dolžine same proge, ker smo že lani opozarjali, da je krog dolg 11 km in ne 12, kot so tudi letos veselo govorili po ozvočenju.
Skratka tile bohinjci imajo, kar se tiče metrov svoje mere, ki so čisto v nasprotju z gorenjsko škrtostjo........ :lol:
Tona je očitno vstal na povsem drugo nogo kot jaz...
Meni je bohinjski nekako 'domač' tek, ker imam pač Bohinj rad. Je pa težko spregledati, kako tek iz leta v leto raste: prijelo se je otroško varstvo s posebnim tekom, od 'pa meso vn uzem' se je 'vegeterjanski' obrok letos mimo obilice popečene zelenjave raztegnil še v odlični ješprenj, okrepčevalnice so vsaj med mojim mimotekom še delovale brez vsake napakice - ma ni da ni.
Razglasitve res z drago nisva čakala, se mi pa zdi, da pri ročnem spremljanju prihodov v cilj pač ne gre drugače kot s parurno zamudo (ki bi jo organizator, letos je v to vtaknil otroški tek, lahko premostil še s kako atrakcijo) - skratka midva sva bila zadovoljna.
Raf: če organizatorji rečejo podatek o progi tako, da v mojem dnevniku lepše zgleda, se ne sekiram.
V premislek organizerjem: morda je čas za kakšno plavalno tekmo - morda prav v opoldanski pavzi, ko se moramo tekačke in tekači itak nekako shladiti.
Drugič sem bil na tem teku in lahko povem da mi je tudi tokrat bilo...všeč.

No,ja ...proga je specifična in malo drugačna od drugih tovrstnih prireditev ... zaradi korenin in kamnov v enem delu.Je pa ...celotno gledana....zelo lepa.

Z organizacijo teka sem zadovoljen in... najbrž pridem še večkrat na ta tek.

Razglasitev rezultatov se je res zavlekla ampak ko pomislimo na to...da je organizator "ročno obdelal" 470 doseženih časov...je to delno opravičljivo.Ta čas med čakanjem bi organizator lahko zapolnil s kakšno animacijo,mini-tekmovanjem v plavanju,kajaku....in pdb.
To je moje subjektivno mnenje in ne zmanjša splošen vtis celotne prireditve...super.

Vem da berejo tole in da bo naslednje leto...še boljše...lepše.

-PRIPOROČAM-
Nazadnje spremenil lonely, dne 10 Avg 2010, 18:39, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA