Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Loni napisal/-a:Pa obisk živalca je letos odpadel. Torej je to že skoraj naslednji mus.
Jaz sem pa bil v živalcu in je bilo lepo. Dobra lekcija o minljivosti slave je kletka s severnimi medvedi. Nemci se za Knuta zdaj zanimajo približno toliko kot za Damjana Murka.
Čestitke prav vsem udeležencem! :clap:

Ne bom dolgovezil s poročilom, večina je bila že napisanega. (sam pa svoja poročila pišem v svoj dnevnik... tokrat se je nabralo za 3 strani!! Toliko prostega spisa nisem napisal že od srednje šole...)

Za Berlinski maraton sem oz smo se odločili že januaraja. Zadnji teden priprav je bil nekoliko neobičajen zaradi poplav v naših koncih, oz zaradi posredovanja ob poplavah. :roll:
V Berlinu sem bil bolj turist kakor tekač (glede počitka in prehrane pred tekmo). Tudi misli so bile večino časa drugje - Sparta, Robič, poplave...

Vreme je bilo za tek super, malo je zeblo le na štartu. Morda je med tekom občasno zmotil kak sunek vetra, kakšna luža, ampak teh sem bil v zadnjem tednu vajen. :D

Proga - hitra, ravninska s super navijači! Organizacija - nemško natančna. Brez vrst pri prevzemu štartnih številk (razen za rolkarje), brez vrst pri oddaji garderobe. Vstop v štartne boxe je bil možen le za enako hitre (veljalo je tudi za potencialne zmagovalce v starejših kategorijah); med štartnimi boxi varnostniki, s strani pa ograje... Posledično lahko tečeš v svojem tempu od štarta do cilja oz dosti manj prehitevanja v začetnih kilometrih zaradi počasnejših... neprimerljivo s katerokoli tekmo pri nas oz v bljižni okolici (vsaj glede na moje dosedanje izkušnje)! V cilju pa še moja prva masaža... sicer le cca 5 min, ampak super! :D Pomaga pri regeneraciji...

S svojim tekom sem zelo zadovoljen, tekel sem po občutku. Na uro sem gledal zelo redko. Hitrost je bila skozi celotno progo dokaj konstantna (ugotovljeno po kasnejšem pregledu časov), čas v cilju pa precej boljši od pričakovanega! 8) Pravega vzroka za to sicer ne poznam... trening / dobro vreme / hitra proga / glava oz sproščenost / vse našteto?

Omeniti velja še tekaški after party v nedeljo zvečer - zabava oz. "analiza" v hangarju z vrhuncem ob predstavitvi vseh najboljših maratonk in maratoncev. S svojim odrskim nastopom blestela 4. uvrščena tekačica, nemka Sabrina Mockenhaupt, ki nam je zapela komad I will always love you... :D

Hvala vsem navijačem za bučno podporo ob progi in vsem, ki ste nas spremlali od doma! :laola
Nazadnje spremenil 5r002, dne 20 Nov 2010, 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
5r002 napisal/-a:Omeniti velja še tekaški after party v nedeljo zvečer - zabava oz. "analiza" v hangarju z vrhuncem ob predstavitvi vseh najboljših maratonk in maratoncev. S svojim odrskim nastopom blestela 4. uvrščena tekačica, nemka Sabrina Mockenhaupt, ki nam je zapela komad I will always love you... :D

Škoda, da ne nismo srečali. Zabava je bila super, nastop, ki ga omenjaš, pa za mene neokusen. Bolj primerno bi se mi zdelo, da se izkaže čast prvim maratoncem, katerih finiša nismo mogli spremljat zaradi omenjenega nastopa. Potem bi lahko pokazali še ciljni finiš deklet, potem pa karkoli že. Saj je res, da je njihova, pa so prevladale emocije, a kljub temu se mi zdi, da bi lahko imeli malo občutka tudi za druge. Sicer je pa še napovedovalec na koncu očitno ugotovil, da je bil tole en kiks s strani organizacije.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA