Tudi jaz sem bil lani na tem teku,na 10,5km.Organizacija in vzdušje je bilo res super,razen enega kiksa organizatorja.To pa je,da tekači na 10,5 km startajo že 15 min za polmaratonci in maratonci.Ujeli smo jih že po dobrih dveh km-ih in potem je nastalo pravo bojišče.Ulica "zabasana" z tekači,mi pa s polno hitrostjo med njih.Tako je bilo naslednjih 6 km,dokler se proga spet ne odcepi.Bilo je ogromno "butanja" z ramo ob ramo,verjetno tudi nekaj padcev.Zaradi tega je bilo tudi precej negodovanja in vroče krvi na sami progi.V glavnem,potrebno je bilo precej iznajdljivosti in ni bilo časa,da bi razmišljal o utrujenosti
Kljub temu,me spet "vleče" na ta tek.Upam,da se bo organizator spomnil in spustil tekače na 10,5 km vsaj 30 min za prvim štartom(21km,42km),ker bi se kolona že malo raztegnila.
Ob prijavi moraš povedati čas,ki bi ga naj dosegel,ker te glede na to postavijo v ustrezen štartni box.Kljub temu so meni dali štartni box 4,kar pomeni,da bi moral štartati povsem od zadaj.Po zvočnikih opozarjajo,da boš diskvalificiran,če boš štartal v neustreznem boksu.
Jaz sem štartal z 4-ko povsem od spredaj,ker se mi je pač šlo za čas...problemov zaradi tega nisem imel,mogoče pa sem imel srečo.
LP