Tale tek je bil super. Najbolj zato, ker je Sončka prvič letos tekla na tekmi. Jaz sem šel pa za spremstvo. Pred tem sem se odločil, da bom spremstvo tudi na progi. Pričakoval sem en tak počasen tek, občudovanje narave in klepetanje s sotekači in se odločil, da prilagodim svoj tempo njej.
Začetek je bil po pričakovanjih. Lepo 5.30 do drugega kilometra. Potem pa Sončka ne bi bila Sončka, če ne bi začela pospeševat. Raje ne napišem kako hitro je šlo, sem jo raje kar pustil naprej za kakšnih 50 m, da ne bi crknil. Tam do 4 km sem jo le dohitel in mi reče da naj grem kar naprej. Pa sem jo na postaji 5km počakal, pa potem še enkrat na 7 km. Nasedel sem oznakam za kilometre in se razveselil, da je bil konec že 1 km za 8. kilometrom. To mi delite na maratonu

Na konc pa še sam ne vem a sem bil toliko kavalirja, da sem jo spustil naprej, a je nisem mogel prešprintat

, mi je zmanjkal tisti kilometer. Skratka, dobrih 5 sekund me je prehitela in to je bila že druga 10-ka, ko me je našibala
Če pomislim, da letos praktično ni trenirala teka
Veselje je bilo kratkotrajno, ker ima zopet bolečino v levem kolenu

. Krompir je bil super, družba TF še boljša, odlični so bili tudi organizatorji, sploh pa komentar MitjaS v cilju, ki je napovedal "Sončko in Razy-ija iz TF". Eh Vitezi, zlati ste.
Iskrene čestitke vsem ki ste postavili takšne ali drugačne rejkorde, dobili medalje in bili zadovoljni.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.