Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ob odsotnosti Teka na Grintovec je Tek na Ratitovec letos štel kot državno prvenstvo v gorskem teku navkreber. Ne, sploh ne trdim da si take časti ta tek ne zasluži. Prej nasprotno, saj zaradi svoje izjemne zahtevnosti od športnika zahteva resen pristop in pa obilo trme. Trasa je tako zoprna, da se je nastopu odpovedal marsikateri odličen slovenski atlet. Vendar velika večina pa se je vseeno pojavila na štartu – v boju za naslov državnega prvaka / državne prvakinje.

Prvi štirje kilometri so bile zame še najtežji, saj trasa teka poteka po položnem asfaltu do Podlonka. To je bila igra za mojo psiho oz. potrpežljivost. Počutil sem se dovolj močnega, da bi lahko tekel precej hitreje, a sem raje varčeval svoje moči za “gorski” del, ki šele prihaja. Potrpežljivo tečem v močni zasledovalni skupini za vodilnimi tremi ( Aličem, Zarnikom in Lamovcem). Asfalta je končno konec in sedaj vidim svojo priložnost. Počasi pridobivam tako na času, kot tudi na mestih. Sploh ne hitim z napadi, ampak le počasi čakam da se tekmeci izčrpajo.

Poleg vsega pa mi zelo vlažno in (za avgust) hladno vreme godi. Če je bilo vreme idealno, pa to ne velja za (že tako težko) progo. Ta je bila od močnih padavin povsem razdejana, po njej so tekli potoki, ob njej slapovi,… da lepljivega blata sploh ne omenjam. Vendar so copati vseeno prijeli in se je dalo teči.

V ciljna dva kilometra pritečem še relativno svež in motiviran. Z lahkoto mi uspe preteči tudi najbolj zahteven odsek proge čez spolzko skalovje. V ciljnih metrih pa se je spustila tako gosta megla z močnim vetrom da sem mislil da sem se izgubil. Ne, v cilj sem prišel, z lažjimi mišičnimi krči. Neverjetno, ampak krči so se mi pojavili povsem na istem mestu kot na tej progi lani. Z drugih tekem pa jih sploh ne poznam! S svojim nastopom sem bil zadovoljen saj sem bil peti. Peti v državi ni niti tako slabo, mar ne? Še bolj pa sem bil zadovoljen, ker mi je končno uspelo sestaviti eno taktično uspelo tekmo. Polom na Veliki planini me je izučil.

Naslov državnega prvaka je pripadel Simonu Aliču, naslov državne prvakinje pa Mojci Šušteršič. Čestitke!

Lep gorsko tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič
Uporabniški avatar
 vencelj
Pa smo res imeli srečo z vremenom. Malo pred 6. uro je prenehalo deževati. Pogled na satelitske posnetke in radarsko sliko je vlival optimizem (samo da ne pada) in kasneje se je pokazal za upravičen.
Organizacijska ekipa je bila na terenu ob šestih, pa je bila ura btw 9. Srečanje z ostalima članoma :TF) ekipe, prijava, transport na Prtovč. Ob 10:15 min štart, istočasno kot tudi članice in mladinci v Podlonku ter člani v Železnikih. Slabe 4 km najstrmejšega dela proge, dobrih 600 m višincev. S časom 33:33 sem bil na vrhu kot tretji od tistih, ki smo štartali na Prtovču (pred mano prva odlična mladinka Lea Einfalt ter moj klubski "šef" Brane Čenčič), kmalu pa sta bila v cilju tudi ekipna sotekača TONEK in za njim Alonso ( :clap: obema :!: )...seštevek nam je prinesel ekipno drugo mesto, pred nami je bila ekipa domačih mladcev...
Vreme je bilo razlog za slabše časovne rezultate (daleč od rekorda), pa tudi za to, da je bila sicer priljubljena točka planincev tokrat slabše obiskana in je bilo tudi navijaške vzpodbude manj...
Po teku druženje v koči, 14 letošnji vpis v zvezek prijateljev Ratitovca, pa nazaj v dolino... razglasitev sem itak že zamudil.
Čestitke vsem za zmago nad progo in samim sabo :clap:
Maca, :cast: !

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
15. gorski tek na Ratitovec
Prispeval: Brane Čenčič
ponedeljek, 16. avgust 2010

Nočno dogajanje pred tekom je povzročilo, da ni bilo kakšnega spanca. K sreči je dež tik pred pričetkom naših zadnjih jutranjih priprav ponehal. Zaradi razmočene proge so bile razmere za tek nekoliko težje, po drugi strani pa je bilo ozračje prijetno ohlajeno. Prvi so se podali na zahtevno preizkušnjo tekmovalke in tekmovalci v mladinskih in članskih kategorijah. Konkurenca je bila močna saj se je tekmovanja udeležila večina najboljših slovenskih gorskih tekačev. Pohvalimo se lahko z udeležbo tujih tekačev in sicer z enim iz Anglije in enim iz Nizozemske. Tudi v otroških kategorijah smo lahko z udeležbo zelo zadovoljni, saj jih slabo jutranje vreme ni odvrnilo od nastopa. Prav tako sta na tem teku nastopila dva nadobudna tekača iz Nizozemske. Naša letošnja novost, ekipni rekreativni tek je pritegnil k udeležbi štiri ekipe. Upamo, da je to prava stvar, ki jo nudimo tekačem in tekačicam ter bo v prihodnje udeležba še večja. Upamo, da ste bili z organizacijo teka zadovoljni vsi udeleženci, mi se trudimo in se bomo tudi v bodoče, da bi vam bilo v naši sredini čim prijetneje.

Se vidimo na 16. teku na Ratitovec.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA