Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

TRIX
Da še jst nekaj pokomentiram.
- štartnina je čisto običajna za tovrstne teke, če ne štejemo vaških prireditev
- voda na vsakih 2900 metrih je več kot dovolj, ne glede na razmere in res ne vem, na katerem teku so okrepčevalnice bolj na gosto postavljene (če gledamo Lj. maraton ali Mali kraški maraton, so okrepčevalnice postavljene na 4 do 5 km)
- ker je toliko stokanja glede vsebine vrečk, sem si vzel čas in naredil seznam vsebine: Loccitanov darilni komplet, Vitergini, plastenka pijače, bon za popust v športni trgovini, bon za kremšnito, troje Adidasove nogavice, Ice power gel, spominska deska za rezanje, časopis, dve reviji in samo dva reklamna "papirja"
- poleg tega je prvih sto prijavljenih žensk in moških dobilo tekaške majice od Loccitana in če ste se le malo znajdli in si vzeli kakšno minuto več časa na prireditvenem prostoru, ste lahko dobili še kakšno dodatno majico in tudi vrečko za čevlje

Vsekakor so na forumu smiselni komentarji o organizacije prireditve, ne pa stokanje glede vsebine vrečke.

Pa brez zamere gorenci ;-)

Jure Skraba napisal/-a:Bom še jaz malo po kranjsko "pošimfal".

Tek bi sicer izpadel zelo v redu, je pa manjkalo kar nekaj stvari:
- VODA: štartnina ni bila nizka, pa so si organizatorji kljub temu privoščili, da je voda samo na dveh mestih - na cilju in na vmesni kontrolni točki. Glede na to, da je bil dan vroč, da je od Mlinov do cilja sonce žgalo kot za stavo in da se je tek začel relativno zgodaj popoldne, bi MORALA biti voda vsaj na vsake 2km, če ne manj.
- ŠTART: Še enkrat, tek je poletni, kar pomeni, da bi se po mojem skromnem mnenju moral začeti vsaj kakšno uro kasneje (še bolje ob 19h) ali morda celo dopoldne (ob 9h).
- REDARSTVO NA TRASI: Opazil sem, da so bile na nekaj mestih obešene "table" z opozorilom obiskovalcem, da je na ta dan tek in naj bodo obzirni do tekačev, in so bili na več mestih redarji, ki naj bi usmerjali promet (avte in pešce), vendar se ljudje (naključni obiskovalci, sprehajalci in turisti), kot običajno, niso bili ravno pripravljeni umikati tekačem. Res, da ta opazka ne leti neposredno na organizatorja, temveč bolj na brezobzirnost ljudi, vendar, če bi bil tek izven visoke sezone, bi lahko zaprli en cestni pas in tekače na kritičnih delih preusmerili stran od sprehajalnih poti. Razumem pa, da je zelo težko, če ne celo nemogoče, zapreti (ali ograditi) sprehajalno pot okoli jezera "samo" zaradi teka. Podobno zgodba je bila tudi pri prečkanju sprehajalcev/turistov prek trase.
- VSEBINA VREČKE: Tudi sam sem pričakoval kakšno majico, o katerih se je govorilo, zato sem nad desko za rezanje (ali karkoli naj bi to že bilo), tremi pari nogavic (ki za tek itak niso primerne) in šopom reklam razočaran.

Sicer pa nimam pripomb: parkirnih mest je bilo dovolj (če si prišel dovolj zgodaj, verjetno), lep dan (sicer malo prevroč za tek, ampak OK), okolje izredno lepo pa še ena tekaška izkušnja več.

Rezultat bo pa boljši na drugih tekih z bolj normalnimi klimatskimi in ravninskimi razmerami.
TRIX napisal/-a:voda na vsakih 2900 metrih je več kot dovolj, ne glede na razmere in res ne vem, na katerem teku so okrepčevalnice bolj na gosto postavljene (če gledamo Lj. maraton ali Mali kraški maraton, so okrepčevalnice postavljene na 4 do 5 km)

Na Ljubljanskem maratonu in menda na vseh maratonih je voda vsaka 2,5 km.
Na Bledu me sicer ni bilo, tako da ne morem komentirati. Sem pa lani tekla v hudi vročini in sopari na Osojskem jezeru. V zadnjih 10 km so bile konkretne okrepčevalnice (ne le z vodo, tudi z drugimi pijačami, bananami, piškoti) zelo pogoste, po moje skoraj na vsakem kilometru ena.
Uporabniški avatar
 Loni
spela* napisal/-a: Sem pa lani tekla v hudi vročini in sopari na Osojskem jezeru. V zadnjih 10 km so bile konkretne okrepčevalnice (ne le z vodo, tudi z drugimi pijačami, bananami, piškoti) zelo pogoste, po moje skoraj na vsakem kilometru ena.

Pa še stuširali so te, če si izrazil željo, vsaj letos, govorim o lokalnih navijačih, no, tudi letos je bilo postojank dovolj.
TRIX napisal/-a:Da še jst nekaj pokomentiram.

Lahko mi rečeš, da sem malenkosten, nisem pa "glup".

- Jasno mi je, da organizator s štartnino pokrije del stroškov, ki jih ima z organiziranjem prireditve (ograje, varovanje, marketing, itd.). Preostali del stroškov pokrije s pomočjo spoznorjev.
- Da prireditev uspe, sta potrebni vsaj dve stvari: organizacija (če je dobra, bo prireditev postala tradicionalna) in udeleženci prireditve. Slednji postajamo vedno zahtevnejši, saj je ponudba precejšnja (beri: v zadnjih časih je prava poplava raznih tekov), nismo se pa pripravljeni udeležiti vseh tekov.
- Tukaj nastopi marketing. Če želi organizator privabiti ljudi, mora narediti tek na nek način poseben (tek mora biti v specifičnem okolju - ki ga drugi nimajo, mora imeti bogate nagrade za zmagovalce - večje kot konkurenca, ipd.). Glede na to, da tek na Bledu poteka v lepem okolju, vendar lahko na Bled pridem kadarkoli, ko je lepo vreme, pa še tečem lahko brez kakšnih posebnih ovir in brez kakšne posebne organizacije, je okolje le eden od argumentov za potencialne udeležence. Manevrskega prostora za oglaševanje je malo, saj si organizator pri prireditvi s 1000 udeleženci in 20EUR štartnine težko privošči drag oglaševalski prostor na TV - ostane mu (edino) privabljanje tekačev z drugimi prijemi. Ena od teh je tudi spodbuda v obliki "nagrad", ki jih večina (razen zmagovalcev) sicer ne bi dobila. In če ta ni zanimiva, se ljudje teka ne bodo udeležili.
- V vsakem primeru tečem zase in ne za organizatorja in mi je pravzaprav vseeno, kaj je ali ni v darilni vrečki. Če mi organizator poturi stare časopise in popust v trgovini, v katero najbrž nikoli ne bom šel, pa se teka morda naslednjič ne bom udeležil.
- In konec koncev. Če je štartnina na Bledu le malo nižja od LJ ali Radencev, kjer je organizacija precej zahtevnejša, lahko UPRAVIČENO pričakujem sorazmerno VEČ.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA