- 25 Avg 2010, 17:16
Da še jst nekaj pokomentiram.
- štartnina je čisto običajna za tovrstne teke, če ne štejemo vaških prireditev
- voda na vsakih 2900 metrih je več kot dovolj, ne glede na razmere in res ne vem, na katerem teku so okrepčevalnice bolj na gosto postavljene (če gledamo Lj. maraton ali Mali kraški maraton, so okrepčevalnice postavljene na 4 do 5 km)
- ker je toliko stokanja glede vsebine vrečk, sem si vzel čas in naredil seznam vsebine: Loccitanov darilni komplet, Vitergini, plastenka pijače, bon za popust v športni trgovini, bon za kremšnito, troje Adidasove nogavice, Ice power gel, spominska deska za rezanje, časopis, dve reviji in samo dva reklamna "papirja"
- poleg tega je prvih sto prijavljenih žensk in moških dobilo tekaške majice od Loccitana in če ste se le malo znajdli in si vzeli kakšno minuto več časa na prireditvenem prostoru, ste lahko dobili še kakšno dodatno majico in tudi vrečko za čevlje
Vsekakor so na forumu smiselni komentarji o organizacije prireditve, ne pa stokanje glede vsebine vrečke.
Pa brez zamere gorenci
- štartnina je čisto običajna za tovrstne teke, če ne štejemo vaških prireditev
- voda na vsakih 2900 metrih je več kot dovolj, ne glede na razmere in res ne vem, na katerem teku so okrepčevalnice bolj na gosto postavljene (če gledamo Lj. maraton ali Mali kraški maraton, so okrepčevalnice postavljene na 4 do 5 km)
- ker je toliko stokanja glede vsebine vrečk, sem si vzel čas in naredil seznam vsebine: Loccitanov darilni komplet, Vitergini, plastenka pijače, bon za popust v športni trgovini, bon za kremšnito, troje Adidasove nogavice, Ice power gel, spominska deska za rezanje, časopis, dve reviji in samo dva reklamna "papirja"
- poleg tega je prvih sto prijavljenih žensk in moških dobilo tekaške majice od Loccitana in če ste se le malo znajdli in si vzeli kakšno minuto več časa na prireditvenem prostoru, ste lahko dobili še kakšno dodatno majico in tudi vrečko za čevlje
Vsekakor so na forumu smiselni komentarji o organizacije prireditve, ne pa stokanje glede vsebine vrečke.
Pa brez zamere gorenci

Jure Skraba napisal/-a:Bom še jaz malo po kranjsko "pošimfal".
Tek bi sicer izpadel zelo v redu, je pa manjkalo kar nekaj stvari:
- VODA: štartnina ni bila nizka, pa so si organizatorji kljub temu privoščili, da je voda samo na dveh mestih - na cilju in na vmesni kontrolni točki. Glede na to, da je bil dan vroč, da je od Mlinov do cilja sonce žgalo kot za stavo in da se je tek začel relativno zgodaj popoldne, bi MORALA biti voda vsaj na vsake 2km, če ne manj.
- ŠTART: Še enkrat, tek je poletni, kar pomeni, da bi se po mojem skromnem mnenju moral začeti vsaj kakšno uro kasneje (še bolje ob 19h) ali morda celo dopoldne (ob 9h).
- REDARSTVO NA TRASI: Opazil sem, da so bile na nekaj mestih obešene "table" z opozorilom obiskovalcem, da je na ta dan tek in naj bodo obzirni do tekačev, in so bili na več mestih redarji, ki naj bi usmerjali promet (avte in pešce), vendar se ljudje (naključni obiskovalci, sprehajalci in turisti), kot običajno, niso bili ravno pripravljeni umikati tekačem. Res, da ta opazka ne leti neposredno na organizatorja, temveč bolj na brezobzirnost ljudi, vendar, če bi bil tek izven visoke sezone, bi lahko zaprli en cestni pas in tekače na kritičnih delih preusmerili stran od sprehajalnih poti. Razumem pa, da je zelo težko, če ne celo nemogoče, zapreti (ali ograditi) sprehajalno pot okoli jezera "samo" zaradi teka. Podobno zgodba je bila tudi pri prečkanju sprehajalcev/turistov prek trase.
- VSEBINA VREČKE: Tudi sam sem pričakoval kakšno majico, o katerih se je govorilo, zato sem nad desko za rezanje (ali karkoli naj bi to že bilo), tremi pari nogavic (ki za tek itak niso primerne) in šopom reklam razočaran.
Sicer pa nimam pripomb: parkirnih mest je bilo dovolj (če si prišel dovolj zgodaj, verjetno), lep dan (sicer malo prevroč za tek, ampak OK), okolje izredno lepo pa še ena tekaška izkušnja več.
Rezultat bo pa boljši na drugih tekih z bolj normalnimi klimatskimi in ravninskimi razmerami.